Skip to: site menu | section menu | main content

SörbyÄngens Boule : Örebro

It is all about Boule...
Currently viewing: SörbyÄngens Boule » Barn/Ungdom

Ungdomssidan...

Gravatar example

På den här sidan presenteras nyheter, artiklar och rapporter som handlar om SörbyÄngens duktiga ungdommar!

Äldre material kommer att placeras i arkivetefter ca 3 månader eller om det är väldigt inaktuellt.

 


 Rapport Svenska cupen...
Laget som åkte till Borås redan på fredagen var Amanda, Loo, Adam, Oskar, Roger och Stefan.
Laddningen var bra och som vanligt riktigt roligt att åka på resa med detta gäng.
Efter en tre timmars resa till Borås var det 1½ timmes träning i boulehallen. Hallen i Borås är myckt fin och en av Sveriges största hallar. Vi märkte ganska snabbt att vi för en gångs skull var med i boulens finrum då det var elitspelare vart man än vände sig. Grymt inspirerande att vara med i detta sällskap. Efter en avslappnad träning checkade vi in på Scandic. Rum Oskar/Loo/Amanda softade med film medans Adam/Roger/Stefan såg på Kampsport som uppvärmning inför lördagen.
Uppstigning 07.00 (Adam 07.30) och frukost innan avfärd till hallen. Redan 1½ timme innan start var det nästan fullt i hallen vilket är ett tecken på att elitklubbarna lägger mycket stor vikt vid denna tävling och är rädda att åka på en morgonmatch. 10.00 var det spelstart mot BSJ. Nämnas kan att detta lag kom två i Elitserien -08.
Vi formerade tripplarna med Amanda/Oskar Stefan och Loo/Roger/Adam. Lag Loo fick en klart knackig start och åkte på en relativt snabb förlust. Lag Amanda började starkt och hade en klar ledning nästa hela matchen innan svackan kom och laget släppte en sexa. Efter det kunde man ändå rycka upp sig och vinna matchen och utjämna till 1-1.
Nu väntade dubblarna och kapten valde att stuva om sedan sist och satte ihop Roger/Adam, Amanda/Loo och Oskar/Stefan. Loo/Amanda fick möta lag MånsDaniel som visade sig vara för tufft efter ett mycket bra skytte av Måns. Oskar/Stefan krigade på bra och hade klart häng i matchen mot Klabbe/Erik. Men fick ge sig med 9-13. Adam/Rogers match var nu kvar och den var tvungen att vinnas för att vi skulle få chansen i tripplarna efter lunch. Inför näst sista vändan ligger Adam/Roger under med 9-12. Efter några missar av Markel står Adam/Roger med en poäng på plats och fyra kulor i handen. Adam går här in och skjuter två BSJ klot, träffar första, stan på andra, Roger lägger sedan in för match och tripplarna väntar.
SÖR måste vinna båda tripplarna för att ta hem mötet. Återigen stuvar kapten om och Adam/Roger kör mix med Amanda och Loo bildar trippel med Oskar/Stefan. Bra spel från båda tripplarna och lag Adam skjuter i början av matchen för stan för en sexa…tyvärr miss och sedan drar BSJ ifrån. Andra matchen går bättre och Sör rycker ifrån och har ledning 9-3 efter bra spel. Lag Adam spelar helt ok men får tyvärr ge sig och mötet är slut. Vinst för BSJ med 4-3 (räknar sista matchen som vinst). Måste säga att de vinner rättvist då deras rutin och erfarenhet av liknande matcher fäller avgörande vid viktiga tillfällen.
Förbundskaptenerna höll koll på våra matcher och ”Tullen” meddelar att både Loo och Adam kommer att tas ut för Sverige under våren. De nämnde inget om oss 40-åringar vilket känns märkligt…:-)
Loo/Amanda har återigen tagit ett kliv framåt och Amandas läggspel får MVG under hela dagen. Loo får spela både mitt/lägg/skytt under dagen vilket är svårt men han klarar detta bra. Adam/Oskar levererar som vanligt ett tryggt spel och även så gör Roger/Stefan.
Dagens stora match är annars La Boule d’Or-Sibirien som vinns av La Boule d’Or efter ett stökigt slut. Björn I och Simon Coen blir osams i slutet på matchen vilket leder till osnyggt uppträdande och skrik efter matchen.
Söndagens final vinns sedan av La Boule d’Or.

Nu väntar DM, Seriespel, Mayo m.m…..härligt!
/Kapten


 

Boule / Svenska Cupen.....

Sörbyängen vidare i Svenska Cupen.

På fyra spelplatser gick första omgången av stapeln i
Svenska Cupen i Boule.
Sundsvall, Stockholm, Halmstad och Skövde.
Sveriges yngsta lag i Öppen klass Sörbyängen med tre juniorer, Adam Nilsson, Amanda Sandström och Loo Stening samt förstaårssenioren Oskar Augustsson
ihop med seniorerna Stefan Nordström och Roger Gerdvall bildade det lag som skall spela sig fram i Svenska Cupens Boule.

Spelformen är bäst av sju matcher. Två tripplar, tre dubblar och två tripplar. Sörbyängen från Örebro blev inlottade i Skövde och första matchen gick mot Pomm de Pin från Borås som var 2008 års SM-arrangör och står som värdar för finalspelet i Svenska Cupen 2009. Sörbyängen fick en tuff öppning och efter de inledande två tripplarna stod det 1-1, därefter tre dubbelmatcher som Sörbyängen stabilt tog hem och ledning med 4-1 återstår så två dubbelmatcher som inte spelades eftersom ledningen var ointaglig.

Vinst och vidare till 16-del mot Gränna Boule.
Samma öppning som mot Borås 1-1 och de tre dubblarna kom att avgöra vinst i två av tre och ledning med 3-2 inför avslutningstripplarna.
Sörbyängen tog hem den första och därmed matchvinst med 4-2.

I nästa omgång, finalspelet med 8-del, kvart, semi och final spelas helgen den 14-15 mars i Borås så får Sörbyängen i sin 8-del möta
Boulesjevikerna från Stockholm ett meritmässigt mycket starkt lag,
Elitserietvåa 2008, kvartsfinalister i Cupen 2008.

Sörbyängens kapten Stefan Nordström anser att motståndet ser klart bra ut med tanke på att samtliga lag från förra årets kvartsfinaler fortfarande är kvar.


 

Boule/Skövde....

Blixtseger av Örebroare

Oskar Augustsson och Oliver Qvarnström från Sörbyängen vann den prestigefyllda dubbelturneringen i Skövde.
Tävlingen mönstrade 31 lag där många var landslagsspelare och svenska mästare. Oskar och Oliver gick obesegrade genom gruppspelets sex matcher med stabilt spel och blev bästa dubbelpar till A-slutspelets 8-del.

Finalspelets 8-del, kvart, semi och final gick lika säkert trots mycket tufft motstånd.

För Oliver var segern ett stort lyft och han fick här visa att han har stora kvaliteer dels för att det var den första segern i öppen klass och dels för att Oliver under hösten och vintern haft motivationsproblem då tekniken inte stämt till fullo.

Oskar visar återigen upp ett stabilt spel och att han är att räkna med inom svensk boule. Deltog gjorde även Jari Lanama ihop med Bertil Jakobsson som slutade på en mycket fin 9.e plats. Stefan Nordström ihop med Reino Alexandersson gick till B-slutspelets final men fick här däng av Palle och Anna-Karin från Gripsholm dock en bra 18.e plats.

Till B-slutspel gick även Anders Lindberg och Peo Augustsson som slutade på en 21.a plats.


 

Svealand bäst i Sverige.....

Guld och Brons till Svealands Juniorer. Sveriges mest prestigefyllda juniortävling Prins Bertils Junior-cup gick av stapeln i Stockholm under helgen 27-28/9.
Efter ett mycket tufft gruppspel där Svealands lag 1 med Oskar Augustsson och Adam Nilsson genom säkert och stabilt spel tog hem gruppvinsten och en kvartsfinalplats.
Lika säkert och stabilt spelade Lag 2 med Amanda Sandström och Loo Stening men hamnade på en andra plats i gruppen dock med en kvartsfinalplats som belöning.
Båda kvartarna vanns komfortabelt och två Svealandslag i semi. (Har aldrig hänt förr).
Tuff semi för Oskar o Adam mot svårspelade Niklas Carlen och Daniel Eriksson från Göteborg som lyckades vinna och gå till final. Oskar och Adam hämtade sig så småningom och lyckades ro hem Bronsmedaljen mot Östsvenska med 13-11. Amanda och Loo klarade sin semi mot Östsvenska galant och gick till final mot Göteborgarna Niklas och Daniel.
Här visade Svealands juniorer hög klass och rodde hem finalen med 13-2.

 

 

 

Starkt jobbat ungdomar.
Guld Amanda Sandström / Loo Stening. Brons Oskar Augustsson / Adam Nilsson.

 

 

 

 


 

 

Kloster-cupen / Eskilstuna...

4 lag i öppen dubbel och 4 lag i Juniordubbel åkte till Eskilstuna
lördagen den 23 augusti för att spela boule och förhoppningsvis
få bra väder och bra resultat. Bra väder blev det, en del bra spel också.
Juniorernas spel blev ett klubbmästerskap då inga andra lag kom till start.
Gruppspel och därefter avslutande finalspel.
Bronsmatchen vanns av Carl Nordström/Cajsa Qvarnström mot
Evelina Sandström/Kajsa Grankvist. Finalen spelades mellan Loo Stening/ Amanda Sandström och Anders Bernström/Oliver Qvarnström.

Matchen var välspelad och en hel del fina lägg och skott dock lite för mycket ropande på domaren för mätningar. Loo och Amanda stod till slut som slutsegrare med 13-7 och därmed sattes punkt för årets Svea Camp Ungdom som vanns av Loo Stening med Amanda Sandström på 2:a plats.
I öppen klass spelade Anders Lindberg med en förkyld Jari Lahnama 1 seger och 3 förluster trots bra spel enl.egen utsago. Peo och Sussi spelade riktigt skapligt och fick till 2 vinster o 2 förl. Stefan Nordström i lag med Jonte spelade inte direkt div. 2 klass men Jontes lägg håller mycket fin nivå och Stefan fick till en del bra skott under dagen, 14 dar kvar till seriespel!!
Det fjärde laget Oskar o Adam håller som vanligt en mycket hög standard, enda lag med alla segrar i gruppspelet, semifinalen mot Cattis o Bosse från Bordeux fixades lätt med 13-0 och i finalen mötte man Pauli Mäkitalo/Jerry Karlsson Gripsholm.
En mycket välspelad match som till slut vanns av Gripsholmarna där Jerry var 100 procentig i sina lägg. Dock ett mycket stort beröm till våra pojkar för en bra genomförd lördag i Eskilstuna.
Sörbyängen fick också mycket beröm från arrangörerna för att vi alltid ställer upp med juniorer och seniorer så att det blir bra spel.
 Prisutdelning klostercuppen

 

 

 

 

 

 

 


Tack för den här gången.
Peo


 

Sverige storsegrare i NM

Nordiska Mästerskapen i Boule spelades i Kalundborg i Danmark 16-17 augusti.
Sveriges trupp tog med förkrossande marginal hem den Nordiska Mästartiteln och det nyinstiftade vandringspriset efter att ha kammat hem två guldmedaljer, tre silverpengar och en bronspokal.
Sverige ställde upp med två lag i vardera Öppen, Dam och Juniorklassen.
I Junior fanns tre spelare från Sörbyängen, Oskar Augustsson, Adam Nilsson och Loo Stening.
I Junior klassen blev det Guld för Adam och Loo som spelade med Anton Oskarsson samt Silver för Oskar som spelade med Alexander Norin och Lars Nilmark.

I Öppen Klass vann Danmark före Sverige 1 och trea Sverige 2.
Damklassen vanns av Sverige 2 före Sverige 1 och trea kom Finland 1

 


Boule/Holland

Sverige utslagna ur Junior-EM
Det blev inget avancemang för de svenska juniorerna efter gruppspelet i Holland.
Trots att svenskarna slog förhandsfavoriterna och gruppvinnarna från Tyskland samt vinster över
Holland och Schweiz så kom den så avgörande förlusten mot Danmark som kostade en kvartsfinalplats.
Sverige tog dock en Bronsmedalj i skytte genom stortalangen Alexander Norin.
Nu får våra Sörbyängsspelare ladda om inför Nordiska Mästerskapen i Danmark helgen den 16-17 augusti
där Sverige ställer upp med två trippellag och här spelar bland annat Oskar Augustsson ihop med
Alexander Norin, Lindome och Lars Nilmark, Ödenäs i det andra laget spelar Adam Nilsson med
Loo Stening, Sörbyängen och Anton Oskarsson Ödenäs med klara möjligheter till revanch på Danmark
för den snöpliga och oväntade förlusten i Holland.


 

SM / Borås 2008 slutrapport.

Ett fantastiskt SM är slut. Rekord på medaljsidan och rekord i antal klubbpoäng.

3 Guld, 4 Silver och 1 Brons. 100 Poäng

Medaljerna kom genom:
Guld
Mixed Yngre Juniorer.Adina Gerdvall/Oliver Qvarnström
Mixed Miniorer Isac Gerdvall/Kajsa Qvarnström.
Dubbel Juniorer Oskar Augustsson/Adam Nilsson.

Silver Mixed Juniorer Sara Maximov/Adam Nilsson,
Trippel Juniorer Anders Bernström/Amanda Sandström/Adam Nilsson.
Yngre Juniorer Trippel Adina Gerdvall/Loo Stening/Oliver Qvarnström. Miniorer Trippel Isac Gerdvall/Kajsa Qvarnström/Carl Nordström.

Brons. Skytte Juniorer Loo Stening.

Flera fina 4:e och 5:e platser av våra ungdomar.

Söndagen började med skapligt väder och skytte för Loo och Adam, Loo gick till semi men mötte tufft motstånd och kom till slut 3:a i juniorklassen, nämnas skall att Adam hade samma poäng som Loo i kvalet men en 3:a mindre och slutade som 5:a.

måndagens Mixspel var helt klart fantastiskt att skåda, mycket centercourtspel av Sörbyängen som slutar med 2 guld, 1 silver och en 4:e plats vilken ljusblå dag.
Utanför de fina banorna spelade Sussi o Peo Öppen Mix och gick vidare till 32-dels där man fick möta ”skulten” med partner mosade kan man säga men kul ändå, delad 33:e plats är inte så tokigt.

Under tisdagens singelspel var förväntningarna rätt stora på ungdomarna men det som kom i Mixen kom inte i singeln bäst blev Oliver o Kajsa med varsin 4:e plats samt Oskar o Adam med varsin 5:e plats, häftigast var nog ändå matchen mellan Boa och Rickard Nilsson,

Rickard som var 1:a seedad spelade helskumt medan Boa spelade för att få så många poäng som mögligt. Vid varje lägg eller skott som Rickard gjorde så vände Boa sig helt om för att slippa se och bli nervös, avslutningen blev dramatisk där Rickard gick på skott för att få övertag men missade och Boa kunde lägga hem matchen. Helt makalöst, bra gjort.
Rickard tackade lite surt för matchen med: Grattis nu är du förstaseedad, Varpå Boa blev darrig i knäna men försökte ändå ladda om till nästa match.

I matchen efter var Johan Karlsson från BK Strand lite väl bra för Boa som ändå fick en hedersam förlust.

Torsdagens Trippelspel gav 3 Silver och en fjärde plats vilket var klart godkänt. Närmast segern var miniorerna Isac/Kajsa o Carl som spelade mot Djurgården ledning hela matchen men vid ställningen 12-11 till Sör lyckades Djurgårdarna få in en 2:a å så va de slut.

Fredagen och Lördagens dubbelspel mönstrade många från Sör i alla klasser. I Dam spelade Kicki o Sussi mot bl.a de slutliga vinnarna i damklassen, de spelade bra men höll inte mot högt rankat motstånd. I Öppen klass hade vi 2 lag i 32-dels där så när Jonte/Robert var nära att gå vidare förlust 13-12. Ungdomarna avslutade dubbelspelet med två 9:e platser, två 5.e platser en 4:e plats och ett Guld. Oskar o Adam spelade en rafflande match mot Lindomes Alexander Norin/Niklas Carlen. Ledning hela matchen men vid ställningen 10-9 till Sör får plötsligt Lindome in en 3:a tar ledningen med 12-9. Sista rundan är hemsk (”för anhöriga och publik”) fina lägg varvas med bra skott men plötsligt missar ett skott och lillen far iväg till c:a 13m så att Sör har ett poängklot inne 4 klot kvar och Alexander 2 klot han väljer att skjuta men missar första, försöker lägga bättre med sitt sista men missar det också varpå Oskar kan lägga in sina två till poäng och därmed Guld till Oskar o Adam. Ruskigt skön avslutning.

Trots avståndet till SM så har stödet varit helt fantastiskt tjo o tjim hejarop m.m från bl.a Familjerna Sandström, Maximov, Mia o Ronny med barn och många fler, ett stort tack till er alla, allt går mycket lättare när man hör att publiken runt i kring hejar på en. Vädret var helt fantastiskt och himlen hade samma färg som våra tröjor och solen samma färg som våra fina medaljer. En del av våra barn kanske måste läras att inte rulla kloten på magen för mycket, efter en veckas rullande på magen ser man ut som en van goghtavla.

Nu satsar vi vidare mot höstens stora seriedrabbningar, vi deltar i 4 serier och leder just nu samtliga. Det vankas Junior-EM i Holland för Oskar o Adam, Nordiska mästerskapen i Danmark för Oskar, Adam o Loo, Prins Bertils Junior-cup i Stockholm och vårt eget lilla SM (Sörbyängsmästerskapen) och en del andra fina tävlingar runtikring så kom igen och låt hösten gå i ljusblått.

Samtliga våra resultat finns att läsa nedan.

Tack för mig: Peo A

 

Resultat Boule-SM 2008 i Borås

 

Skytte Öppen

 Skytte Junior

1:a Kristian Lilja  Coccinelle PC, Malmö

1:a Anton Oskarsson Ödenäs

Ut i kval. Adam Nilsson Sörbyängen  

3:a Loo Stening Sörbyängen

 

5:a Adam Nilsson Sörbyängen

Öppen Mixed  234 Lag

 

1:a Anders Larsson, Carina Schultz, LINDOME

Junior Mixed  13 Lag

33:a Peo/Sussi Augustsson Sörbyängen

1:a Pierre Karlsson, Ida Pedersen, TYRINGE

118:e Roger/Gunilla Gerdvall Sörbyängen

2:a Sara Maksimov, Adam Nilsson, Sörbyängen

118:e Robert Lindberg/Kicki Olofsson Sörbyängen

5:a Oskar Augustsson/Amanda Sandström Sörbyängen

118:e Hans Fohlström/Lisbeth Fohlström Sörbyängen

9:a Anders Bernström/Emma Bernström Sörbyängen

176:e Boa Berg/Mia Johansson Sörbyängen

 

 

 

Yngre Junior Mixed 4 lag

Minior Mixed  5 Lag

1:a Adina Gerdvall/Oliver Qvarnström, Sörbyängen

1:a Isac Gerdvall/Cajsa Qvarnström, Sörbyängen

4:a Evelina Sandström/Loo Stening, Sörbyängen 

 

 

Junior Singel  28 Lag

Öppen Singel  305 Lag

1:a Alexander Norin, LINDOME

1:a Thomas Wiede, HALMSTAD

5:a Oskar Augustsson Sörbyängen

33:a Boa Berg Sörbyängen

5:a Adam Nilsson Sörbyängen

65:a Roger Gerdvall Sörbyängen

9:a Anders Bernström Sörbyängen

65:a Lars Nilsson Sörbyängen

15:e Amanda Sandström Sörbyängen

65:a Stefan Nordström Sörbyängen

 

290:e Anders Bernström Sörbyängen

V55 Singel 216 Lag

Struken: Anders Lindberg Sörbyängen

1:a Clas Jansson,  QUATRE BOULES

 

109:a Peo Augustsson Sörbyängen

Yngre Junior Singel 23 Lag

 

1:a Lars Nilmark, ÖDENÄS

Minior Singel  18 Lag

4:a Oliver Qvarnström Sörbyängen

1:a Paul Johansson, DJURGÅRDEN

5:a Loo Stening Sörbyängen

4:a Kajsa Qvarnström Sörbyängen

9:a Adina Gerdvall Sörbyängen

9:a Isac Gerdvall Sörbyängen

 

9:a Carl Nordström Sörbyängen

Öppen Trippel  156 Lag

9:a Emma Bernström Sörbyängen

1:a Björn Ivarsson/Björn Johansson/ Albin Plantin, Sibirien

 

33:a Boa Berg/Robert Lindberg/Lars Nilsson Sörbyängen

 Junior Trippel  6 Lag

65:a Oskar Augustsson/Roger Gerdvall/Stefan Nordström Sörbyängen

1:a Nicklas Carlén/Fredrik Holmqvist/ Rickard Strandberg, LINDOME

97:e Peo Augustsson/Mia Johansson/ Anders Lindberg Sörbyängen

2:a Amanda Sandström/Adam Nilsson/Anders Bernström Sörbyängen

 

 

Minior Trippel  6 Lag

Yngre Junior Trippel  10 Lag

1:a Paul Johansson/Hjalmar Liljegren/ Ivar Liljegren, DJURGÅRDEN

1:a Jack Jansson Carlsson/Lars Nilmark/ Gustav Oskarsson  Ödenäs

2:a Isac Gerdvall, Carl Nordström/ Cajsa Qvarnström, Sörbyängen

2:a Adina Gerdvall/Loo Stening/ Oliver Qvarnström Sörbyängen

 

 

Öppen Dubbel  238 Lag

4:a Sara Maximov/Isa Lindberg/ Evelina Sandström Sörbyängen

1:a Joachim Andersson/Kristian Lilja COCCINELLE

 

33:a Roger Gerdvall/Stefan Nordström Sörbyängen

 Dam Dubbel  153  Lag

33:a Robert Lindberg/Jonas Sjökvist Sörbyängen

1:a Matilda Boström, Emma Köhalmi, COCCINELLE

65:e Mia Johansson/Boa Berg Sörbyängen

95:e Susanne Augustsson/Kicki Olofsson Sörbyängen

 

 

Yngre Junior Dubbel  12 Lag

Junior Dubbel  17 Lag

1:a Emma Bergström/Rebecka Bergström  BVP

1:a Oskar Augustsson/Adam Nilsson  Sörbyängen

4:a Oliver Qvarnström/Loo Stening Sörbyängen

9:a Anders Bernström/Amanda Sandström Sörbyängen

5:a Sara Maximov/Evelina Sandström Sörbyängen 

 

 

Minior Dubbel  12 Lag

 

1:a Lukas Johansson/Viktor Johansson  BLÄCKFISKEN Gävle

 

5:a Isac Gerdvall/Carl Nordström Sörbyängen

 

9:a Kajsa Qvarnström/Emma Bernström Sörbyängen

 

 

Klubbligan:

 

1:a Lindome 120 Poäng (2007 164 P)

 

2:a Sörbyängen 100 Poäng (2007  76 p)

 

 


 

Rapport från Brukscupen i Fellingsbro..
.

Tre lag till spel under lördagen, två trippel Roger G, Jonte o Kjell Andersson från 018 krigade sig fram till final och avslutade dagen som bruksmästare.
Loo, Amanda o oliver avstod juniorsingel och deltog i trippeln men blev dessvärre utslagna.
Conny o Peo deltog i V55 dubbel med blandat resultat dock slog man gruppsegrarna i sista matchen så en viss tillfredställelse fanns.

Söndagens dubbel mönstrade två lag från SÖR. Loo o Oliver som trots bra spel blev utslagna och fick spela i B, Kom till B-final men där blev Flen för tuffa.
Peo o Anders L. gjorde en heroisk första match mot BK Strand och den matchen ledde till kvartsfinal i A. Viilka fick man möta jo naturligtvis Bertil o Jarri och dom vann matchen och sedermera även semin. i skrivande stund så pågår finalen.

Svenska landslaget med Oskar i Junioruppställningen vann den prestigefyllda tävlingen Nordsjöturneringen i Köpehamn.
1:a Sverige 30 vunna matcher
2:a Holland 26
3:a Belgien 25
4:a England 20
5:a Danmark 14
6::a Norge 5

Peo A


 

Rapport från första dagens spel i Nordsjöturneringen, Köpenhamn.

Sverige spelade öppningsmatchen mot England med 4-0 och juniorerna med Oskar i laget vann sin match med 13-0.
Match två mot Danmark vann sverige med 3-1, U23 fick stryk i sin match med 13-1.
Juniorerna vann sin kamp med 13-4.
Lördagens spel ser ut som följer.
Holland kl: 09.00
Norge och därefter Belgien.

Peo


 

Boule - DM
Botaniska trädgården Uppsala
                 Historiskt DM av Sörbyängen

Sörbyängens bouleande ungdomar ordnar medaljfest åt sin klubb.
Totalt 6 Guld, 5 Silver och 9 Brons blev facit efter helgens spel.

 

SÖR Ungdommar

 

 

 

Övre raden från vänster:
Loo Stening: 2 Guld, 1 Silver, Oliver Qvarnström: 1 Silver, 3 Brons
Anders Bernström: 1 Guld, 1 Brons.
Främre raden: Amanda Sandström: 1 Guld,  Kajsa Qvarnström: 1 Silver, 1 Brons
Adina Gerdvall: 1 Silver, 1 Brons, Isac Gerdvall: 1 Brons,
Carl Nordström: 1 Guld,
Saknas på Bilden: Oskar Augustsson: 1 Guld, 2 Brons, Adam Nilsson: 2 Silver, 1 Brons.

 

Ungdomarna tog samtliga Sörbyängens medaljer utom ett Guld som Trippellaget

i öppna klassen tog hem också det en historisk bedrift. Aldrig tidigare har ett lag från
Örebro vunnit ett trippelmästerskap.
Stefan Nordström/Roger Gerdvall och Max Carlström spelade hem Guldet till klubben.


DM / Botaniska trädgården Uppsala.....

Torsdag – söndag 1 – 4/5 2008
Historiskt DM - GULD till Sörbyängen

Årets DM startade på torsdagen Lägg och Skytte för öppen klass och Juniorer och
Här kom de första medaljerna till Sörbyängen.
Guld till Oskar Augustsson i Lägg och till Loo Stening i Skytte båda i juniorklassen. Silver till Adam Nilsson i Skytte och Lägg i Juniorklassen. Brons till Adam Nilsson i Skytte Öppen, Oskar Augustsson i Lägg Öppen och Skytte Junior, Oliver Qvarnström i Skytte och Lägg Junior samt Anders Bernström i Lägg Junior.
Trots ett hemskt väder och en fruktansvärt lång dag med regn och snålblåst och knappt några plusgrader så sken solen över Sörbyängens ungdomar. Vilket resultat redan startdagen, 2 Guld, 2 Silver och 6 Brons. Samt stor ledning i Klubbligan.

Fredagens Singelspel har aldrig någonsin haft så många med i de olika klasserna från Sörbyängen, blandade resultat men ändock klart godkända och vädermässigt ganska perfekt.
Guld till Loo Stening i Junior samt Carl Nordström i Minior.
Silver till Adina Gerdvall i Junior samt Kajsa Qvarnström i Minior.
Brons till Oliver Qvarnström i Junior samt till Isac Gerdvall i Minior.
4:e plats till Anders Bernström i Junior och en 5:e plats till Oskar Augustsson i Öppen klass.
Vilken andra-dag 2 Guld, 2 Silver och 2 Brons och fortsatt dominans i klubbligan.

Lördagens trippelspel skulle bli Sörbyängens historiska dag, till spel kom sex trippellag Samtliga i öppen klass då det var för få anmälda juniorer.
Lördagens väder var riktigt behagligt mycket sol, lite moln någon regnskur. Här gjorde dock våra yngre fantastiska insatser, Carl, Adina och Isac spelade mot bra motstånd och gjorde fantastiskt ifrån sig  vad sägs om 13-11 mot Örsundsbro förlust men
de hade matchchans vid ledning 11-10. Loo, Oliver och Amanda spelade strålande hela dagen och kämpade sig ända fram till 8-del matchchans här också men 018 blev till slut segrare dock med stor tur. Heder åt er ungdomar.
Adam, Oskar och Jonte hade hemsk lottning hela dagen och fick se sig utslagna i 8.delen men man måste säga att grabbarna spelade bra trots stor otur med lottningen.
Det historiska Guldet  kom genom Stefan Nordström, Roger Gerdvall och Max Carlström. Rätt lottning fram till 8-delen men med bra spel och en hög lägstanivå så gick man hela
vägen fram till vinst och Guld. Nu gäller det för våra tävlingsansvariga att hålla igång Max så vi får använda honom i kommande seriespel, SM och Juniorelitserien.
Medaljskörden blev ”bara” ett Guld idag men vi håller fortfarande ledningen i klubbligan.

Söndag och sista speldag, dubbel i alla klasser och vi representerar i Öppen, Juniorklasserna.
Guld till Amanda Sandström o Anders Bernström i Junior.
Silver till Oliver Qvarnström o Loo Stening i Junior.
Brons till Kajsa Qvarnström o Adina Gerdvall i Junior.
4:e plats Carl Nordström o Isac Gerdvall i Junior.
5.e plats Oskar Augustsson o Adam Nilsson i Öppen
5:e plats Stefan Nordström o Roger Gerdvall.
Det fanns fler som spelade men som inte är omnämnda ovan, ni är inte bortglömda men ni hade ju otrolig i lottningarna och fel domare vid mätningarna så det var ju därför ni inte kom på resultatplatserna.
Dock all heder åt er också: Lasse N, Anders L, Conny C, Boa B, Susanne A och Peo A.
Säga vad man vill om årets DM men historiskt blev det. Platsen: Botaniska trädgården i sig en historisk
plats att spela på, banorna var också historiska man kan nämligen inte komma närmare en badstrand eller sandlåda att spela boule i,
Medaljskörden blev också historisk. 6 GULD, 5 SILVER och 9 BRONS Samt en överlägsen ledning i Svealands klubbliga.

 

Vid rapporten   Peo Augustsson

 


 

Oskar uttagen i landslaget......

Utomhussäsongen har precis kommit igång när
Sörbyängen fick beskedet att Oskar Augustsson är uttagen i landslagstruppen.
Den 26-29 juni spelas den årligen återkommande Nordsjöturneringen, den här gången i Köpenhamn.

Deltagande länder är förutom värdlandet Danmark,
Tyskland, England, Norge, Belgien, Frankrike och Sverige.
Europas bästa boulenationer kommer till spel.
Varje nation ställer upp med ett lag i respektive Öppen klass,
Dam, Veteran, U23 samt Junior.
Sörbyängen`s Adam Nilsson skulle också deltagit men
har förhinder.
I år kan det bli storslam för Sörbyängen`s juniorer
det väntar Junior-EM i Maastricht,
Holland i mitten av augusti samt Nordiska Mästerskapen i
Danmark helgen efter EM.
Förutom Oskar Augustsson och Adam Nilsson så kan även två spelare till från Sörbyängen bli aktuella: Loo Stening och Oliver Qvarnström.
Försommarens tävlingar samt SM i Borås den 20-26/7 kommer att visa om Sörbyängen får med fler spelare.


 

Landskamp Sverige – Finland
Munktell Arena Eskilstuna 9-10/2 2008

Oskar och Adam i segrande Sverigetrupp.

Boulelandskampen i Eskilstuna slutade med överlägsen svensk seger.
5 klasser och två lag i varje klass med dubbelmöten gjorde att 40 matcher skulle spelas under två dagar. 30 på lördagen och 10 på söndagförmiddag.

Öppen klass med bland annat Stefan Berglund från Gripsholm, Damklass medTherese Mäkitalo från Gripsholm, U23, Veteran samt Junior med bland annat

Oskar Augustsson och Adam Nilsson från Sörbyängen.
Efter lördagens matcher så var resultatet 21-9 till Sverige och för juniorernas del så klarade Oskar och Adam ihop med Alexander Norin från Lindome av sina tre matcher med klara vinster dock förlorade andralaget sina tre matcher och ställningen är därmed 3-3 i juniorkampen inför söndagens 2 avgörande matcher.
I den öppna klassen leder Sverige med 5-1, Damklassen 4-2, U23 4-2 samt i Veterankampen 5-1.
Söndagens avgörande matcher slutade enligt följande: Öppna 2-0 totalt 7-1 och här lyckades debuterande Stefan Berglund från Gripsholm i förstalaget vinna sina 4 matcher. Dam 1-1 Totalt 5-3 och här fick Therese Mäkitalo från Gripsholm trots bra spel en seger av fyra matcher, U 23 1-1 Totalt 5-3, Veteran 2-0 Totalt 7-1, Junior 1-1 Totalt 4-4, Bra spelat av Oskar, Adam och Alexander som vann sina fyra matcher. Slutresultat Sverige – Finland  28 – 12.

 

Stolta Segrare.....


Matchresultat:

Landskamp Sverige-Finland

Resultat Landskamp Sverige-Finland 9-10 feb MunktellArenan. Eskilstuna

 

 

 

 

 

 

Ö

D

U23

J

V

Totalt

Omg.1

SVE1

FIN2

13-5

7-13

13-6

13-2

13-7

 

15:00

SVE2

FIN1

13-11

13-0

9-13

5-13

13-6

7-3

Omg.2

SVE1

FIN1

13-11

8-13

13-9

13-5

7-13

 

17:00

SVE2

FIN2

13-0

13-7

12-13

7-13

13-6

6-4

Omg.3

SVE1

FIN2

13-2

13-7

13-11

13-10

13-2

 

19:00

SVE2

FIN1

10-13

13-12

13-4

12-13

13-0

8-2

Omg.4

SVE1

FIN2

13-0

9-13

13-0

13-3

13-3

 

10:00

SVE2

FIN1

13-5

13-10

7-13

7-13

13-8

7-3  Motala /12-timmars
 
12-timmarstävlingen i Motala natten mellan Fredag o Lördag mönstrade 16 trippellag från hela landet. Ett av lagen var Juniorlandslaget med Oskar Augustsson och Adam Nilsson från Sörbyängen. Tävlingen blev något längre än man räknat med då alla skall möta varandra och det hela var slut efter c:a 15 timmar.
 
1:a SCP Stockholm
2:a Juniorlandslaget
      Oskar Augustsson/Adam Nilsson Sörbyängen
       Anton oskarsson Ödenäs/Alexander Norin Lindome 3:a Union/Hvetlanda
 
Södertälje /V55+
 
24 lag kom till spel i Veterantävlingen i Södertälje som samlat det bästa sverige har i veteranboule med bland annat svenska lagmästarna från Fagersjö och Telges egna dubbelmästare.
 
1:a Fagersjö
2:a Stockholm Bouleklubb
3:a Bordeaux Eskilstuna
9:a Sörbyängen

Conny Carlsson/Peo Augustsson

     
 

Äntligen....

Tabellerna för 2006 är nu klara för Svea Champ. Se hur det gick för ungdommarna i förra årets Svea Champ... Kanske det kan bli nån prisutdelning i år.. kanske.

Svea Champ 2006

Ställningen hittills 2007

 


Örestad Open

Nationell Öppen Trippel med deltagare från den yppersta  svenska eliten Norge o Danmark.
Ett damlandslag och två Juniorlandslag fanns med i turneringen.
Vår representant Oskar Augustsson deltog i ett av J-lagen.
Efter en mycket lång dag där finalen var slutspelad kl: 22.30 på söndagkvällen så stod Joachim Andersson, Kristian Lilja, Rickard Nilsson CPC som vinnare.
Damlaget kom på en fin tredjeplats och Juniorlaget med Oskar kom till kvartsfinal där man till slut fick ge sig mot damlaget som är samma som VM-laget. Båda J-lagen fick mycket beröm av förbundet för bra spel och taktik.

 


SörbyÄngen`s ungdomar fick nästan full pott

Lördagen den 19/5 är det distriktskamp mellan landets alla distrikt i Malmö.
I kampen spelas Öppen klass, Damer, Veteraner,U 23 och Juniorer.

Sörbyängen fick med 3 st och det kunde varit 4 men Adam Nilsson är bortrest.
Representerar gör: Oskar Augustsson, Amanda Sandström och Loo Stening.
På Söndagen går den prestigefyllda tävlingen Örestad Open som är en
Trippeltävling för Öppen klass och här deltar Oskar Augustsson i ett av två Juniorlandslag.

Back to top