2018


Januari

Börjar med 4lingen i Borås 64 lag och internationell status, kvartsfinal och en
fin 5e plats Fride o Lucas.

Lag-DM och vi skulle försvara titeln.

Gick mycket bra och för 4e gången i rad blev sörbyängen Lag-DM Mästare och i laget spelade Oskar, Lucas, Lars N, Anders L, Fride, Emmeli R, Frida.

Skövdeblixten och moonrad o öppen dubbel
Final o 2a Fride och Lucas.
V65 dubbel o moonrad 5a Peo o Conny.

Februari

Lindome öppen trippel 3a Emil Nilsson, 3a Fride o Lucas.
Skackacupen i Karlsborg öppen dubbel 3a Anders L o Fredrik S.

Mars

Eskilstuna 30 lag öppen dubbel
1a Oskar o Max Carlström, 5a Fride o Lucas.
Ägg-cupen i Malmö 27 lag 5a Emil N.

April

Tullbron öppen trippel o 37 lag 
4a Emil N.

Juni

Rapport från första seriesammandraget i Eskilstuna 16/17 juni 2018 Sörbyängens Boule lag 2 i division 3 Svealand.

Sörbyängen 2 stod över första omgången och kunde så sent som först 11.30 starta sin första match mot det förmodade topplaget BSS från Hudiksvall.

Bra spel av båda lagen gav 1 – 1 i halvtid. I andra delen ledde vi bägge  matcherna, men Hudiksvall vände ett underläge i en match och mötet slutade 2 – 2.

Överlag bra spel av både föreningarna.

I andra matchen under lördagen stod Malmköping som motståndare. Snabba säkra två vinster i första halvan och en vinst och en förlust i andra, gav 3 -1 i resultat. Lite sämre skärpa hos Sörbyängarna mot slutet i detta möte. Dock tre poäng under lördagen och klart godkänt.

På söndagen började vi mot EBP2 och med lite knackigt spel från andralaget gick vi till halvtid med 1-1. I andra halvan vann vi ganska lätt en match, men i den andra matchen hade vi underläge 0 – 10. Vi lyckades då ta en trea och skickade upp lillen på 9 / 10 meter och tog sedan 10 raka poäng till seger med 13 -10-. Puh!!!! Mötesseger med 3 -1 och totalt 5 poäng.

I sista matchen mötte vi LBJ Gävle, som vi brukar ha svårt mot, vilket visade sig också denna gång. Underläge 0 -2 efter första halvan och chansen till slutseger i serien såg ut att flyga sin kos. Men Sörbyängen ville annat. Efter snack lagledare och spelare i lag 2 gjorde vi en rockad med spelare och Sörbyängen lyckades ta hem bägge matcherna, och mötet slutade 2 -2.

Sammanlagt 6 poäng och klart godkänt denna helg. BSS Hudiksvall leder på 7p, med oss som två på 6p. Nu gäller det att vinna över BSS i nästa sammandrag i Uppsala i augusti.

Gör vi det så kan serieseger ligga inom räckhåll.

Tack till alla spelare som gjorde en finfin insats….Jari, Lasse, Oliver, Stefan, Fredrik, Jonas och Conny.

/Conny