Skip to: site menu | section menu | main content

SörbyÄngens Boule : Örebro

It is all about Boule...
Currently viewing: SörbyÄngens Boule » Rapporter


RAPPORT

 

Rapport
Lag-DM i Gävle.

Lördagens öppna klass gick för SÖR till finalspel mot BTT Västerås.
Här blev det tufft spel och det gick till skiljeomgång som blev lika
tuff. BTT slutade som segrare med 11-10. Noteras måste enl. rapporter att Lucas Rudin var helt suverän i sitt spel och låg på 85-90%. En andra plats och Silver till SÖR. I silverlaget spelade: Oskar, Lucas, Cajsa, Oliver, Adam och Jonte.
Söndagens Dam Trippel blev som en skön söndagspromenad tre
ganska enkla segrar i gruppspelet och sen kvart och semi lika
enkelt. Final mot LBJ som inte kunde matcha våra suveräna
tjejer. DM-Mästare och Guld till Cajsa, Malin och Emma. Helgens
coach Oskar måste vara nöjd med lagens prestationer.

Sörbyängen dominerar...

Vilken underbar helg för Sörbyängen Boule.
Prins Bertil Junior Cup i Stockholm med 2 lag från varje distrikt
i Sverige. Svenska Cupen V55 i Skövde.

I PBJ spelar man dubbel och representerar sitt distrikt Svealand men
Sörbyängen fick med 5 spelare samt 3 st från Oppboga.
12a kom Emma Bernström ihop med Moa Kallionpää Oppboga.
10a kom Sebastian Kallionpää/Mikael Bartoft Oppboga.
3a och Brons genom Cajsa Qvarnström/Ivar Liljegren
1a och Guld av Lucas Rudin/Rasmus Gustavsson.
Mästarna spelade enligt rapporter helt suveränt hela helgen.
Stort Grattis till alla ungdomar.

Svenska Cupen V55 i Skövde.
Debut för oss i dessa sammanhang och laget fick börja med kvalspel
mot Skara för att ta sig vidare till gruppspelet. Bäst av 5 matcher och
vinst med 3-1.
Gruppspelet mot Landvetter blev tuff men vinst med 3-2.
Avgörande match mot hemmalaget BonBon var tuff hela vägen och slutade tråkigt nog med förlust 2-3. Sista matchen mot storfavoriten BVP Motala avfärdades ganska lätt med 4-1 och vi slutade 2a i gruppen. Lite surt men laget var helnöjt med dagen ändå. Spelade gjorde Lars, Peo, Birgitta, Hans, Nils och Pia.

 

Generations DM
 
Helgen den 16-17/8 genomfördes för första gången ett DM
i så kallad "generation" där den yngsta fick vara max 15 år
född 1999 eller yngre samt den äldre 25 år född 1989 eller
äldre.
Spelen hölls på Sörbyängens banor i Örebro.
Trippeln på lördagen samlade 12 lag i bra väder med mestadels
sol o runt 18+. Fyra klubbar var representerade i trippeln, Oppboga, 
Boulette, Örsundsbro och Sörbyängen men var är alla andra distriktets klubbar. 2 st 6-lagsgrupper med 5 matcher och semifinal och final.
Vann den första historiska titeln gjorde familjen Kallionpää från Oppboga Zebastian, Annica och Lasse som i finalen slog Sörbyängens Rasmus Gustavsson,
Lucas Rudin och Hans Askerlund.
Se resultat på SBF-online
Söndagens dubbelspel samlade hela 17 lag och här tillkom Boda Boule samt fler lag från de övriga klubbarna. 3 st 4-lagsgrupper och en 5-lagsgrupp. Semi och
final.  Vädret började bra med moln och 15+ i ett par timmar som sen 
övergick i regn och åter regn.
Även här så tog Oppboga hem titeln och är därmed dubbelmästare i "dubbel"
bemärkelse. Zebastian och Lasse vann final över Mose och Roger Gerdvall.
Se resultat på SBF-online.
Detta var en underbar tävling och framförallt kul för de yngre men oerhört viktig för klubbarna och distriktet som här kan få igång de yngre med hjälp av farmor, farfar, mormor, morfar, grannar, vänner eller sina egna föräldrar. Har man inte haft licens förut så kostar introduktionslicensen 50:-. 
Tack Sörbyängen för ett bra arrangemang och tack till de klubbar som kom och ett stort tack till den publik som var på plats och stöttade. 

 

SM-Rapport
SM-Veckan i Växjö var fantastisk, underbart väder hela tiden, nåja nu var ju jag på Kreta Sndag till Tisdag o där var det varmt, i Växjö påstås det ha varit rekordblött.
Veckan tjuvstartade med skytte i Borås o där kom vår första Guldmedalj genom Cajsa Qvarnström.

Söndagen i Växjö ägnades åt Mix-Trippel, Guld i Junior av Emma/Paul/Ivar. Silver av Emmelie G/Rasmus/Lucas, 5:a Emmelie R/Noel. I Öppen blev det 16del för Oskar/ Adam/Cajsa, 32del för Carina/Anders/Oliver.

Måndagens spel var Mix-Dubbel, I Junior blev det Brons av Emma/Paul, I Yngre Junior Silver av Lucas, I Minior Guld avFrida/Adam, Silver av Emil/Emmelie. I öppen blev det
Brons av Oskar/Cajsa (Klubbens första medalj i öppen klass), Carina/Anders 32del, V55 Lasse/Birgitta 16del, Hans/Agneta 32del.
Tisdagen var Singeldagen. Juniormästare med Guld Ivar, 5:a Carl, Paul, Isac. Yngre Junior Silver Rasmus, 5:a Axel. Minior Guld Emil, Silver Olle, Brons Noel, Brons Adam, 5:a Frida.
Öppen klass, Roger 16del, Oskar 32del, Dam Agneta 32del.

Onsdag Juniorskytte. Brons Ivar Liljegren

Torsdag Trippel Junior Silver Emma/Emmelie/Paul. Yngre Junior Brons Axel/Lucas/Rasmus. Minior Guld Emil/Noel/Frida, Silver Olle/Adam/Emmelie. Öppen Roger/Mia/Jonte 16del,
Oskar/Adam/Cajsa 32del, V55 Peo/Lasse/Hans 16del.

Fredag Dubbel-dagen Junior Brons Carl/Isac. Yngre Junior Silver Rasmus/Lucas. Minior Guld Olle/Filip, Brons Frida/Emmelie, Brons Mose/Noel. Öppen Oskar/Adam 5:a, Ivar/Janne 16del, Roger/Jonte 16del, Cajsa/Oliver 64del. Dam Carina/Birgitta 32del.
Ett fantastisk SM är över, jag kan ha glömt att nämna någon eller några men alla ska veta att vi alla gjorde ett mycket bra SM även ditresta supportrar, Susanne, Christina, familjen Sandström med flera stort tack för ert fina stöd.

Klubbens facit blev 7 Guld,
8 Silver och 8 Brons vilket gav seger i medaljligan, Poängligan vann vi överlägset med Kärnan på andra plats. Nu vilar vi nån dag sen är det dags för Seriespel, vår egen avslutning på sommarserien och Generations-DM på hemmaplan. Sörbyängen Bäst i Sverige 2014
Peo

 

DM 2014...

DM i Uppsala, Botaniska trädgården, en underbar miljö att spela i.
Bra arrangemang, toamöjligheterna var ok, mycket banor av varierande svårighetsgrader, vädret en katastrof fredag o lördag klart mycket bättre på söndagen. Spelformen en total katastrof, ok med fyra matcher men moonrad i ett mästerskap?? o sen dessutom 8-delsfinaler vilket gjorde att trippeln var klar 23.35 på lördagen och dubbeln straxt före 24.00 på söndagen.
Vad tänker förbundet på det finns faktiskt folk som ska upp till skola och arbete på måndagen och som kanske har lång resväg hem.
Nu till spelet. Fredagens singelspel gick bra, i öppen klass blev det storslam, 1a Guld Oskar Augustsson, 2a Silver Roger Gerdvall, 5a Adam Nilsson.
I singel V55 kom Lars Nilsson på 9e plats. Sörbyängens Juniorer och ungdomar fanns inte med i singel, Va har vi inga ungdomar, Sveriges bästa Ungdomsklubb???
Lördagens trippel blev rätt bra den oxå, i öppen klass blev det 3a Brons Oskar, Adam o Cajsa samt 3a Brons Carl, Isac o Ivar, 9a Carina, Anders L o Birgitta, 9a Roger, Mia o Jonte. I V55 trippeln blev det 3a Brons Peo, Conny o LarsN.
Ojoj inga ungdomar i trippeln heller.
Söndagens dubbel blev spel i sol o värme göttgött. V55 blev en liten besvikelse, 9a Peo o Lars N. I öppen klass blev det roligare, 2a Silver Roger o Jonte, 3a Brons Oskar o Adam, 5a Ivar o Janne, 9a Isac o Carl. Inga ungdomar här heller.
Många fler från oss spelade och alla ska ha ett stort tack för att vi visar upp oss på tävlingar runt om. Nu ser vi fram mot Platen Cup och Seriespelet.
Peo

 

Kvalspel under helgen 7-8/9 2013 i Stockholm.
 
Två lag åkte till Vårbergs IP, Stockholm för att försöka ta sig högre
upp i seriesystemet. Elitseriekval med Oskar, Roger, Jonte, Adam,
Stefan B, Jerry, Cajsa och Ivar. Div 2 kval med Lasse, Stefan A, Conny,
Isac, Carl, Janne, Paul, Krille och Peo.

Eliten började mot BOO och här blev det förlust med 3-1 trots att man
spelade klart bra och det borde varit minst oavgjort. Div 2 mötte Mora
i sin 1a match och här skulle det varit en klar matchvinst men vad händer

4-0 förlust, inte bra.

Eliten spelade sin 2a mot Sitting Boule och inget medflyt här heller trots godkänd nivå på spelet 2-2 i mötet. Div 2 spelar sin 2a mot Oppboga och nivån lite högre och tuffare spel förlust med 3-1.
Lördagens 3e match för eliten mot CDB Gränna gällde väldigt mycket, vinst ett absolut måste för att ha en liten chans att hänga på inför söndagens  avgörande spel. Stor uppryckning av gänget som tog hem matchen med 3-1.

Div 2 hade lika viktig match, Jämtland där vinst ett måste för att ha en liten chans att hänga med. Vinst med 3-1 och chansen finns kvar.
En fantastisk septemberdag med kanonväder hela dagen, lite för mycket sol men värmen helt underbar. Spelplatsen, jaja sådär, en 7-manna fotbollsplan med en massa utslängda grova stenar för att göra det lite tuffare att spela.

Dags för söndagens avgörande spel. Båda gängen har fortfarande chansen att hänga med, Elitkvalets tabell visar 2 lag på 5p och 2 lag på 3p, alltså finns chansen än. Div 2 har det lite tuffare men 2 lag på 5p och Sör på 2p visar att med rätt inställning och tur i spelet kan det gå vägen.

Eliten drar igång mot tuffa BOO, inget lyft och ingen tur i spelet för de våra en hel del byten och ändringar i lagen hjälpte inte förlust
med 3-1.

Stefan A. var tvingad att åka hem men "dyker" nog upp eller ned i Norge. In kom Paul Jahansson som xtra och det var ett klart lyft till laget.

Div 2 spelar mot Mora som förstörde lördagen för oss, nu visade vi att vi kan spela, vinst med 4-0 och vi är med i matchen igen.
Eliten spelar sin 2a mot Sitting boule och här måste man vinna för att det  överhuvudtaget ska finnas en liten chans att gå vidare. en mycket lång och stundtals välspelad match med lägg och skytte som var både upp och ner.

Matchen var som helgen istort, inget flyt och "lillen med oss" förlust med 3-1 och i princip färdigtspelat.
Div 2 skulle ta vara på sin chans men nåt sitter i "skallen" när vi möter  Oppboga, varför är dom alltid på topp mot oss och vi går ner oss när det gäller. 

Vi hade chansen men tog den inte förlust med 3-1 och slut här också.
Elitens sista match mot Gränna var bara en formsak för att tabellen ska se bra ut vinst med 3-1, tack gänget för en trevlig helg och vi får se fram emot 2014 där vi ska träna o tävla mer för att göra oss bättre och redo att ta steget upp till Elitserien.
Div 2 spelade av sin sista match mot Jämtland och här blev det vinst med 3-1.

Tack gänget för en trevlig helg och även vi ser fram emot 2014 och har vi målet att gå upp med ytterligare ett lag i seriesystemet så krävs mer närvaro på träningar och en del tävlingar utanför distriktet för att tuffa till oss.

Vädret även denna dag kanonbra, lite för mycket sol men underbar värme.

Vi kommer igen nästa säsong. Heja Sörbyängen

 

(130513)

Tävlingsrapport....

Platen Cup i Motala, bra representation från Sör. 3 lag i öppen ett lag

i v55 dubbel samt 3 lag i öppen trippel. Lördagens öppna dubbel blev tuffför Isac o Ca rl som hamnade i B efter tuffa matcher i gruppspelet.

Roger o Jonte missade A med ett klotpoäng men slog sig fram till finalen i B.

Oskar Cajsa gick vidare från gruppspelet till A och kvartsfinal mot rutinerat gäng från Lejonkulan, förlust trots ett bra spel. I V55 gick Peo o Conny vidare till A och 8-del bland 33 deltagande lag, seg 8-del men vinst och i kvarten blev det rutinerade Patronlaget från Kärnan, jämn match fram till 8-8 då tog vår ork slut och deras rutin kom fram. Söndagens tripplar mönstrade totalt endast 11 lag i öppen klass, inte bra.

Trots allt så gick Oskar/Cajsa och Anders fram till A-slutspel och så småningom finalvinst mot Eklunds starka gäng med förkrossande 13-4. Klart godkänd helg av SÖR.


(130513)

Sörbyängen dominerar truppen till NM.
 
Helgen den 17-19 maj spelas Nordiska Mästerskapen i Grenå, Danmark.
Sverige, Norge, Danmark och Finland ställer upp med två fyrmannalag vardera i
klasserna Herr, Dam och Juniorer.
I Damtruppen finns Amanda Sandström från Sörbyängen med.
I Juniorlagen är sex av åtta spelare från Sörbyängen. I lag 1 spelar Cajsa Qvarnström och Ivar Liljegren från Sörbyängen ihop med William Silverberg och Adib Aboelkoll.
I lag 2 spelar Isac Gerdvall, Carl Nordström, Paul Johansson och endast 11 årige Rasmus Engdahl som är Sveriges genom tiderna yngsta landslagsspelare.
Att Sörbyängen från Örebro dominerar Juniorboulen i Sverige är mycket tack vare det barn och ungdomsvänliga bostadsområdet med boulebanor mitt i bostadsområdet.
Men framförallt så har Örebroklubben en eldsjäl i Anders Lindberg som ser till att värna om ungdomarnas utveckling i sporten. Anders fick även stipendium som årets Ledare.

(130312)

Rapport
 
En hel del boule av hög klass har SÖR varit ute på.
Bland annat Svenska Cupens kval i Motala där vårt lag
gick vidare till andra dagens spel men lyckades inte slå 
sig vidare till det avslutande finalspelet.
I Motalamixen med 24 bra lag tog Roger G/Mia J. hem
slutsegern med mycket bra spel.
I Karlsborg Skackacupen öppen dubbel lyckades våra lag
inte ta sig till A-slutspelet i tufft motstånd.
V55-trippeln i Karlsborg blev däremot rätt lyckad. Peo/Conny och
Krille tog sig med mindre bra spel vidare till A-slutspelet med 
1 matchvinst och 1- i klotdiff. Där ställdes vi mot de som vann 
moonraden och var seedade etta. åttondel och vinst med 13-8 i
kvarten blev det förra årets vinnare från Karlsborg som motstånd
och i en mycket bra match vann vi med 13-10. Semifinal mot
ett vilt spelande lag från Skara gick luften ur oss och vi kom
aldrig med i spelet förlust med 8-13. Å andra sidan vann Skara
hela tävlingen trots allt godkänt av oss. 
Vi har även haft ungdomar i Frankrike men här har inga rapporter
kommit in. Cajsa och Ivar tillsammans med Wille och förbudskaptenen
var iväg på en tripp. Nämnas bör oxå att tre av våra flickor är uttagna
i U23 landslaget till EM för flickor, Cajsa, Emma och Amanda. Vi återkommer
med mer rapporter.

 

(121001)

Prins Bertils Junior-cup
 
I helgen spelades den prestigefyllda tävlingen PBJ 
i hallen på djurgården i Stockholm. Distriktstävling med
Sveriges bästa juniorer representerande sina distrikt.
Några av distrikten kunde inte ställa 2 dubbellag på banan
så då fick de som kunde köra med 3 lag, bland annat
Svealand. Cajsa/Paul, Ivar/Emma och Isac/Carl alla från
Sörbyängen. Cajsa/Paul i den ena poolen gick fram till 
A-slutspelets kvartsfinal utan förlust i 7 matcher. Ivar/Emma
och Isac/Carl gick även de till kvartsfinal i A. Helt otroligt, 3 lag
från Svealand (SÖR) i kvarten av 8 möjliga. Ivar/Emma och 
Isac/Carl stannade ikvarten och slutade totalt 7a och 8a vilket
är mycket bra. Cajsa/Paul fortsatte som ångvältar och dängde
ut alla landslagsspelare så det stod härliga till. I finalen som
aldrig blev nån match vann de våra mot Daniel/Sebastian från
Sydsvenska med 13-5 och därmed Cup-vinst. Nämnas måste
att årets lagledare Amanda Sandström var med och vann PBJ-cup
2008 och nu tillbaks som ledare för en framgångsrik trupp.

(120925)

Prins Bertils Junior-Cup
 
Helgen 29-30/9 spelas den prestigefyllda Juniortävlingen
i Prins Bertils boulehall på djurgården, Stockholm.
Landets samtliga 8 distrikt representerar med vardera två
dubbellag. Svealand som tack vare fina meriter under det 
gångna året i Juniortävlingar och på SM ställer upp med 
tre lag, samtliga från Sörbyängen.

15-åriga Cajsa Qvarnström med fina SM-meriter och landslagsuppdrag spelar ihop med Paul Johansson, även han med många mästerskapstecken. 14-årige Ivar Liljegren som blev årets SM-kung med 5 titlar spelar ihop med Emma Bernström som även hon har fina placeringar på SM. Carl Nordström och Isac Gerdvall med många SM-medaljer bildar det sista laget. Malmö kommer med en stark trupp och torde vara de främsta utmanarna mot de våra.

Ledare för truppen är Amanda Sandström som hoppas och tror 
på fina placeringar för Örebros bouleungdomar.

(120914)

Ny Mästare
 
Under Onsdagen spelades slutspelet i sommarturneringens
singelspel.
3 omgångar moonrad därefter kvartsfinaler, semi och final.
Vädret halvskapligt med en liten skur dock ingen värme.
Lars spelade som vanligt stabilt och blev den ende med 3
segrar i kvalet. Nils och Leif var direktkvalade så det fanns
ytterligare 6 platser kvar att fajtas om. de togs av Jeff (mästare
2011), Peder, Magnus, Anders, Fredrik och Peo. Lasses kvart
mot Peo blev en baggis för den stabile Lars, Fredrik dängde
Jeff, Nils slog Mgnus och Anders tog hand om Peder.
I Semin var det ingen match för Fredrik att vinna över Nils
som dock spelade mycket bra med säkra lägg, mer dramatik
i semin mellan Lars o Anders som avgjordes i sista klotet
till Anders fördel 13-12. Final mellan Fredrik och Anders.
Fredrik mosade på och släppte aldrig in Anders i matchen
som trots mörker och kyla gjorde tappert motstånd.
Fredrik obesegrad under hela kvällen utom i moonradsmatchen
mot Peo som förlorades med 13-9, kanske smart för att få en
annan lottning i kvalet. Grabben är inte bara årets mästare han
spelar bra, är smart, klarar kyla och dåligt ljus med andra en
värdig MÄSTARE 

(120909)

Medaljer vid Mix-DM
 
Mix-DM i Leksand under helgen, 2 lag i trippeln och 3 lag i dubbeln.
I lördagens trippel var det 2 lag från oss och man spelade moonrad. Roger, Jonte och Mia spelade bra men gick inte vidare från moonraden.
Oskar, Amanda och Cajsa mosade på ordentligt och vann moonraden med direktplats till semi. Klar seger även här men i finalen mötte man Svärdsjö som i årets alla DM gått fram som slåttermaskiner, likadant i finalen mot de våra men all heder åt en fin silvermedalj.
Söndagens dubbel spelades i C-pool, Roger/Mia gick till kvarten,
Jonte/Cajsa även de till kvarten, Oskar/Amanda gick oxå vidare
och hamnade så småningom i semi mot svårspelade 
Pontus/Johanna från Hedemora, Brons till Oskar/Amanda och fina 5.e platser till Roger/Mia och Jonte/Cajsa.
Bra resultat från våra SÖR-boulare.

 

(120826)

Rapport från Gränna, juniorallsvenskan.

Vad skall man säga….

En dag i Gränna, bra väder, fina banor och juniorallsvenskan skall avgöras.
Storfavoriten Coccinelle från Malmö kom till spel med sitt starkaste manskap och enligt artiklar på ”Svensk boule” skulle tävlingen bara vara mellan vem som skulle bli tvåa.
Ödenäs med sin starkaste uppställning skulle kanske kunna hota andraplatsen som vi hade, och även Club de Boule Gränna som överraskade med  bra spel i första seriespelshelgen.
Så blev det inte.

Våra Juniorer från Sörbyängen fick börja med att möta varandra. Två mycket jämna lag.
Sör1: Ivar Liljegren, Emma Bernström och Carl Nordström
Sör2: Isac Gerdvall, Paul Johansson, Rasmus och Emmelie Gustavsson-Engdahl
Sör2 tog ledningen med 5-0 innan Sör1 vaknade till och vann med 13-6. Stora siffror med tanke på det jämna spelet.
Sen fortsatte dagen med bra spel från båda lagen.
Omg 9:     Sör1-Coccinelle lag 1(Sara, Linn, Hugo, Saga, Hugo)  13-1
                   Sör2-BC Öland  13-0
Omg 10:  Sör1-Ödenäs  13-5
                   Sör2 står över (Lindome drog sig ur)
Omg 11:  Sör1-CDB Gränna  13-5
                   Sör2- Coccinelle lag 1  13-11
Omg 12:  Nu skall det avgöras om vi kan stå emot även de på pappret bättre lagen.
Sör1 möter Coccinelle lag 2 (Sebastian Hjortander, Daniel Eriksson, Simon Åkesson och Tobias Svensson) alla med landslagsmeriter.
Vi tar dom första poängen och leder med 2-0, coccinelle svarar och går upp till 3-2, sen blir det inte fler poäng till dom.  Vi tar lugnt och metodiskt  11 raka poäng och vinner med 13-3.
Sör2 vinner sin match mot ett nu uppgivet Ödenäs med 13-7.
Nu leder vi junioralsvenskan med Sör1 och är trea med Sör2. Coccinelle en match mindre spelad.
Omg 13:  Sör1 står över
                   Sör2-CDB Gränna  13-12
Inför sista och avgörande omgången återtar Coccinelle ledningen i serien då dom hamnar på samma poäng som oss men med bättre målkvot, 9 klot mer än oss.
Sör1 möter Öland och vinner enkelt med 13-2, matchen mellan Sör2-Coccinelle2 har inte börjat.
I sista matchen i sista omgången på juniorallsvenskan skall det avgöras.

Följande gäller:
Sör1 vinner om Sör2 tar 11 poäng eller mer i matchen.
Sör2 börjar att ta ledningen 3-0, Coccinelle kommer tillbaka 3-3, 3-4, 3-8. Vi kommer tillbaka och kämpar oss upp till 7-8. Tror det var fler än jag som var nervösa då!
Vi spelar bra men får en lilleflytt emot oss på ett skott och Isac lägger ett bra lägg, en poäng på plats och Coccinelle har en kula kvar. Daniel går in och skjuter en stann…7-12. Coccinelle vinner
även den sista poängen 7-13.

Vad säger man…samma poäng men 4 klot mindre efter 14 omgångar, Grattis Coccinelle !

Alla i lag Sörbyängen gjorde en jätteprestation i dag!!  Vi är 2:a och 3:a i serien.
//Anders Lindberg

 

 

 

(120813)

Rapport
 
Seriespelshelg i Uppsala Div. 1 Norra och i Mora
där 2 st Sörlag spelade i Div 4.

Mycket strulande innan lagen kunde spikas till de båda platserna, sjukdom, skador och återbud gjorde att de båda lagkaptenerna Lasse och Roger fick jobba hårt ända in det sista för att snurra ihop lagen. Div 1. fick ihop en bra uppställning med bland annat Cajsa, Adam, Ivar, Oskar, Jonte, Roger och Jerry.

Vi hoppas på en rapport från Roger då jag själv var i Mora.
Men enligt smsrapporter var spelet godkänt bra och vi lyckades
äntligen klämma till 018. En bra tredjeplats betyder att vi även nästa
år spelar i Div. 1 Norra.

12 st till Mora med ett "seniorlag" Lasse, Peo, Conny, Fredrik, Jeff
och Magnus kom från Hälleforsnäs med serieledning och med stabilt
spel fick behålla den och därmed har vi ett lag i Div. 3 nästa år.
"Juniorlaget" med kapten Jari i spetsen fick det tufft ända in "kaklet"
men kunde i absolut sista matchens sista omgångar säkra andraplatsen.

I Juniorlagen spelade Jari, Amanda, Adina, Emma, Carl och Isac.
Klart godkänt väder båda dagarna. Banorna lite för snälla, Toaletter och bajamajor bra, kioskutbudet bra. Maten godkänd inte mer, lite kaos med  serveringen under lördagen. Boendet klart godkänt med en kul övning under lördagskvällen "äventyrsboule" bland buskar o sten i uppför o nedförsbackar.

Tack för en bra helg /Peo

 

(120809)

Järnträffen/Borlänge
 
V55 Dubbel i Borlänge, 40 lag till start med mycket bra kvalite
på startfältet, flera av Svealands bästa lag, 2 stabila lag från Kajutan,
2 lag från Boulesjevikerna och flera andra bra lag plus Peo och Conny från Sörbyängen. 4 omg. moonrad och sen 8del i A och B slutspel.
Skapligt väder men lite för mycket regnskurar. Moonraden gick stabilt
för oss med 3 vinster och en knapp förlust mot Kajutans bästa lag. I 
A-slutspelets 8 del ställdes vi mot Peter/Britt från LBJ som är Svealands  bästa V55 par. Bra spel av oss och ledning med 6-3 ända fram till en ruskig  skottmiss av mig som gav LBJ en 5a och underläge med 6-8. Därefter blev  det kanonspel av oss och vinst med 13-9. Kvart mot två duktiga dalkarlar  från Mora som spelade lugnt och stilla, bra lägg och halvbra skott, underläge  hela början av matchen fram till 8-8 då släppte det och vi ryckte ifrån vinst  med 13-9. Semi mot ett bra lag från LBJ, Gävle, nu var klockan 18.00 och
orken börar ta slut det märktes oxå på spelet, vi kom aldrig in i matchen och  här tog det slut, förlust men en 3e plats med 40 startande är riktigt bra, 
7 matcher är fin träning inför seriespelet i Mora.

 

(120624)

Seriespel

Seriespel i Sundsvall och Hälleforsnäs. Div 1 Norra blev en tuff tillställning enligt smsrapporter, spelet blev bättre och bättre och eftersom det verkar vara en jämn grupp så kan det sluta hursomhelst i andra rundan, 3 lag på 7 poäng och Sör på 6 poäng.

I hälleforsnäs och div 4 blev det en vågad tillställning så pass att det blev frispel utan banor på söndan. Man fick leta reda på en någotsånär torr fläck att lira på. Regnet vräkte
ned, lite mindre på lördan men ordentligt på söndan. Spelmässigt skapligt bra, resultat mässigt mycket bra, Sör 2 ligger 1a och Sör 1 ligger 2a på samma poäng, 3an är 4 poäng  efter så det ser mycket bra ut inför avslutningen i Mora.

Nu ser vi framemot SM i Skövde  där vi har en del att försvara

 

(120604)

Mora
Singel-DM

Fyra tappra åkte till Mora för DM i Singel halv 6 lördagmorgon.
4 plus blå himmel och sol vid avresa. En fin tur med Roger vid
ratten som normalt kör tåg som går på räls, på räls går det oftast
närmaste vägen men här tog han alla chanser att åka andra vägar 
så kallade "genvägar", ok det var naturfint och vackert och säkert
några mil närmare men tidsmässigt ingen vinst.

Väl framme började molnen torna upp sig och snart var det dags för regn som under dagen tilltog till ihållande.
Spelet då, jo Roger vann sin 1a men slarvade i  andra och tvingades till skiljematch. Lasse vann sin 1a (stod över) men tog hem sin 2a mot bosse från Flen med säkert spel och var klar för kvarten.
Oskar kom aldrig in i spelet i sin 1a men tog stabilt hem sin 2.a och fick  skilje mot Roger. Här spelade Roger en fantastisk match med gudabenådade  lägg och en hel del fina skott, Oskar tvingades till ett spel i försvar i princip hela matchen som Roger tog hem och var klar för kvarten.

Svärdsjö dominerade hela singelspelet och hade fyra st i kvarten, en i varje. Lasse och Roger hade ledning länge i båda sina matcher men fick ge sig och slutade på en 5e plats, Oskar i 8del och en 9e plats.
I V55 spelade Peo stabilt och tog två raka i poolen och gick direkt till Semi, här blev det match mot en Raumer från LBJ som Peo tog hem stabilt.

I finalen blev det hällregn och egnetligen aldrig nån match för Kalle från LBJ var  alldeles för säker men en pallplats och silverbuckla är inte så pjåkigt. 

 

(120528)

DM/Mora

Det blev stora skrällar vid DM i Mora under helgen.
Lördagens trippelspel i öppen klass tog Sörbyängen
hem Guld genom Roger Gerdvall, Adam Nilsson och
Jonas Sjökvist, Brons genom Oskar Augustsson,
Max Carlström och Jerry Karlsson, samt en överaskande
5e plats av Juniorerna.
Den stora knallen kom i Söndagens Damdubbel där
Sörbyängens Juniorer Cajsa Qvarnström och Emma Bernström
gick obesegrade genom gruppspel och finalspel. I finalen fick
man möta rutinerade Therese Broberg och A-K Gräffeldt från
Oppboga men Juniorerna visade ingen pardon utan tog lätt
hem finalen med 13-3.
I den öppna klassen var det lite motigt bäst gick det för Max o Jerry
som kom till kvarten, Roger/Jonte ut i skilje samt Oskar/Adam ut i 8-del.
Peo/Conny i V55 hade dubbelspelet från Platen Cup på lördagen
i kroppen och söndagens dubbelspel var ingen höjdare, trots allt en
kvartsfinal med lite dramatik utan skönspel. Nu får vi se fram emot
kommande helgs singel och skytte samt det stundande seriespelet.

Päroncuppen i Gränna.
V55 dubbel och 34 lag till start.
C.a 18 mil för att spela dubbel i Gränna en onsdag, då är man nog
lite skadad, men det var riktigt kul. Fantastiskt väder med
blå himmel sol och riktigt varmt hela dan. Peo och Conny från SÖR
gick in i gruppspelet med förhoppningar att gå skapligt långt trots
att startlistan visade upp en hel del tufft motstånd. Spelare från 
bland annat Kärnan med bröstet och ärmarna fyllda med SM`s 
mästarmärken. Många lag från södra Sverige och nya motståndare,
kul och nyttigt. 4-lagsgrupp som gav två stabila vinster och en knapp
förlust mot ett Mästarlag gjorde att vi som 2a fick en gruppetta i 8-delen.
Tufft men vinst gav en kvartsfinal mot ett gäng från Lejonkulan,
Vi kom överens om 9-9,5 meter och det vann vi på, så blev det semi
och här ställdes vi mot ytterligare ett kanongäng med SM-meriter från
Lejonkulan, vi spelade mycket bra och hade ledningen hela matchen 
fram till 7-6 då kom en sån där härlig lilleflytt med från oss dåligt 
spel som gav Lejonen en 5a och ledning med 7-11, katastrof och
straxt därefter tog matchen slut förlust med 8-13 men totalt sett
en mycket bra träningsdag med en hedrande 3.e plats.

 

(120513)

Tävlingsrapport...

Bra helg för Sörbyängen. Lindomespelen med Öppen Trippel
samt Öppen Dubbel, Roger, Jonte och Max var våra representanter,
de gjorde bra ifrån sig bland i stort sett hela Svenska eliten.
9e plats  i både trippel och Dubbel, bra jobbat pojkar. I Sveacupens tävlingar  blev det stora framgångar för oss, i Öppen Singel vann Jari finalen och i V55 singel blev det kvartsfinal för både Conny o Peo. Söndagens dubblar blev idel "ljusblå".
I öppen klass vann Jari ihop med Lars N finalen och i V55 vann Conny och Peo, B-finalen i öppen vanns av Cajsa o Anders L.

Bra Helg SÖR 

 

(120507)

Juniorallsvenskan

Malmö

Juniorseriespelet har nu startat med spel nere i Malmö. På en blåsig men solig spelplats vidB ouletoftahallen skall det avgöras vilket lag som är bäst i Sverige. Detta är första delen av två som det kommer att avgöras. Del två spelas i Gränna i augusti.

Vi från Sörbyängen ställer upp med två lag, SÖR 1 Cajsa Qvarnström, Paul Johansson och Ivar Liljegren samt SÖR 2 Emma Bernström, Adina Gerdvall och Carl Nordström.
Isac Gerdvall fick kasta in handuken i sista stund sedan han skadat handen.

Spelat började med att lagen fick börja möta varandra och det började med en jämn match där SÖR 2 tog ledningen men SÖR 1 jobbade sig in i matchen och vann till slut.
Dagen fortsatte sedan med bra och stabilt spel av alla och segrarna ramlade in.
I fjärde omgången möte SÖR 1 CDB (CLUB DE BOULE GRÄNNA) och där fick det våra en läxa att det inte går att slappna av på den här nivån. Dagens överaskningslag, för mig också, var CDB 1-13 i rumpan och 3 (4 med mig) undrade vad det var som hände.

I den 5:e omg möte SÖR 2 ett lag från Ödenäs där man efter att haft ledningen med 12-9 fick ge sig med 13-12. I samma omgång möte SÖR 1 storfavoriten CPC 2 (Daniel Eriksson, Simon Åkesson, Tobias Svensson och Sebastian Hjortander). Total fokusering efter platt matchen och ett härligt spel pressade vi oss fram till en ledning med 12-5. Byte i CPC Sebastian mot en frustrerad Tobias och plötsligt vände matchen, lite gummiarmar och taktiska felbeslut från våran sida.
Matchen fick ett snöpligt slut med 13-12 till CPC.

Lag SÖR 1 visade bra moral genom att ta förlusten på rätt sätt och sedan vinna de återstående matcherna i serien. resultat för dagen 2 förluster och en andraplats i serien.
SÖR 2 fortsatte sitt fina spel med Carl som dagens bäste sörbyängsspelare i spetsen.

I sista omgången möttes SÖR2 och CPC i en match som kändes given på förhand. ObesegradeCPC startade med att ta ledningen på ett avslappnat sätt, 7-4 och allt verkade normalt.
Men i det fantastiska spelet boule kan allt hända, Adina talar om för resten av laget att det här vinner vi och så blev det!!
Emma går in och limmar lillen resten av matchen, Carl och Adina håller rent.
CPC spelar riktigt bra men vi spelade ännu bättre! Härlig avslutning på en bra dag.

SÖR 2 slutar på en 3:e plats i serien, samma poäng som lag 1, båda 2 poäng efter CPC.

Extra plus för sitt jämna och fina spel till Carl samt lite extra till Paul som var läggare hela dagen och var den i SÖR 1 som stack ut.

Under söndagen kommer det att spelas en Monrad turnering där det mixas mellan klubbar.

Den tävlingen får vi återkomma till när vi kommer hem.

vid pennan
Anders Lindberg

 


 

(120501)

Tävlingsrapport...
Skara, V55 Dubbel och Öppen dubbel. Hög kvalite på båda klasserna, kanonväder sol o blå himmel men lite kalla vindar.
Spel på banorna samt parkeringen för öppna klassen, Spelmässigt
4 omgångar moonrad därefter slutspel.
I ÖD spelade Carl o Isac mycket bra men lite vät tufft motstånd, 
inget slutspel för juniorerna men de var glada ändå, Roger o Jonte slet sig fram till A-slutspel och kvartsfinal där det blev stopp men en fin 5e plats ändå.
Peo o Conny i V55 fick en pangstart med 2 klara vinster men sen tog orken slut och det blev B slutspel med vinst i kvarten och förlust i semin men kul trots allt nu gäller det att hålla igång kroppen, Lindome, Sveacupen, Vår egen sommarturnering, DM och SM
närmar sig. 

(120406)
Seger i Eskilstuna Open.
Till Eskilstuna Open skulle många spelare från Sörbyängen åka
men på grund av sjukdomar och andra förhinder så blev det 2,5 Lag, inte fy skam  ändå, 30 lag till start och alltid hög kvallite.
Stefan Berglund ihop med Palle från Oppboga krigade sig fram till
A-slutspel och 8-del där det blev  stopp, likadant gick det för Jonte ihop med Mia, bättre  gick det för Adam ihop med Jerry som spelade sig fram  till A-final där man fick dänga till 018s kanoner Fryken och
Ström.

Häftigt pojkar (och flicka) äntligen en seger och snart är
det äntligen dags för utomhussäsongen.

 

(120320)

A-slutspel och pallplats
Eskilstuna och öppen dubbel med 31 lag till start.
4 lag från SÖR, ett lag till A-slutspel Oskar och Srefan B.
Mycket tuffa lag och Oskar och Stefan fick två omöjliga
damer från FEB som både la bra och sköt mycket bra.
Så det blev stopp direkt övriga lag gick till B-slutspel med
blandade framgångar.

Skackacupen i Karlsborg är något av våran hemmabana,
här brukar vi lyckas rätt bra.
Till lördagens Öppna dubbel med 17 lag till start kom
tre lag från SÖR Roger/Anders L, Jonte/Cajsa samt
Peo/Conny. De två sistnämnda lagen kom till B-slutspel och Peo/Conny fick ge sig i Semin medan Jonte/Cajsa
tog hem B-finalen och de två spelade allt bättre
ju längre dagen gick.
Till A-slutspelets kvartsfinal gick  Roger/Anders L
med stundtals riktigt bra spel. Kvarten vanns ganska
komfortabelt medan det blev torsk i semin.
Bronsmatchen vann våra pojkar och slutade på en
mycket bra 3e-plats.

Söndagens V55 trippel mönstrade 20 Lag och vi ställde upp
som Team Örebro, Peo/Conny ihop med Krille från Örebro Boules.
Stabilt moonradspel med 3 vinster och en förlust gjorde att vi
var trea till A-slutspelet,
Kvarten vanns ganska säkert medan semin och Bronsmatchen
blev en mundre katastrof, dock får vi vara nöjda med en 4e-plats
och bra spel på förmiddan.

Nu får vi se fram mot vårens första utomhusträningar. /Peo

Rapport
(120309)
 
24-timmars som blev 12-timmars trippel i Skövde. Roger, Jonte och Oskar var ett av 18 lag till start och efter tuffa gruppspel så blev man 4a och gick  till kvarten, här tog det dock slut efter trots allt godkänt spel med en sammanlagd 5.e plats. Till helgen är det dags för nya tag EBP open  i Eskilstuna 4 SÖR-lag på plats, 32 till start ska bli riktigt kul./Peo

 

Svenska Cupen/Jönköping
(120220)


Gruppspel på lördagen med SÖR,Halmstad,De la Boule 
och BVP Motala. spelet börjar med en öppen trippel 
och en mixtrippel och avslutas med två öppna dubblar och
en mixdubbel alltså bäst av fem matcher. I laget spelade
Roger G, Jonas S, Oskar A, Stefan B, Jerry K och Cajsa Q.
En klart godkänd start mot Halmstad dock förlust med 3-2.
Nästa match mot De la Boule blev i början lite dramatisk när
sör förlorade de två inledande tripplarna dock skärpte man till
sig och vann de tre dubblarna klart. Sista och avgörande 
matchen mot BVP stod 1-1 efter tripplarna men dubblarna togs
hem ganska klart och en 4-1 seger. Klart för avgörande spel
på söndagen dit de två bästa i varje grupp spelar om finalplatser.
BK Strand, Lejonkulan och Pomme de Pin stod för motståndet.
Tufft första möte som efter bra spel slutade 3-2 till BK Strand.
Lejonkulan som spelat stabilt hela helgen stod för nästa
motstånd och här blev det för svårt 4-1 förlust och årets spel 
i cupen är slut, avslutande match mot Pomme de Pin spelades
inte då båda dessa klubbar inte kunde gå vidare.  

 

Tävlingsrapporter
(120123)


Nu har SÖR varit ute igen. Skövdeblixten där Roger o Jonte
spelade samt Anders L och Cajsa.
Enligt rapporter gick det skapligt bra dock inte placeringsmässigt. Vinterkulans dubbel i Uppsala gick Roger och Jonte till A-slutspelets kvartsfinal, ett klart godkänt resultat i ett mycket starkt startfält.
Cajsa spelade ihop med Emma och höll så när på att ta sig till A-slutspelet men enligt Jonte spelade tjejerna mycket bra.

Snöboulens V55 dubbel i Eskilstuna samlade 32 lag av mycket hög klass, här spelade Peo ihop med Kalle från LBJ Gävle, och efter två snabba matchvinster med ett klart godkänt spel blev det A-slutspel.  Sista poolmatchen klar kvart i tolv och slutspelet kom igång kvart över tre, tre och en halv timmas väntan och formen totalt bortblåst när slutspelet drog igång.

Tacka vet jag gruppspel eller monrad.

 

Fyrlingen
(120110)


Årets första tävling gick i helgen av stapeln i Borås.
Fyrlingen, 4 spelare i varje lag, man spelar en trippel
och två avgörande dubblar.
Sörbyängen kom till spel med Roger Gerdvall, Adam Nilsson,
Jerry Karlsson och Stefan Berglund.
fyrlagsgrupper med A, B och C-slutspel.
Våra pojkar fick tyvärr däng i första matchen mot lag
Silverberg bestående av två bra danskar, Bruno Le Boursicaud
från Frankrike samt lille William Silvferberg från Lindome.
3-0 förlust men därefter 2 matchvinster och B-slutspel.
8-del, kvart, semi och finalvinst för våra grabbar.
Fin start på nya året med många matcher, Bra jobbat.

 

Rapport
(111211)
I lillehallens Novemberkringla, öppen dubbel med 22 lag vann
Jerry Karlsson ihop med Stefan Berglund SCP Stockholm.
Grattis pojkar, enligt säkra källor så spelar Stefan för oss 2012.
Motalanattens tuffa spel med 16 anmälda lag och 15 matcher
så slutade SÖR på en häftig 2.a plats genom: Roger Gerdvall,
Kjell Andersson och Jonas Sjökvist.
I säsongsavslutningen på Svea Champ i Gävle, Bocken Brinner
Öppen Dubbel med 35 lag så slutade Roger Gerdvall och Jonas Sjökvist på en mycket hedrande 5.e plats. Detta innebär att i Svea Champs liga med 5 individuella klasser samt klubbligan så vann Sörbyängen 3 st. Öppen klass Roger Gerdvall. V55 Kjell Andersson och Ungdom Paul Johansson. I klubbligan slutade Sör på en fin 4.e plats.
Det är lättare att bli Sveriges bästa klubb på SM än att vinna
Svea Champ.
Avslutningsvis måste vi notera att i Boulehallens "Fläsklägget" så
vann Max Carlström/Jari Lahnama finalen mot Lars/Adam Nilsson.
Nu väntar vi in rapport från Ungdomarnas helg i Jönköping där
Sveriges bästa juniorer är samlade till träningshelg och där Patron
samt vår egen Anders Lindberg är ansvariga och gör ett strålande bra jobb.

 

RAPPORT
(111128)
Trippel i Boulehallen, V55 trippel i Eskilstuna och Öppen dubbel i Uppsala.
Vår egen Trippel i Boulehallen lockade 5 lag, var är alla licensierade
spelare i Örebro? Efter lite trasslande kunde vi ta oss in på området genom att krypa under staketet, Gruppspel alla mot alla sen semi och final. Som vanligt stod lag Gerdvall till slut som segrare med Jonte och Mia mot de gamla veteranerna Peo, Lasse och Conny. Bra spel och spännande final.

V55 trippel i Eskilstuna lockade 14 lag Peo/Conny ihop med Kalle från LBJ. Kjelle ihop med Fryken och Johnny P.
Lag Peo gick bra men hade inte poängen med sig så det blev B-slutspel och finalvinst där mot Kajutan trots underläge med 0-8 som vändes till vinst med 13-9.
Finalen vanns av lag Kjell som därmed tog hem Segern i Svea Champ V55 ihop med Lars Frykberg.
Uppsalas Öppen dubbel vanns av Roger och Jonte i tufft motstånd, har inget mer att skriva då inga resultat kommit in från Uppsala.

Två pallplatser för Sörbyängen
 
Vid öppen dubbel i Eskilstuna på lördagen kom det 24 lag till spel varav 5 från SÖR.
3 till A-slutspel och 8-del samt två till B-slutspel. Max/Jerry samt Peo/Anders L kom inte längre men slutade delad 9.a

Roger/Jonte spelade riktigt bra och slog sig fram till en mycket bra semifinal där det bleb stopp mot svåra sitting Boulespelare, Bra 3.e plats Nämnas bör att Peo tog hem lotteriets matkorg.

Vid Karlsborgs V55 dubbel var det 20 lag till start under söndagen, 4 matcher monrad och sen slutspel, Peo/Conny spelade riktigt bra och slutade 2.a efter monraden och kvartsfinal som tack, den gick riktigt bra och när klockan ljöd så gällde det bara att bevaka ledningen.

Semi mot svårspelade Tibrograbbar och trots en ledning med 7-1 och 10-3 så gick vi på pumpen. Trots allt bra jobbat med en 3.e plats


Rapport
Blandad kompott

Mycket har det varit och framförallt en hel del Boule. Seriespel och slutspel, cuper, Bouletour och Allsvenska. 
Vårt eget slutspel på sommarturneringen gick av stapeln som vanligt med blandad väderlek, blandade resultat och blandat deltagande så till vida att det var ovanligt få som spelade och ovanligt få som kom och tittade men det mest glädjande var att det bland de få som spelade var ”många helt nya” både äldre och framförallt yngre. Resultat m.m. finns att läsa på hemsidan.

Seriespel i Sundsvall och Mora. 2 lag till Div. 4 i Mora, vi höll ställningarna i båda lagen och spelade klart godkänt vilket visar trots svårigheten att få ihop lag att vi även framöver skall ha 2 lag varav ett måste upp minst en Div. Ett stort tack framförallt till de ungdomar som var med både för uppträdandet på sidan av banorna men även under matcherna. Sundsvallsgänget i Div 1. Norra hade mindre flyt och trots skapligt bra spel lyckades de inte få med sig tillräckligt med matchvinster för att slippa det hemska kvalet som nu väntar i Stockholm kommande helg.
5 Lag gör upp om 2 platser i Div. 1 Norra 3 Lag spelar nästa år i Div. 2.
Vi håller naturligtvis alla våra tummar för att det ska gå vägen och följer resultatrapporteringen på Sv. Bouleförbundets hemsida.
LYCKA TILL.

Juniorallsvenskan gick av stapeln i Karlslunds natursköna banor, Sör ställde upp med 3 lag vilket är mycket bra, samma antal hade Ödenäs. 10 klubblag till start och två klubbar står för 6 av lagen, i det närmaste skandal och förbundet borde skämmas att man totalt misslyckats med ungdomssatsningen i Sverige. Ett mycket lyckat arrangemang och all heder åt våra ledare som fick mycket beröm av alla klubbtränare och Förbundets folk på plats, se artikel på Förbundets hemsida.
Bouletouren hade avslutning och vi var kvalificerade med ett trippellag, först gruppspel sen knock och dubbelknock och till sist poolspel, Roger, Jonte och Kjell gick inte till sista dagens poolspel där de fyra bästa gjorde upp men spelade sig fram ändock till en mycket fin delad 5.e plats. Touren är en bra variant där man under året spelar ett antal cupturneringar och samlar poäng och de bästa gör så småningom upp i en final.
Nu ser vi fram emot höstens stora drabbningar med först kvalet sen kanske några inbjudningscuper, Lag-dm, Prins Bertil och ev. Sv. Cupen V55

Peo


 

 

Boule NM/Åbo

NM Medaljer till Sörbyängen
Vid Öppna Nordiska Mästerskapen i Åbo, Finland
gick 8 Landslag, två från vardera Sverige, Finland,
Danmark och Norge samt 8 klubbmixade lag till slutspelet.
Slutsegrare blev Sverige som i Finalen slog det Finska 1a laget,
i matchen om Bronset vann det klubbmixade laget med Kjell Andersson från Sörbyängen ihop med Frykberg från 018 Uppsala
och Thengström från Hedemora.

Sörbyängen bäst i Sverige
Slutrapport från SM i Uppsala

Årets SM gick till historien dels för den fantastiska miljön, kulturhistoriska parker samt att Sörbyängen äntligen efter många år av andra och tredjeplatser i klubbligan blev
Sveriges bästa Bouleklubb.

Nåväl söndagen började med skytte och vi deltog hellre än bra men antagligen skulle vi alla ladda till Öppen mixtrippel.
96 lag anmälda och vi hade tre till start. Vädret var bra men spelet något mindre bra. Inga framskjutna placeringar trots att ett lag vann sin andra match.

Mayopool var reglerna vilket betyder att 1an gick till a-slutspel och 3 an till b-slutspel att komma 2a var ren förlust hellatjo regler på ett SM.
Mixdubbel på måndagen blev en fin dag för oss, bra väder och behaglig temperatur.
Oskar och Amanda Krigade sig fram till kvartsfinal i öppen klass bland 174 lag. Här stod Hedemora i vägen och ungdomarna slutade på en fantastisk 5.e plats. Nämnas bör väl (eftersom jag är skribent) att Sussi och Peo gick till 32dels och slutade på en 17.e plats.

Våra ungdomar dundrade hem mycket fina medaljer i mixen, Guld av Paul/Cajsa, Rasmus/Emile Scapo, Brons av Oliver/Adina samt Emma/Carl.
Tisdagens Singelspel innehöll molnígt väder och en riktig åskskur straxt innan start för öppen och V55 klasserna. I öppen klass med 216 till start blev efteranmälda Stefan Nordström den som tog sig
längst, 32dels en fin 17.e plats, Oskar näst bäst med en 64dels och en 33e plats.
I V55 fick Peo en tuff grupp med seedade och rutinerat motstånd men tre kanonmatcher med en vinst och två 13-12 förluster gjorde att det inte blev nåt mer spel. Kjell stretade på som vanligt och gjorde sitt bästa SM någonsin, stabilt och bra spel med en kvartsfinal som belöning, 5.a av 192 startande är mycket bra.

Ungdomarnas singelspel gav ytterligare många medaljer. Guld av Isac, Silver av Cajsa och Rasmus samt Brons av Paul och Ivar. Ledning i klubbligan efter Mix och Singel.
Trippelspelet gick sisådär i öppen klass, ingen vidare till slutspelsomgångarna.

Vi ställde upp med ett historiskt Damlag, Susanne, Amanda och Mia här shockade man alla genom att vinna första matchen mot
BOO (som till slut kom 2.a i SM) med 13-6, i match 2 fick man BVP med tvillingarna, bra start och ledning men rutin och ork tog ut sin rätt, vinst till BVP, i skilje fick man återigen BOO och då visade dom var skåpet skulle stå, dock ett mycket fint spel av vårt Damlag.

Ungdomarnas trippel gav återigen medaljer av fina valörer. Guld av Cajsa/Paul/Ivar samt Rasmus/Mose/Hjalmar. Silver av Carl/Isac/Emma. Brons av Adina i ett klubbmixat lag.
Vädret fortsatt bra och nu tvåa i klubbligan CPC Malmö leder med Sörbyängen och Lindome på delad andraplats. Sista dagens dubblar skulle bli helt avgörande för den striden.
Vädermässigt ingen höjdare på morgonen mulet och lite svalt men det skulle vända och bli så kallad segersol fram på dan.
Öppen dubbel mönstrade 180 lag och här kom Oskar och Adam på en mycket fin 9.e plats 16dels. Bra spel i stort sett hela vägen. Stefan och Jerry gjorde också bra ifrån sig 32dels och en mycket bra 17.e plats.

Ungdomarna fixade återigen fina medaljer. Guld av Paul/Ivar, Silver av Rasmus/Hjalmar samt Emeli/Emil från Kalix,  Brons av Mose/Noel. Denna fina avslutning gjorde att vi gick upp i topp på klubbligan med ointagliga poäng före Lindome och Cochinell Malmö. 6 GULD, 5 SILVER och 6 BRONS samt flertalet 5.eplatser och yttrligare många bra prestationer blev facit på ett fantastiskt SM.

Tack all ni föräldrar och anhöriga som inte spelade men var med och stöttade oss på banorna och tack till alla som spelat färdigt men ändå var med och höll igång ”klacken”. Nu ser vi tillsammans fram mot höstens bravader, först Järnträffen i Borlänge sen Seriespel i Sundsvall och Mora, Geflecupen och Juniorallsvenskan som går i
Karlslund.

Tack alla  NJUT vi är Bäst i Sverige.

Boule SM Uppsala
 
Sörbyängen bäst i Sverige
 
Sveriges bästa idrottsstad fick även Sveriges bästa Bouleklubb.
Vid sista dagens Dubbelspel tog Sörbyängen hem 1 Guld genom
Paul Johansson/Ivar Liljegren, Silver i samma klass av Emelie Gustavsson/ Emil Blombäck. Silver blev det i Miniorklassen av Rasmus Gustavsson/ Hjalmar Liljegren, Brons i samma klass av Mose Gerdvall/Noel Gustavsson.
Det behövdes ett guld och ett brons för att hålla kvar klubben bland de 3 bästa.
Nu överträffades det med två silver som tog Sörbyängen i topp på klubbligan säger en överlycklig Peo Augustsson, en av ledarna i Örebroklubben

BouleSM Uppsala
Medaljregn för Sörbyängen 
Tredje dagens trippelspel slutade med stormedaljregn för
Sörbyängen.
I klassen Yngre Juniorer blev det Guld genom Cajsa Qvarnström/
Paul Johansson och Ivar Liljegren, Silver i samma gren genom
Isac Gerdvall/Emma Bernström och Carl Nordström.
I klassen Juniorer blev det Brons för Adina Gerdvall i ett mixat klubblag.

Guld blev det i klassen Miniorer Genom Rasmus Gustavsson/Hjalmar Liljegren och Mose Gerdvall.
Ytterligare ett guld blev det i Minioremix för Rasmus Gustavsson
ihop med Emelie Scapo.

I klassen V55 Singel Slutade Kjell Andersson på en mycket fin 5.e plats.
Inför avslutande dubblarna på fredag och Lördag leder Sörbyängen klubb-medaljligan säger en nöjd ledare Peo Augustsson

Boule-SM Uppsala
Medaljregn till Sörbyängen
Under dagens singelspel blev det 5 medaljer till Sörbyängen.
I klassen Yngre Juniorer segrade Isac Gerdvall i finalen mot klubbkamraten Cajsa Qvarnström.
På Bronsplats kom Paul Johansson och Ivar Liljegren även dom från Sörbyängen och Emma Bernström blev femma.

I Miniorklassen segrade Sebastian Kallionpää, Oppboga mot
Sörbyängens Rasmus Gustavsson.

I öppen klass har Oskar Augustsson gått vidare till slutspel samt i
klassen V55 Singel har Kjell Andersson gått vidare, en strålande dag
för Sörbyängen säger en nöjd Peo Augustsson som efter två speldagar klart leder poäng och medaljligan.

Nu inväntar vi bara resultaten i Öppen MIX för att kunna rapportera vinnarna.

Boule-SM Uppsala
SM-medaljer till Sörbyängen
 
Första speldagen på Boule-SM i Uppsala kom de första medaljerna
till Sörbyängen.
I klassen Mix Yngre Juniorer blev det GULD
genom Cajsa Qvarnström/Paul Johansson samt BRONS
genom Emma Bernström/Carl Nordström.

I Klassen Mix Juniorer blev det BRONS
genom Oliver Qvarnström/Adina Gerdvall, en mycket bra start
på SM säger ledaren Peo Augustsson som har den bästa dagen för klubben på tisdag då det är Singelspel.
Två fina 5.e platser i de yngre Mixklasserna genom
Rasmus Gustavsson samt Isac Gerdvall/Emellie Gustavsson.

I Öppen klass Mix gick Peo och Sussi till 32.dels och en 17e plats. Oskar och Amanda är klara för 8del.
Vi hörs efter Singelspelet.

Rapport Dalahästen Cup Mora

Lördagen den 2 Juli åkte Conny och Peo den långa vägen till
Mora för att spela V55 dubbel. 19 lag anmälda och 15 kom
till start. Väderprognoserna var gynnsamma, utlovat molnigt
varmt men inget regn. Väl framme efter ca 2 tim 40 min var det
som utlovat 20 gr + inget regn. Otroligt med röda tröjor överallt.
LBJ och Mora dominerade stort i startfälten. Men det var hög kvalite
i V55 klassen alla de högst rankade i svealand var där + Lee från Fagersjö, Grahn från sundsvall och ett par från Hofors som var mycket bra.
Nåväl efter första matchen som blev förlust så började regnet och då
kom även vårat spel till sin rätt. Två bra vinster samt en knapp förlust
i sista matchen gjorde att vi gick till A-slutspel som 7e lag. med två vinster och två förluster. I kvarten fick vi möta Lag Peter Olsson från LBJ som leder Svea Champ V55 och där gjorde vi vår bästa match på mycket länge vinst med 13-3. Tråkigt nog gick den matchen alldeles för fort så väntan på semin blev lång och kroppen stelnade till. Vi fick ytterligare ett LBJ-lag i semin. De spelade mycket bra med fina lägg och bra skott. Conny och jag orkade inte hålla upp spelet så det blev förlust men en 3e plats är riktigt bra när man har fått smälta dagens övningar.
Regnet höll i sig hela dagen så även under hemresan men när vi närmade oss Örebro så kom solen.
Nu ser vi Sörboulare fram mot Varbergs strandcup, 14e Juli och SM.
Ha de / Peo 

Rapport
Sista speldagens dubbel bjöd på rafflande spel och
likaså rafflande väder så tillvida att det var svalt på
morgonen men allteftersom blev det något varmare
så även spelet från vår sida.
Många lag från SÖR gick väldigt långt, i kvartsfinalerna
var det ljusblå tröjor var man än tittade. Dagen slutade
med att Roger o Kjell spelade final i öppen klass mot Arvika
som tog hem mästartiteln men Silver är inte fy skam.
Brons och trea blev Jonas o Jerry samt Max o Anders B.
En kort slutsummering av DM i Mora, mycket strul i samband
med skyttet, fel regeltolkning som kommer att leda till protester.
Som vanligt för lite toaletter, bra väder och matmöjligheter.
Riktigt "KASS" med tidsbegränsing i poolmatcher. För vår del
kan man säga att totalt blev det ett mycket bra DM om man
inte räknar trippelspelet. 5 Guld, 6 Silver, 9 Brons och en mängd
5.e platser samt i övrigt många bra placeringar. Bra jobbat
alla ni som deltog. / Peo 


Rapport

Lördagens Trippel föregicks av en lokal dubbeltävling
på lördagen för att slippa en "slappardag", Sörbyängen
ställde upp på sina Juniorer och spelade en "Vuxen med en
Junior". Adina och Jonte gick fram till kvartsfinal men fick
där så kallat "respass" dock en mycket fin 5.e plats, Carl ihop
med singelmästaren Oskar gick ända fram till final och
enligt sms från Oskar så spelade Carl "som en gud". I finalen
så höll inte spelet ända till vinst utan Oppboga med Palle och
Lasse kunde ta hem vinsten.
Trippelspelet var enligt sms inte nån höjdardag för våra spelare,
bäst gick det för Roger, Jonte och Kjell som åkte ut i Kvarten. Vann
hela tävlingen gjorde Oppboga. Nu ser vi fram mot de avslutande
dubbeltävlingarna på söndagen.


 

Guld till Sörbyängen......
Första dagens spel vid DM i Mora så avverkades Singel och Skytte.
Storslam för Sörbyängen i Öppna klassen. Guld till Oskar Augustsson,
Silver genom Lars Nilsson och Bronset till Roger Gerdvall.
I Klassen V55 Singel blev det Silver genom Conny Carlsson.
Juniorklassen dominerades även den av spelare från Sörbyängen.
Guld till Adina Gerdvall, Silver genom brodern Isac och Brons till
Cajsa Qvarnström och Oliver Qvarnström.
I Damklassen blev det Brons till Erika Hedström Örebro Boulesällskap.
DM fortsätter med Trippel på Lördag och Dubbel på Söndag.

 

DM i Mora
Torsdagens spel i Vinäs, Mora blev en ljusblå dag, inte bara för att
himlen var blå utan mest för att Sörbyängens ljusblå tröjor syntes mest.
Strul under skyttedelen där okunnigheten lyste igenom och konstig regeltolkning, ska nån ha kritik så är det förbundet som inte hjälpt arrangerande klubb med funktionärsskapet.
SM kvalificerade i Skytte Öppen blev Bertil Jakobsson och Oliver Qvarnström.
DM-Mästare blev Adam Nilsson
Storslam i Öppen Singel Guld Oskar Augustsson, Silver Lars Nilsson, Brons Roger Gerdvall, 5.a Jonas Sjökvist.
5 st i kvarten, 3 i Semi som blev 3 st på pallen, häftigt.
Storslam även i Junior Singel. (off the record) bara Sörbyängare ställde upp.
Guld Adina Gerdvall, Silver Isac Gerdvall, Brons Carl Nordström Brons Oliver Q.
V55 Singel Silver Conny Carlsson, 5.a Peo Augustsson.
DM går vidare med Trippel på Lördag och Dubbel på Söndag

Rapport
 
En intensiv Boulehelg för Sörbyängen gav många fina resultat.
I landslagskvalet för V55 spelade Kjell Andersson ihop med Olle Larsson och Lars Frykberg från 018. Gruppspel på lördagen gav fina fyra matchvinster till söndagens avgörande knockspel och poolspel för att gå vidare till finalspelet i Stockholm den 11-12 juni. Grabbarna lyckades knipa tredje och sista platsen till finalen.
Stort grattis.
Peo o Conny åkte till Skara Open på Lördagen och V55 dubbel, 17 lag
till start, monrad 4 matcher och därefter kvartsfinaler. Ett mycket bra
och gediget spel hela dan och vi lyckades ta oss ända fram till finalen.
Ett skapligt Mariestadslag som spelade snäppet bättre än oss lyckades ro hem finalen men en silverpäng är inte fy skam.
Singelspelet i Sveaparken gav inga framskjutna placeringar, dock vann Anders Lindberg B-slutspelet före Boa Berg och Adina Gerdvall.
Söndagens dubblar gav fina segrar, i öppen klass vann Lars/Adam Nilsson med Max/Jari på tredje plats, i V55 segrade Peo/Conny.
Nu ser vi fram mot kommande helg då vi har Platen Cup i Motala men
framförallt Nordiska Mästerskapen i Oslo där våra spelare Oskar och Adam representerar i U23.

 

World Children’s Games.....

Ungdomsspelen som för första gången arrangerades gick av
stapeln i Turkiet och bland de tretton mästerskapsgrenarna
fanns även Boule.
90 länder kom till spelen och 27 ställde upp i Boulemästerskapen som var öppna för ungdomar i åldern 13 till 14 år. Sverige representerades av William Silverberg och Sebastian Hjortander
från Lindome samt Cajsa Qvarnström och Isac Gerdvall från Sörbyängen.
Laos vann finalen över Thailand  i trippel, Thailand vann finalen
över Malaysia i dubbelturneringen. Sverige gick till 8-delsfinaler
i båda kategorierna och slutade därmed på 9.e plats.

En liten olympiad för 13-14 åringar där våra svenska ungdomar
fick känna på de ”asiatiska tigrarna” som dominerade på banorna.
Deltagare

 

 

 

 

 

 

Nedre raden från vänster:
Sebastian, William,Cajsa,Isac

 

Rapport Mix-DM...

Mix-DM spelades i helgen i Botaniska Trädgården i Uppsala.
Nästa års SM spelplats. En fantastisk miljö, slottslik kan man säga.
Ok trippeln på lördagen mönstrade tre lag från SÖR. Sjukdomar, sommarstugejobb, helgavkoppling eller andra prioriteringar gjorde att vi inte kunde mönstra så många lag till start. De som var på plats gjorde det mycket bra ändå. Enligt Cajsa Q. så spelade våra lag riktigt bra och det slutade så småningom med en hedrande kvartsfinal och 5.e plats för Roger G/Jonas S/Cajsa Q. Ut i skiljematch blev det för
Anders L/Anders B/Emma B. Ut i grupp blev det för Adina G/Carl N/Isac G.
Söndagens dubbel mönstrade fem lag från SÖR. Carl/Cajsa spelade ruskigt bra och fick till en skiljematch mot "kalmar" där det tog slut. Adina/Isac fick tufft motstånd men gjorde bra ifrån sig, ut i grupp. Anders/Emma spelade klart godkänt men fick oxå ge sig i gruppen.
Peo/Susanne deltog hellre än bra, Susanne spelade klart godkänt men Peo skulle nog stannat hemma eller gå nån domarkurs istället eller varför inte "botanisera" när man ändå bar i Botaniska. Oskar/Amanda gick via en skiljematch till slutspel och fick möta ett 018-lag i 8-del. bl.a Malin Hugosson (Harry Hugossons dotter) man daskade till dom ordentligt och sen väntade Palle/Tessan från Oppboga i kvarten. Vilken match ojoj, öppning med 0-4, 0-9, 0-10,
0-12 här trodde man att nu blir det snabbt hem till sista avsnitet av Bones på TV3. Då hände nåt helt makalöst, Oskar/Amanda tog en fyra 4-12 och sen började ettorna och tvåorna att rulla in och Palle tappade totalt fokus helt plötsligt stog det 12-12 Oskar spelade riktigt bra och Amanda tryckte in det ena fina lägget efter det andra, emellanåt böt dom plats så att Oskar la och Amanda sköt vilket var mycket lyckat, sista rundan missade Palle sina skott och det blev vinst med 13-12, huga.
I semin blev det Hedemora Pontus/Signe, våra ungdomar var med bra i matchen men för mycket kraft gick åt i kvarten och det blev trots bra spel förlust men en mycket fin tredje plats och brons är kanon.
Nämnas bör att med Schumacher (Sussi) bakom ratten så han vi hem till Bones trots allt.
 
Peo

Seriespel i Mora.....

Många var vi från Sörbyängen som åkte till Mora för att spela det avslutande seriespelet i Div. 3 och Div. 4.
Avresa fredageftermiddag med cirkus 26 mil att åka. Några åkte den smala kortare vägen via Vansbro och någon tog den breda något längre vägen över Ludvika, Borlänge. Vi var tvingade att åka fredag då det skulle spelas en avbruten match mot Boliden med spelstart kl:07.30 för Div. 3 laget.
Alla var riktigt på tårna när det var dags för spel startresultatet från Hälleforsnäs var 7-5 och 4-6. Det var snabbt avklarat och Amanda, Oliver och Anders B tog hem 7-5 matchen med 13-7 och Lars, Conny och Jari tog sin 4-6 match med 13-8, sen var det dags att invänta spelstart för omgång två i serien med start kl. 09.00.
För Div. 3 tillkom den 7.e spelaren Peo. För Div. 4 var uppställningen Ronny, Mia, Sussi, Cajsa, Adina, Isac och Carl. Bra väder både lördag och söndag gjorde att det gick åt mycket vatten, solskydd och småätande hela tiden för att orka hålla fokusen uppe på en bra nivå.
Div. 3 gänget som endast orkade med två oavgjorda och en vinst i Hälleforsnäs vilket gav fyra poäng skärpte nu till sig ordentligt och tog hem fyra klubbvinster samt en oavgjord vilket gav nio poäng och totalt 13 inspelade med en femteplats totalt.
Det var mot Oppboga och Arvika som förlusterna kom, spelmässigt jämna matcher men poängen i motståndarnas favör i övrigt stabilt jobbat av Div. 3. Ronny, Mia och Sussi fick ta ett stort ansvar ihop med de fyra Yngrejuniorerna. I Hälleforsnäs fick de ihop sex poäng två klubbvinster samt två oavgjorda vilket var godkänt. I Mora klämde de till med fyra vinster och en oavgjord vilket gav nio poäng, En total 4.e plats och femton poäng, ett mycket bra resultat. Långa dagar med mycket sol, värme och spel hela tiden är tufft för alla men de yngsta måste verkligen få en eloge, bra spel, bra fokus, bra humör och framförallt är de lättsamma och trevliga.

Boendet på Moraparken var för mig en trevlig överaskning, mycket bra. Vinäs spelplats bjöd på skapliga banor men ett Stort minus till toamöjligheterna. Två inomhus samt en bajamaja är katastrof när det är så mycket folk. En presenning mellan två granar fick utgöra pissoar.
Personligen ser jag verkligen fram emot serieomläggningen då de här långa speldagarna är riktigt knäckande och för många farligt både psykiskt och  fysiskt. Att spela i elva- tolv timmar i två dagar i rad kan inte vara utvecklande för sporten. Å andra sidan kan man ju heller inte åka 55 mil tur och retur för att spela för lite matcher heller, hej hopp hur man är vänder sig så är rumpan bak.
Två olyckor under helgen, ett värmeslag på söndagen V65 som slutade bra efter en massa skugga och vatten. Ett getingstick som kunde slutat mycket illa då personen ifråga var kraftigt allergisk, sjukvårdskunning medspelare skötte om spelaren tills ambulansen kom som dock tog tjugo minuter på sig. Även här slutade det bra och spelaren kunde under kvällen lämna sjukvårdsinrättningen.
I skrivande stund så vet vi fortfarande inte om vi tillhör Div.3 och Div.4 eller om det är nåt annat som Förbundet har pillat ihop, Oppboga som vann Div.3 överlägset går inte upp i Div.2 utan skall eventuellt få kvala sig upp i systemet. Nog om detta. Tack alla för ett trevligt och från vår sida ett bra sammandrag i Mora
Snart dags för Mix-dm, Svenska Cupen, Prins Bertil och en del inbjudningstävlingar.
Ha de bra så ses vi på banorna.

Vid tangenten Peo

 

Järnträffen i Borlänge
Tre lag till start i Järnträffens öppen dubbel. Skön dag med hög värme och inget regn, bra banor som vanligt lite för lite lag och mycket strul från sekretariatet på grund av att ett lag från Stockholm kom ca 25 minuter försent till spelstart. De fick så småningom kliva in i spelet
som var fyra matcher moonrad.
Våra lag skötte sig mycket bra och Oskar/Jonte vann samtliga matcher i grundspelet bland annat fick Kjell/Roger sig en resa med 13-1.
Peo/Conny spelade skapligt men fick inte nån bra utdelning, i avgörande match om kvartsfinal mötte de Albin Plantin/Jesper Skult vilket slutade med seger för stockholmarna.
Kjell/Roger vann sina matcher i grundspelet utom mot klubb-kompisarna. Stabilt spel av K/R i kvart, semi och final gjorde att de vann hela Järnträffen, GRATTIS, O/J slutade 5.a vilket också är godkänt men båda spelarna var lite missnöjda med sitt spel i kvarten. P/C fick njuta av slutspelet från sidan i bra väder och lyssna på rapporterna från ÖSK-Malmö.
PEO

 

SM-RAPPORT
SM i Boule 2010 gick av stapeln på Lugnets Riksskidstadion i Falun. En helt fantastisk anläggning med möjligheter att spela med alla klasser samtidigt dessutom så flyttades c:a 100 banor en av
speldagarna då regnet gjorde dessa banor oanvändbara, snacka om utrymmen. Varierande banor, grusbelagda asfaltsparkeringar, bandybana, fotbollsplan, en skogshylla med mycket och stora
stenar, släta fina parkgångar med 0,4 grus med andra ord varierande underlag. Bra med toamöjligheter bajamajor, gott om kiosker, kanske lite trångt vid lunchtillfällena men helt okey ändå. Vädret kan man
ju inte göra nåt åt men fy bubblan va blött det var under större delen av SM. Sekretariatet är proffsigt då Eskilstunafolket har skött det 5 år i rad.

Sörbyängen åkte till SM med 22 anmälda spelare dock tillkom det 4 st till som blev väldigt sugna på spel.

Första dagens skytte kom första medaljen, Amanda i Junior grejade Brons och en 3.e plats, Oliver tog hem en 7.e plats i samma klass. Adam kom 6.a i öppen klass.

I andra dagens mix hade vi många till spel och i öppen klass gick det bäst för Roger/Mia som åkte ut i 32.dels. Bland ungdomarna blev det 2 Silver och 2 Brons. I Junior blev det Brons av Amanda/Oliver,
I Yngre Junior Silver av Cajsa/Paul, i samma klass Brons Emma/Carl, I Minior Silver  av Rasmus/Emmelie.

Singelspelet gick inte som det borde för våra seniorer dock visade nyblivne V55.an Kjell Andersson att han blir att räkna med i den klassen, en 9.e plats och 8-del är riktigt bra. För Juniorerna blev det skilje för Amanda och en 5.e plats för Oliver. Bland Yngre Juniorer så blev det Brons för Isac och  Brons för Paul, en 5.e plats för Cajsa. För Miniorerna blev det ut i skilje.

Trippelspelet gav en 32-del för Oskar/Adam/Max i öppen men bäst gick Roger/Jonte/Kjell som tog sig fram till kvartsfinal och en 5.e plats, mycket bra spelat. I Junior kom vår första guldmedalj, visserligen i ett klubbmixat lag men ändå. Guld Oliver/R.Bergström/E.Brolin, I Yngre Juniorer blev det Silver av
Adina/Carl/Isac i samma klass fick vi Brons genom Emma/Paul/Cajsa. Miniorerna tog även de medalj
Brons Mose/Emmelie/Rasmus.
Sista dagens dubbelspel gav ytteligare medaljer ett silver och två brons.

I öppen klass var 32-dels det bästa vi kom fram till. För Juniorerna blev det Brons genom Amanda/Oliver.
Yngre Juniorer Silver av Emma/Adina i samma klass blev det två 5.e platser av Paul/Cajsa samt Isac/Carl. För Miniorerna blev det Brons av Rasmus/Emmelie.

I Klubbligan kom Sörbyängen på en mycket bra 2.a plats efter Lindome, samma placering i medaljligan.
Det bestående minnet för mig under SM blir debuten för syskonen Rasmus och Emmelie med pallplatser i nästan alla starter samt framförallt Mose i sin trippel/dubbeldebut på boulebanan, man fick tårar i ögonen och domaren som skötte om trippeln och dubbeln fick verkligen göra skäl för traktamentet bland miniorerna.
Spelmässigt kommer jag aldrig att glömma semifinalen i yngre juniordubbel mellan Ödenäs pojkar och Adina/Emma, böljande spel fram och tillbaka med fantastiska lägg av Emma och mycket säkra skott av Adina.
En semi som avgjordes av att våra flickor hela matchen höll sig coola och taktiska och helt utan nerver.

14 medaljer, 1 Guld, 4 Silver och 9 Brons, en andra plats bland Sveriges alla klubbar är häftigt.

Tack för ett trevligt SM, framförallt var det kul att så många var kvar under Ungdomarnas finalspel på lördagens dubbel. Nu ser vi med tillförsikt fram emot höstens seriespel, Prins Bertil, Svenska Cupen i öppen och V55 och Mix-dm i Örsundsbro.

 

14 juli Frankrikes nationaldag,Traditionell Boulefest i Sörbyängen

Den 14 juli är av tradition en stor Bouledag i Sörbyängen så även i år. Solen strålade från en klarblå himmel och temperaturen låg mellan 23 och 27 plus.
48 personer kom till våra banor där grillarna var tända kl:18. Efter en trevlig samvaro vid grillarna med mat o dryck ville 30 st spela boule.
Arrangerande Jonte, Boa, Jeff och Peo fixade fram kortlek och lottade 10 st trippellag som spelade 4 monradomgångar.

Hela tiden poängterades vikten av att inta dryck i värmen samt att söka skugga mellan matcherna. Omgångarna varierade i speltid mellan 22min och 32 minuter. Sista omgången spelades dock fullt till 13 utan tidsbegränsning.
Spännande och mycket trevligt och upplösningen kom c:a kl:23.15
med följande resultat.
1.Oliver Q / Boa B / Marie H.
2. Conny C / Ronnie J / Magnus (nyinflyttad)
3. Leif A / Jeff / Fredrik E (Jonte, reserv)
4. Amanda S / Mia J / Dennis B

Efter avslutat spel och prisutdelning blev det som vanligt en del sponatanboule fram till småtimmarna.

Peo

SKARA SAMT LANDSLAGSKVAL V55
Till Coupe Fromage i Skara åkte 3,5 lag från Sör för att spela öppen dubbel samt ett lag från oss i V55 dubbel.
Ett strålande väder med hög värme blå himmel och minimalt med skugga gjorde spelet mycket tufft för alla.
Anders L ihop med Oliver Q tog sig till B-slutspelets semifinal men fick här respass.
Paul J som skulle spelat med pappa Cliff fick istället spela ihop med Emelie från Skara då Cliff fått en inflammation i axeln. B-slutspel även för dom men med respass där.
Två lag till A-slutspel Lasse/Adam samt Oskar/Jonte, båda lagen spelade så stabilt man nu kan spela i den hettan, dock hamnade båda våra lag på samma halva och fick möta varandra i Semin. Oskar/Jonte tog hem den bland annat på grund av en lilleflytt som
öppnade hela banan och Oskar/Jonte fick hem en 6.a. Finalen spelades mot far o son Strende, sol och värme tog ut sin rätt och våra pojkar orkade inte stå emot trots ett mycket bra spel i finalen, 2a och 3a är inte fy skam i öppen klass.
I V55 spelade Peo/Conny riktigt skapligt i samtliga matcher innan slutspel och tog sig till A-slutspel, kvartsfinal mot ett bra par från Carlsborg och respass men en 5.e platsär trots allt ok.
Kjell Andersson åkte till Öland för att spela Landslagskval V55, och enligt mobilrapport gick det skapligt men kunde ha varit bättre 2 vinster och en förlust, solen och värmen gjorde även här att det blev tufft.

Rapport Varbergs Strand-cup

Strand-cupen i Varberg lockade många lag, Mix.dubbel 64 lag, Öppen Trippel 85 lag och Öppen Dubbel 94 lag.

Samtliga klasser höll mycket hög standard med landslagsspelare och många högt rankade elitspelare. Från Sörbyängen spelade i Mixen Peo och Sussi som gästade Varberg mest för en skön weekend men naturligtvis även för bra boule.
Mixen gick riktigt hyfsat och vi hamnade i B-slutspel och en 8-delsfinal. I Öppen dubbel blev det C-slutspel och även där en 8-delfinal.
Fem spelare till från Sör fanns, Roger, Jonte och Kjell i Öppen trippel där de spelade kanonbra och gick till 8-del i A-slutspelet, bland annat så tryckte man till Halmstads 1.a lag med 13-9. En delad 9.e plats bland 85 lag. Starkt Vad Jonte tycker om att lira Yatzy med Kjelle kl:06 på morgonen får han berätta själv men Kjelle verkade må gott av morgonaktiviteterna.

I öppen dubbel gick Roger o Jonte till B-slutspel men fick respass i kvarten verkade nöjda ändå. Kjelle i ett mixat lag hamnade i D-slutspel och fick inte visa vad han kan. Adina o Isac gick till C-slutspel men är man junior så är det inte så lätt att hävda sig dock en klart godkänd insats.

Vädret var fantastiskt sol klarblå himmel och 25-30 grader plus, bra arrangemang.
/Peo

Mayo Open eller Stockholm Boule Festival
 
Bra helg för Sörbyängen på Mayon.
Fredagens singelspel blev mycket lyckad för SÖR och då framförallt för Adam Nilsson som spelade sig fram till kvartsfinal bland 90 startande. Vi hade fler till start men ingen vill bli omnämnd i skrift.
Mycket bra spelat Adam, Grattis.
Lördagens huvudnummer var trippeln med 90 Lag anmälda och en del lag från SÖR. Bland andra:
Kjell A, Jonas S och Roger G. STEFAN NORDSTRÖM, Oliver Q och Anders B. Jari ihop med Krille och Bertil från Boulesällskapet och så framförallt de "unga" pojkarna: Oskar A, Adam N och Max Carlström. Pojakarna spelade sig fram till kvartsfinal på söndagen och fick här möta tre rutinerade boys från Sitting Boule som lyckades spela bort SÖRpojkarna från semin dock en mycket hedrande fin 5.e plats. Övriga spelares insatser har jag ej fått rapport om.
I Söndagens dubbelturnering även kallad Revenge bör nämnas att Oliver Q och Anders B gick fram till B-slutspelet och kom delad 3.a
Peo

RAPPORT FRÅN JUNIORERNAS SERIESPEL I MOTALA 8/5 OCH TULLENS TÄVLING 9/5

SERIESPELET GICK AV STAPEL I MOTALA MED EN MYCKET BRA START FÖR ALLA DELTAGARE. ARRANGÖRERNA VALDE ATT FLYTTA SERIESPELET FRÅN ETT 4:A GRADIGT, REGNIGT RÅSSNÄS TILL SIN EGEN BOULEHALL.

FÖR VÅR EGEN DEL FICK VI STÅ ÖVER BÅDE ELITSERIEN OCH DIV 1 I FÖRSTA OMGÅNGEN. EFTER DETTA GICK VI IN I SERIEN MED LITE SMÅNERVÖSA OCH SPÄNNDA LEDARE MEN TOTALT  AVSLAPPNADE OCH LUGNA SPELARE.
FÖRSTA OMG I BÅDE ELIT OCH DIV 1 SLUTADE MED SEGER, MYCKET BRA START. OLIVER, ADINA OCH PAUL SPELADE ELITSERIEN OCH ISAK, CARL OCH EMMA DIV 1.

FÖR ELITSERIELAGET VÄNTADE I OMG 3 LINDOME, EFTER EN BRA START MED 7-4 LÄGE TILL OSS TOG LINDOME KOMMANDOT OCH VANN MED 13-7 EFTER MYCKET BRA SPEL FRÅN BÅDA HÅLL.
DAGEN FÖR ELIT FORTSATTE MED VINST ÖVER NOBEL 13-7, SEN EN SMÄRTSAM FÖRLUST MOT ÖDENÄS 9-13 TROTS MYCKET BRA SPEL. DÄR EFTER FÖLJDE EN TÄT MATCH MOT FORNA LAGKAMRATEN LOO/COCCINELLE DÄR SPELET BÖLJADE FRAM OCH TILLBAKA OCH VI TILL SLUT FICK GE OSS MED 13-11.

SISTA MATCHEN MOT HEMMALAGET BVP KÄNDES DET SOM VÅR ENERGI TOG SLUT, VI ORKADE INTE RIKTIGT HÅLLA UPPE SPELET MOT VÄLSPELANDE SYSTRARNA EMMA/REBECKA FÖRLUST MED 13-2.

SAMTLIGA SPELARE FÅR KLART GODKÄNT FÖR SIN INSATS FÖRUTOM ADINA SOM MÅSTE FÅ ETT MVG FÖR BLÄNDANDE LÄGGSPEL HELA DAGEN (SE UPP JONTE!!)

DIV 1 SPELARNA FORTSATTE SITT SPEL MOT ÖDENÄS MED MYCKET BRA SPEL OCH EN SNÖPLIG FÖRLUST MED 12-13. DEN FÖRLUSTEN VAR GLÖMD OCH ÖLAND FICK SE SIG BESEGRADE I NÄSTA OMG MED 13-10.

I SISTA OMGÅNGEN MÖTE VI LINDOMES ANDRALAG MED WILIAM SILVERBERG I SPETSEN, DEN SPELARE SOM IMPONERADE MEST I HELGEN, FÖRLUST MED 6-13 OCH DÅ SPELADE VI INTE DÅLIGT. ÄVEN HÄR GODKÄNNT MED RÅGE TILL ALLA SPELARE.

SÖNDAGENS TÄVLING MÖNSTRADES TVÅ LAG FRÅN SÖR, ADINA-OLIVER, CARL-ISAK. EN BRA START MED TVÅ VINSTER FÖR BÅDA LAGEN I TURNERINGEN SOM SPELADES I MONRAD FORM. I OMG 3 HAMNADE VÅRA LAG PÅ SAMMA NIVÅ OCH MÖTET BLEV ETT FAKTUM.

ADINA-OLIVER DROG IFRÅN  TILL  11-3 LEDNING ÖVER CARL-ISAK SOM BLEV INBJUDNA I MATCHEN  OCH TACKADE OCH TOG EMOT, CARL-ISAK VÄNDE OCH VANN MED 13-11. CARL-ISAK VIDARE MOT DAGENS GIGANTER WILIAM/SEBASTIAN FRÅN LINDOME, FÖRLUST OCH SPEL  OM 3-4 PLATS VILKET SLUTADE MED 4:E PLATS, FÖRLUST MOT LINDOMES NICKLAS/DANIEL.
ADINA-OLIVER PÅ EN 7:E PLATS

EN BRA HELG MED BRA SPEL OCH ETT BOULESVERIGE MED EN BRED OCH JÄMN JUNIORTRUPP.


ANDERS

 

 

Skytte DM

Öppen klass:

1:a Adam Nilsson

Juniorklass:

1:a Oliver Qvarnström
2:a Amanda Sandström
3:a Cajsa Qvarnström

Medaljer till Sörbyängen

Långshyttan 3,5 mil norr om Hedemora, DM i Singel lockade 12 spelare från Sörbyängen. Lördagmorgon avresa 06.45 och 17 mils bilresa, molnigt 5-6 gr plus liten vind bådade gott för en bra bouledag.
Väl framme i Långshyttan fick våra juniorer dra igång gruppspel 5 spelare varav fyra från oss. 7 spelare i öppen klass och en i V55 hade cirkelpoolspel att se fram emot.

En del mycket tuffa pooler en del mycket ”snälla”. Juniorernas gruppspel slutade med Brons till Emma Bernström och Cajsa Qvarnström, final mellan Oliver Qvarnström och
Amanda Sandström som till slut Oliver gick segrande ur. Guld och Silver till SÖR.

I öppen klass blev det respass för Kjell Andersson, Anders Lindberg och Lars Nilsson.
I kvarten hade vi fyra spelare, Oskar, Roger, Anders B samt Adam. Endast Adam gick vidare och under kvartsfinalerna började ösregnet. Semin mot Pontus Thengström var en skum match, Pontus ledde ordentligt hela matchen och spelade mycket bra men när det började närma sig avgörande höll han inte ihop utan Adam kunde med säkert spel ta hem matchen.
I finalen blev det en enkel ”Fanny” 13-0 till Adam. Grattis till Mästartiteln och Guldet.

I V55 skulle Peo ”gå långt” men som vanligt höll inte spelet ihop utan han föll i 8-delen mot Kalle från LBJ, en 9e plats är ändå rätt skapligt.
Bra lördag på singel-DM 2 guld, 1 Silver, 2 Brons, 3 5e platser och i övrigt rätt bra spel.
Noteras att banorna var grusfotbollsplan med mycket mjukt material, lite snälla kanske bra för den vanlige boularen men inte utslagsgivande för den duktige spelaren.

Vi ser fram emot Söndagens Skytte och återkommer med rapporter.

Peo

Lindomespelen
Peo och Conny representerade SÖR i de stora utomhusspelen i Lindome.

V55 dubbel för dagen och 26 lag till start, samtidigt gick V65 med 47 lag och öppen dubbel med 71 lag samt Junior dubbel med 7 lag.
Nämnas måste att för en gångs skull så stod Plantin och compani utan seger.  I lördagens trippel vann Halmstad mot CPC Malmö och i söndagens dubbel var det två CPC lag i final.

Molnigt blåst från havet och tre grader (plus), banor som var en blandning av parkering (typ Hedemora),Sörbyvallen hårda golv och sveaparkens mjuka banor men sönderplombade. Jag vill på intet sätt skyla över vårt spel och resultat med denna förklaring kan dock vara kul att veta som kuriosa om nån annan åker dit.

Spelet stämde inte alls för oss under första matchen, två motståndare från CPC som klarade kylan bättre än oss och det blev en något för stor förlust. Match två spelade vi som vi ska göra men motståndarna fattade inte att vi var bättre och vi åkte på däng med 13-9. sista gruppmatchen bet vi ihopp ordentligt och lyckades i fyra rundor vinna med 13-0. Ett stort plus till deras 125gramshamburgare
i pausen dricka ingick pris 40:-. B-slutspel väntade och motståndare var ett mixat lag från Landvetter/Lindome, bra match men förlust för oss, 27 mil hem men bra sport på radion gjorde hemresan lite lättare.

Peo

 

Liten Rapport från Gävle

April-cupen i Gävle lockade 24 lag till öppen dubbel på lördagen och
V55 trippel på Söndagen.

I öppen dubbel ställde Sör upp med 3 lag, Roger och Kjell, Oskar och Adam samt Jonte ihop med Max. Monrad som förkval till slutspel och här gick det rätt skapligt för våra pojkar. Allt enligt sms från Oskar samt lite intervju vid hemkomst. Bra spel i de flesta matcherna och alla 3 lagen till kvartsfinal.

Avresa runt halvsex en lördagmorgon sätter naturligtvis sina spår frampå dagen så i kvarten fick Oskar/Adam samt Jonte och Max se sig utslagna. De något äldre herrarna Roger och Kjell tog hem sin kvart och fick i Semin spela mot blivande vinnarna Albin Plantin och Jens Thereschenko från Stockholm, i matchen om tredje pris var våra pojkar riktigt ödmjuka och lät killarna från Svärdsjö ta hem bronset.

Enligt sms från Kjell så gick V55 trippeln inte nåt vidare, Kjell spelade ihop med två från La Boule i Gävle, uppställningen var visst inte riktigt bra från början och när man så småningom skiftade till Kjell som skytt gick det bättre men försent. B-slutspel och utslagna.

Dock återigen en riktigt skaplig helg för oss en fjärdeplats och två femteplatser är godkänt. Nu väntar vi bara på den första turneringssegern i öppen klass.

Resultat:

  1. Albin Plantin/Jens Thereschenko Stockholm
  2. Lee Ekström/Sven Sandin Fagersjö
  3. Håkan Eriksson/Håkan Westling Svärdsjö
  4. Roger Gerdvall/Kjell Andersson Sörbyängen
  5. Oskar Augustsson/Adam Nilsson Sörbyängen
  6. Jonas Sjökvist/Max Carlström Sörbyängen

 

En liten notering. Som tack för finalplatsen i Eskilstuna i V55 dubbel så är Peo/Conny inbjudna till Lindomespelen och V55 dubbel på söndag.

Peo

Rapport Eskilstuna 10-11/4 2010.......

Öppen dubbel på Lördagen 32 lag anmälda, 29 kom till spel och V55 dubbel på söndagendär samtliga anmälda 32 lag kom till spel.

Bland lördagens 29 lag var sex anmälda från Sör men på grund av olika orsaker så kunde inte våra nya spelare från Karlstad komma, Tony och Göran, likaså var Paul och Cliff från Stockholm anmälda men då Paul skadat sig på semestern utomlands så fick de ställa in.

Förhoppningsvis glada inhoppare var Lasse och Adam. Lasse i Lag med Anders L hamnade efter gruppspelet i B-slutspel men fick där ge sig och istället njuta av andras spel. Adam som var reserv för Paul i lag med Cajsa hamnade likaså i B och fick där se sig utslagna.

Anders B. och Oliver Q fick en härlig grupp med Jesper Skult/Albin Plantin och lag Vakant som man enkelt vann över. Mot de meriterade Stockholmarna var det chockartat offensivt spel som gällde och respekten fanns inte alls och våra pojkar lyckades ta hem matchen med bra läggspel och häftiga skott av Oliver, a-slutspel som belöning och en slutlig 5e-plats  är lysande.

Jonte i lag med Kjell lyckades även de med skapligt bra spel ta sig till a och hamnade så småningom även de på en 5e-plats.

Oskar i lag med Tommy R (karlstadpojken) spelade (enligt O) riktigt bra och Tommy visade att här sitter de gamla takterna i, de tog sig fram till a-slutspel och även de hamnade så småningom på en fin 5e-plats.

Söndagen V55 dubbel mönstrade 1½ lag från Sör Peo i lag med Conny och Kjelle i lag med Jonny Pettersen från Eskilstuna.

Kjelle/Jonny fick inte riktigt till det under gruppspelet men kom så småningom igång och hamnade i B-slutspel där man kämpade sig fram till final och tog säkert hem den mot ett rutinerat par från Telge Boule.

Peo och Conny gick efter 2 vinster i gruppen fram till 8-del och a-slutspel. Vinst mot Eskilstuna med 13-7 och ett nytt E-tuna lag i kvarten, två mycket säkra herrar och en dramatisk match, underläge hela tiden med ett eller två klot, ledning för E-tuna med 12-10
De har slut på klot vi har 11an ligger, 3 klot kvar, ett missat lägg, två kvar som vi lägger in med milimeterprecision, 1 tim 50 min tog kvarten men vinst13-12 var häftigt.

I semin väntar ett kanongäng från LBJ Gävle, en herre som sköt och en dam som var läggare. De hade under dagen gått fram som ångvältar damen limmade precis hela tiden och mannen sköt kanoner hela dan. Med det på näthinnan så visste vi att nu blir det bronsmatch, men det spel som de presterat under dagen var helt bortblåst och vi kunde ganska säkert ta hem semin med 13-7.

Nu väntade Fagersjö i finalen och på något konstigt sätt så tog vi helt slut orken och fokuseringen försvann och de rutinerade rödtröjorna sopade hem finalen med 13-4, men hallo 2a av 32 lag får man vara nöjd med trots allt.

En mycket fin lördag och söndag av Sör-boularna!
Är Munktellarenan vår nya hemmabana?.

Peo

 

Rapport från årets första tävlingar

24-timmars i Höganäs där vi representerades av Oskar och Adam. En mycket tuff tävling med otroligt många bra lag från Sverige och Norden. Spelmässigt var våra pojkar skapligt nöjda dock utan att nå någon framskjuten placering.

Svenska Cupen i Borås, 16-del där ställde vi upp med i stort sett det bästa vi har, div. 1 laget men tyvärr så blev det på moppen och inget avancemang. Ett stort plus till Stefan Nordström som agerade publik.

Snöboulen i Eskilstuna var mer glädjande, här tog sig Anders B ihop med Oliver Q till final och slutade på en mycket hedrande 2.a plats, årets första klubbpoäng i Svea Champ, nämnas måste också att Cajsa spelade ihop med nyförvärvet från Djurgården, Paul, Anders L spelade med Pauls pappa.

Skackacupen i Karlsborg mönstrade 3 lag från Sör, Jonte och Adam som trots skapligt spel inte vann någon match. Peo och Conny som var titelförsvarare från 2009 åkte ur A med 2 klot i minus men lyckades ta hem B-finalen. Oskar och Roger gick lätt vidare till A och slutade på en mycket fin 3-e plats.

Eskilstuna och öppen dubbel gick skapligt för oss här kom Kjell/Jonte på en fin 5.e plats, Oskar/Max utslagna från gruppspelet.
Trippel och V55, Peo/Conny/Kjell hade en mycket tuff dag många underlägen med 5-11 men matchvinster ändå, en hedrande 3.e plats och ”junioren” Kjell skötte sig mycket bra.

Jag har säkert glömt både spelare och tävlingar som vi varit på, det är inte lätt att skriva nåt när inte någon hör av sig överhuvudtaget och att bara titta i resultatlistorna vilka som varit ute går knappt då bara de bästa resultaten redovisas. Ska jag fortsätta skriva så hör av er annars blir det bara det jag känner till.
Glöm inte anmälan till DM i Hedemora och DM i Örebro.

En liten notering också.
Vi hade extrajobb annandagpåsk på mitt jobb men trogen som man är så ville jag spela boule i hallen i stället. Gick inte att anmäla på nätet då man måste ha en dubbelpartner. Så jag åkte dit i god tid. Under alla år jag spelat i hallen har alla som kommit fått vara med. Enligt Bertil J så var det fullt, nämnas bör att även Jari kom dit och inte hade nån att spela med men skulle vara nån sorts tävlingsansvarig. Bertil J ville inte lotta om så jag fick åka hem igen inget extrajobb ingen boule men ÖSK dängde AIK så det blev ju lite plåster på såren.

Peo

 

Rapport från Halloween i Eskilstuna 24-25/10

Två trippellag åkte till Halloween i Eskilstuna på lördagen, 20 lag med hög kvalite. Båda gängen spelade skapligt bra i sina grupper och tog sig vidare till A-slutspel.
I kvartarna blev det dock respass för båda våra lag.
Oskar, Adam och Fredrik åkte ut mot de slutliga vinnarna från Sibirien. Magnus, Reijno och Jonte åkte ut mot tävlingens äldsta”
.Öppen Trippel 20 Lag
1.a Robert Beijmo/Filip Goldeus/ Albin Plantin SCP Stockholm
2.a  Kjell Andersson/Stefan Berglund/ Mikael Johansson Gripsholm
3.a  Sten Alstander/Jimmi Hultkrants/Mikael Karlsson RPC Linköping
5.a  Oskar Augustsson/Adam Nilsson/Fredrik Engström Sörbyängen
5.a   Magnus Fredriksson/Reijno Alexandersson/Jonas Sjökvist Sörbyängen

På Söndagen åkte 2 lag till E-tuna för att spela öppen dubbel, Oskar/Adam samt Peo/Conny.
31 lag med ruskigt hög kvalite i startfältet. Många skrällar under spelets gång och en del väntade lag som skulle varit i a-slutspel missade och hamnade i B istället.
Peo och Conny var ett sånt lag trots stundtals skapligt spel.
Oskar och Adam började knackigt och höll på att däng i första matchen mot två äldre gentlemän från Boulesjevikerna men lyckades vända 2-9 till seger med 13-10. Sen gick det av bara farten och helt plötsligt stod boysen i final mot Sibiriens Plantin/Therechenko.
Bra spel och lite dramatik men sibirienkillarna var för starka och vann finalen men Oskar/Adam gjorde en mycket bra turnering.Öppen dubbel 31 Lag

1.a  Albin Plantin/Jens Therechenko SCP Stockholm
2.a  Oskar Augustsson/Adam Nilsson   Sörbyängen
3.a  Filip Goldeus/Jesper Skult  SCP Stockholm
4.a  Thord Karlsson/Bo Ekberg Gripsholm
5.a  Bosse Gustafsson/Lasse Kallionpä  Oppboga

 

Rapport från helgens spel i Lag-DM och Tivedscupen

Lördagens Lag-DM i öppen klass i Borlänge blev ingen höjdare för våra två lag som skulle representera, enligt hemlig källa så kom inte något av lagen upp till rätt nivå för att kunna försvara förra årets Mästartitel. Samtidigt så ”svek” Peo laget för att åka till Tivedscupen i Karlsborg och spela öppen dubbel tillsammans med Kjell Andersson-Gripsholm. Vårens dubbel tillsammans med Conny gick ju bra med vinst som resultat mot just Kjell då ihop med Anna-Karin från Gripsholm. I årets cup  kom vi 2a i gruppspelet och lyckades efter skapligt bra spel spöa meriterade Johan Karlsson/
Jan Lundgren i semin med 13-11. Finalen mot Karlsborgspojkarna gick lätt och vinstsiffrorna  blev 13-5. 2 raka Karlsborgssegrar för Peo som gjorde vad han kunde för att få med Kjelle till den ljusblå klubbtröjan inför kommande säsong.
Söndagens Lag-DM för Damer mönstrade ett lag från SÖR. Susanne Augustsson, Susanne Svensson, Amanda Sandström och Kajsa Qvarnström.
Tjejerna spelade enligt rapporter mycket bra för att vara första gången tillsammans i DM-sammanhang. De gick fram till gruppvinst och i kvarten vann man över LBJ Gävle med
13-10. Semin blev spännande men tjejerna avgick med vinst med 13-8 mot Klotskallarna.
I finalen väntade svårspelade Hedemora som efter stor dramatik avgick med segern med siffrorna 13-12, dock ett JÄTTE-grattis till våra tjejer som bärjade den första Silvermedaljen någonsin i Dam-dm.Tivedscupen/Karlsborg
Öppen Dubbel1. Peo Augustsson/Kjell Andersson
    Sörbyängen-Gripsholm
2. Dennis Eriksson/Mikael Gustavsson
    Karlsborg
3. Johan Karlsson/Jan Lundgren
    BK Strand-Skatås
4. Pauli Mäkitalo/Anna-Karin Gräffelt
    GripsholmLag-DM/BorlängeÖppen Klass
1. Mälardalen PS
2. KLO Borlänge
3. Hedemora
3. 018 Uppsala
5. Sörbyängen Lag 1
5. Sörbyängen Lag 2Lag-DM/Borlänge
Damer
1. Hedemora
2. Sörbyängen
    Susanne Augustsson/Susann Svensson,
     Amanda Sandström/Kajsa Qvarnström
3. LBJ Gävle
3. KLO Borlänge

 

 

Rapport från Järnträffen i Borlänge

3 Lag åkte till Borlänge och Järnträffen Lördagen den 1/8. 27 lag var anmälda till monradsdubbel. 4 omg och sen de 8 bästa till slutspel. Spelstart kl:10.00.
Resan gick som en dans, Conny körde en bil och Anders L. en bil. Lottat och dags för spel
I lagen spelade: Jonte/Oskar, Peo/Conny samt Oliver/Anders L.
Lite av ett genrep inför kommande helgs seriespel där många av spelarna fanns i startfältet.
Efter c:a en halvtimmes spel ropade man ut att det var nåt strul så omlottning måste ske.
1.a matchen kom igång ca kvart i elva. Hej hopp, alla sörlag stryk i första rundan. I omg 2 gick det lite bättre 2 lagvinster och en förlust. I omg 3 blev det bara vinster dock en vakantseger och i omg 4 blev det idel Sörvinster detta gjorde att Oskar/Jonte gick till kvarten mot ett lag från Svärdsjö som man fick däng av i poolen. Peo/Conny gick till kvarten mot ett lag från Klotskallarna. Oliver/Anders slutade på en sammanlagd 19.e plats efter poolspelet. Många meriterade lag åkte ut i poolspelet, 3 bra lag från Hedemora med bland annat Thengströmarna, Gripsholmarna åkte ut och många fler bra lag.
Peo/Conny hängde bra med i sin kvart men fick ge sig och slutade 5.a. Oskar/Jonte vann sin kvart över Svärdsjö ganska enkelt och fick i sin semi möta Skult ihop med en något äldre herre från Skatås i en mycket välspelad match där skott och lägg var högklassiga.
Dock förlust men i bronsmatchen dängde man till Klotskallarna som Peo/Conny fick stryk av med 13-6 och slutade på en hedrande 3.e plats. Vann hela Järnträffen gjorde Albin Plantin/Måns Daniel som i finalen smackade till Skult med kollega med 13-2.
Bra väder och trevligt men alldeles för lång dag vi lämnade Örebro kl:07.00 och var tillbaks kl:21.30.

Öppen Dubbel 27 Lag
  1.a Albin Plantin/Måns Daniel SCP,BSJ Stockholm
  3.a Oskar Augustsson/Jonas Sjökvist Sörbyängen
  5.a Peo Augustsson Conny Carlsson Sörbyängen
19.e Oliver Qvarnström/Anders Lindberg Sörbyängen

Rapport från SM i Växjö 19-25/7 2009

SM i Växjö kommer att gå till historien som ett av de blötaste och blåsigaste som spelats.
Spelet skedde på 3 olika platser plus centercourt, Katedralskolans fotbollsplan, Fagrabäcks fotbollsplan samt en grusbelagd bilparkering ovanför Katedralskolan. Centercourten var en grusbelagd basketplan.
Vädret var som sagt mycket blandat, väldigt mycket regn, ibland skurar ibland ihållande emellanåt lite sol och bra värme men också mycket blåst. Bra arrangemang gott om bajamajor men lite felplacerade, för få vattenpåfyllnadsställen, bra med skolans stora matsal och en fantastisk bra matsedel under veckan (tycker jag). Kanske lite för långt avstånd mellan spelplatserna. Skapliga banor, lite mjuka blev fotbollsplanerna i vätan men fullt godkända ändå.
26 personer från Sörbyängen anmälda till spel, en del boende på Scandic en del på camping en del på vandrarhem och en del i sommarstuga. Kanske vi ska försöka få ihop oss lite närmare varandra på nästa SM för att få lite mer social samvaro på icke speltid.

Publik fanns också: Monica, Micke och Nathalie samt Ronnie, Rasmus och Noel var dom som skötte om hejaramsorna och såg till så att alla fick rapporter via sms hur läget var.
Ett jättestort tack till er för det fina stödet. Vi firade också ett födelsedagsbarn: Jonte, Grattis.
Resultat och spelmässigt så gick det mycket bra. Läs resultatrapporten.

Totalt blev det. 1 GULD, 8 BRONS, 8st 5:e platser, 5st 9:e platser, 1st 17:e plats, 6st 33:e platser, 1st 50:e plats, 7st 65:e platser, 3st 103:e platser, 4st 129:e platser samt 1st 162:a plats.

Detta gav en 2:a plats i Medaljligan samt en 2:a plats i poängligan vilket är mycket bra för en klubb av Sörbyängens storlek.
Söndagens skytte var ingen höjdare för någon, risigt väder, torrt för en del och blött och blåsigt för en del, ingen av de våra gick vidare.
Måndagens mix var desto roligare, 3 Brons och 2st 5:e platser av de yngsta, bäst bland seniorerna var Boa/Mia på en 33:e plats.
Tisdagen singel gav 2 Brons och 2st 5:e platser av de yngsta och bäst av seniorerna var Oskar med en fantastisk 9:e plats. 2 st hedrande 33:e platser av Lars och Stefan.
Torsdagens trippel blev Gulddagen, här tog Juniorerna Guld i Juniortrippel, Adam/Anders/Amanda, 2 Brons blev det också av ungdomarna. Bäst av seniorerna blev, Oskar/Stefan/Roger med en 17:e plats.

Dubbeln under fredag o lördag gav 1 Brons och 3st 5:e platser. Bland seniorerna slog sig Oskar/Adam fram till
en kvartsfinal och blev därmed 5:a. Jari/Reino slutade 33:a.
Ett klart godkänt SM av de flesta tycker jag och vi kan se fram mot höstens seriespel med tillförsikt, vi önskar även Adam lycka till i Landslaget när de åker till Junior-VM i Tunisien.

 

24-Timmars i Höganäs.
Två uppställningar från Sörbyängen åkte den långa vägen till Höganäs för att testa kropp, själ, ork och boulekunnande i den tuffa 24-timmarstävlingen.
80 lag kom till start med många landslagspelare, svenska mästare, vanliga bouleentusiaster  samt lag från Tyskland, Danmark och Norge. 15 matcher skall spelas innan slutspel, A. B, C eller D.
Man varvar med en trippel därefter två dubbelmatcher och så håller man på natten igenom. Start på lördagen kl 12.00 och sen spel fram till kl 12.00 på söndagen.

Våra kämpar var Roger Gerdvall, Stefan Nordström och Robert Lindberg. Laget vann 6 av 15 och hamnade i D-slutspelet, enligt Roger så skulle man ha vunnit minst 10 av 15 och han tyckte att de spelade godkänt.
Robert är nog nöjd utan att delge några kommentarer och Stefan anser inte att omvärlden behöver få reda på nåt däremot tycker han att boule mitt i natten är att vända på dygnet på fel sätt, Stefan är dock mycket viktigt som observatör ifall det blir mer jordbävningar.

Det andra laget bestod av Oskar Augustsson, Adam Nilsson och Anton Oskarsson från Ödenäs. Från det laget dunkade det in rapporter i ett kör, kan vara för att de spelade ruskigt bra kanske, man vann 14 av 15 gruppspelsmatcher och gick till A-slutspel.
Enda förlusten i gruppen kom mot Rickard Nilssons lag 11-9 nämnas kan att Rickards lag gick till A-final där man fick däng av Jessica Johanssons lag.
Bland annat vann våra pojkar mot Danmark med 13-0 och mot de meriterade U23orna Fidde, Måns Daniel och Alexander Norin med 13-12.
I A-slutspelets 8-del mötte man Anders Parmholt/Roger Svensson/Martin Persson, här ledde våra pojkar med 9-2 och med chans att döda matchen flera gånger men lyckades inte och fick se sig besegrade med 10-9.
All heder åt våra grabbar som belade en mycket fin 9-e plats.

Bordeaux-Cupen / Eskilstuna
Öppen dubbel på Lördagen och 23 lag till start Oskar och Adam samt Peo och Lars som fick hoppa in istället för anmälda Stefan o Roger, kanske slitna efter 24-timmars eller ev annat förhinder.
Peo och Lars spelade som i gamla tider två säkra vinster och 8-del i A men här gick det som vanligt när man får sitta i 2,5 timmar och vänta, förlust och en lägstanivå som var lägre än Glocalnet och det blev slut för idag dock en 9e plats får väl anses som skapligt i premiären.
Oskar och Adam fick även de 2 snabba vinster och gick direkt till kvarten i A eftersom man vann över ett seedat lag. Kvarten dammades av snabbt men sen fick man i semifinalen möta två taggade damer från Bordeaux (V55) som lyckades dänga våra pojkar som därmed hamnade i bronsmatch.
De givna finalisterna på andra halvan Stefan Berglund/Kjell Andersson gick även de på pumpen i sin semifinal och den moraliska finalen blev istället bronsmatch.
Stefan Berglund sköt så det stod härliga till. Oskar o Adam spelade riktigt bra men när Stefan skjuter på allt och ligger kvar finns inget att göra dock en bra 4:e plats.

Öppen trippel på söndagen mönstrade 17 lag och man spelade monrad innan slutspel.
Här mönstrade Sörbyängen ett lag bestående av Oskar, Adam och Roger. 3 vinster och en förlust samt +13 i kvot gav en kvartsfinal i A-slutspelet.
Kvarten vanns komfortabelt och i semin fick man möta Stefan, Palle och Kjell som för dagen var för bra förlust med 13-8,
Bronsmatchen vanns av våra pojkar mot nyblivne Gripsholmaren Micke ”Kalmar”, Johanna från Gävle och Pontus Tengström en hedrande 3e plats åt Oskar, Adam och Roger.

Som delvis spelande reporter så ser och hör man mycket från andra runt om vad gäller träning och tävling.
Det som slår mig är att många tävlar mycket och ofta men framförallt så tränar man mycket och ofta.
Vi har nu ett lag i Div. 1 och 1 lag i Div. 2 vilket betyder 12 spelare minst samt 1 lag i Junior Elit och 2 lag i Juniorallsvenskan vilket betyder 9 spelare minst.
Så här många är vi aldrig på våra träningar.

Nu är det dags att dra igång satsningen inför året som kan bli den häftigaste i klubbens historia.

Seriespel på hög nivå både i Öppen och Juniorklass, Landslagsuppdrag, SM och framförallt våran egen Sörbyängen Open som kommer att bli en Sveriges bästa tävlingar.

Vi ses på boulebanan.
/Peo


Rapport Motala-natten och Julkulan i Uppsala...

Till Motalanatten åkte i år Juniorlandslaget med bland annat
Adam Nilsson och Loo Stening från Sörbyängen ett föräldralag till Juniorerna var också med och här var Lars Nilsson vår representant.

Nattspel med start fredag kl:18.00 och spel till framåt lördag förmiddag ställer stora krav på förberedelse av kroppen av både koncentrerad vila när tillfälle ges samt rätt näringsintag under natten när kroppens organ egentligen går ner i varv för att vila.

Spelmässigt så skötte sig Juniorerna bra en slutlig 6:e plats är godkänt och för föräldralaget blev det en slutlig 9:e plats också godkänt med tanke på att man aldrig spelat ihop.
Vann gjorde Albin Plantin SPC, Conny Plantin, Göran Ivarsson CDB.

Motalanatten är en bra värdemätare inför 24-timmars i Höganäs första veckan i januari,  it åker Oskar Augustsson, Adam Nilsson, Roger Gerdvall och Stefan Nordström.

Lycka till pojkar.

 

Julkulan i Uppsala mönstrade 4 lag från Sör samt Roger ihop med Jerry Karlsson från Gripsholm, även Boulesällskapet kom med Bertil och Christer.

Anders L ihop med Kajsa Q spelade bra i gruppen men lyckades inte ta sig vidare till A utan fick se sig besegrade i B-slutspelets 1:a match.
Roger och Jerry hade oflyt i sitt gruppspel och gick till B men inte heller där hade de når flyt. Conny och Peo öppnade sitt gruppspel med en Fanny 13-0 mot Bertil o Krille och en skaplig vinst över Roger o Jerry men sen var dan och orken slut B-slutspel och förlust i 1:a matchen.
Anders B och Oliver Q hade även de en tuff grupp men spelade bra och hamnade i B där de vann 1:a matchen och blev alltså näst bästa lag från Sörbyängen.
Oskar och Adam gick genom gruppspelet utan förlust och spelade fantastisk bra, kvartsfinalen vanns säkert och i semifinalen mötte man ett lag som man slog säkert i sin grupp.
Här vaknade dock Peter från BOO till och satte i princip alla skott samt att den kvinnliga läggaren gjorde vad hon skulle. Dock måste tilläggas att Oskar/Adam hade matchläge vid tre tillfällen i slutet.

Förlust med 13-12 är surt men ändå mycket bra jobbat.
7 matcher och bara en förlust.

Vann gjorde Albin Plantin ihop med Stefan Berglund och våra pojkar blev 3:a.


Lag-DM i Gävle 081115...

Väckning 05.00 lördag morgon.
Avresa från Gnosjöorten Pålsboda 05.20 med mål Gävle.
Hämtning av förvånansvärt pigga ungdomar (+ Jari) i Örebro, Adam och Loo sover dock inom 10 minuter.

Vi anländer till Gävle Boulehall kl 09.04 efter omvägen via Uppsala!? Vi kollar poolerna och ser att vi fått en bra pool. Vi och GRI är seedade och kan mötas först i semi.

Vi börjar med uppställningen Jari/Roger/Stefan & Loo/Oskar/Adam. Det visar sig snabbt att gubbarna saknar rätt gnista och åker på en förlust i första matchen.
Vi stuvar om och Stefan och Adam byter plats. Det resulterar i att spelet flyter mycket bättre och gnistan är tillbaks.
Vi vinner tämligen enkelt vår grupp och får möte grupptvåan från andra gruppen GRI? i semi, vinner den gör HED.

Efter en del sykningar och mycket snack börjar Loo/Oskar/Stefan mot lag Palle/Therese/Bosse.
SÖR spelar lysande och vinner med 13-4.
Roger/Jari/Adam får en tuff uppgift mot Berglund/Jerry/Anna-Karin. Den matchen slutar tyvärr med snabb Gripsholm vinst.

Nu är reglerna så att lagen får ta ut 3 spelare som skall spela skiljematch, först till 7 poäng eller max 5 omgångar.
Lagkapten kallar till snabbt möte och tar ut Oskar/Roger/Stefan som ställs mot Jerry/Berglund/Anna-Karin.
GRI börjar starkt och rycker till 3-0. Sedan kommer SÖR igång och vinner till slut med 7-4.
Starkt av SÖR att vinna mot ett segertippat GRI.

Finalen blir en snabb resa med 13-2 och 13-4 mot ett gäng från Bollnäs. Nämnas kan att Gävle har en grym boulehall med riktigt ståtlig takhöjd (tom Roger var nöjd).
Hemma strax efter midnatt efter en lååång dag.

DM-GULD!


Boule

Lag-DM Öppen 2008
1. Sörbyängen
2. Bollnäs
3. Gripsholm
4. Hedemora

Guld till Sörbyängen

Under helgens spel i Gävle lyckades Sörbyängen att erövra Mästartiteln. Genom stabilt spel i gruppen med 2 oavgjorda och 3 vinster tog man hem gruppsegern och en semifinalplats.
Förra årets mästare Gripsholm stod för motståndet i semin och det blev tuffa tag. En vinst var och skiljespelmåste tillgripas som Sörbyängen tog hem med 5-4.

I Finalen stod Bollnäsför motståndet men grabbarna från Örebro
visade varför man tillhör eliten i Sverige, 2 raka matchvinster och Mästartiteln hamnar i Sörbyängen.

Spelade gjorde Roger Gerdvall, Stefan Nordström, Oskar Augustsson, Adam Nilsson, Jari Lanama och Loo Stening.


 

Trippel, Dubbel och Trippel blev Dubbla (segrar) för
Sörbyängen.....

Hallowen i Eskilstuna, Trippel och Dubbel samt Klotskalleträffen med
Dubbel i Borlänge mönstrade en del spelare från Sörbyängen.
Till Trippeln i Eskilstuna åkte Conny, Fredrik och Jonas som med
skapligt spel gick fram till A-slutspel och 8-del mot ett mixat lag från Gävle/Uppsala/Hedemora förlust men grabbarna var trots allt nöjda med den delade 5-platsen.

Stefan och Roger ihop med Jerry Karlsson från Gripsholm missade i gruppspelet och hamnade i B-slutspelet där så småningom slutade på en delad 9-plats.
Oskar och Adam ihop med Stefan Berglund från Gripsholm gjorde ånyo en stark insats och stod till slut som vinnare. Grattis till segern och bra insats av övriga från SÖR.

Söndagens Dubbel mönstrade 32 lag med mycket hög kvalitet. Från SÖR kom Fredrik och Jonas som med lite oflyt så småningom hamnade i C-slutspelets final där man fick däng men trotsallt bra med många matcher.
Oskar och Adam gick till A-slutspel efter skapligt spel men fick se sig slagna i kvarten mot landslagspelarna Björn Ivarsson och Björn Johansson, dock en
mycket fin delad 5-plats.

Klotskalleträffen i Borlänge mönstrade 16 lag och ett kom från SÖR, Oskar, Adam och Roger.
En helgjuten insats från våra pojkar gav till slut guldmedaljen och total vinst. De släppte inte mer än 4 poäng i någon match.
De här kanonresultaten visar att vi är bra i trippel och blir att räkna med inför Lag-DM i Gävle.

Peo A


Svealand bäst i Sverige.....

Guld och Brons till Svealands Juniorer. Sveriges mest prestigefyllda juniortävling Prins Bertils Junior-cup gick av stapeln i Stockholm under helgen 27-28/9.
Efter ett mycket tufft gruppspel där Svealands lag 1 med Oskar Augustsson och Adam Nilsson genom säkert och stabilt spel tog hem gruppvinsten och en kvartsfinalplats.
Lika säkert och stabilt spelade Lag 2 med Amanda Sandström och Loo Stening men hamnade på en andra plats i gruppen dock med en kvartsfinalplats som belöning.
Båda kvartarna vanns komfortabelt och två Svealandslag i semi. (Har aldrig hänt förr).
Tuff semi för Oskar o Adam mot svårspelade Niklas Carlen och Daniel Eriksson från Göteborg som lyckades vinna och gå till final. Oskar och Adam hämtade sig så småningom och lyckades ro hem Bronsmedaljen mot Östsvenska med 13-11. Amanda och Loo klarade sin semi mot Östsvenska galant och gick till final mot Göteborgarna Niklas och Daniel.
Här visade Svealands juniorer hög klass och rodde hem finalen med 13-2.

 

 

 

Starkt jobbat ungdomar.
Guld Amanda Sandström / Loo Stening. Brons Oskar Augustsson / Adam Nilsson.

 


Avslutande seriesammandrag div. 3 i Mora 6-7 september.

Genom att vårt representationslag avancerade till division 1 efter spel denna helg, kan vi numera också stoltsera med ett division 2 lag nästa år, genom att vårt div. 3 gäng kom på andra plats i sin serie, på samma poäng som seriesegraren Svärdsjö.  

Helgen startade kallt, några plusgrader, men på eftermiddagen värmde resultaten genom att vi vunnit segrar över Boliden, EBP Eskilstuna och Oppboga. Vi hade förstärkt vår ledning i serien och behövde ”bara” knipa en poäng i söndagens spel. Där mötte vi först ett supertaggat Svärdsjö och vi fick 0-4 i baken.
Sista matchen hade vi Flen som motståndare. De hade vi tidigare slagit i vårt första möte i våras men nu spelade de felfri boule och vi fick snabbt 0-2 emot oss. I sista omgången lyckades det ena av vårt lag ta hem en vinst och allt hängde nu på vårt andra lag, som rest sig från 3-11 till ledning med 12-11. I sista omgången gjorde vi oss tomma och Flen hade 12:an liggande och ett klot kvar som  rullades in till vinst och vår serieseger flög all sin kos. Surt!

En andra plats, på samma poäng, men med lite sämre matchkvot än Svärdsjö får ändå ses över hela säsongen som klart godkänt. Det svider dock att vi inte kunde prestera bättre när det gällde guldet och seriesegern, men genom att Svealandsregionen får med sig två lag upp till 2:an, kan vi ändå glädjas över en lyckad utgång av säsongen.

Men till nästa år behövs det nog ännu mer träning och engagemang för att lyckas, eftersom vi nu börjar närma oss eliten av boulekunnande i Sverige.

Ett stort tack till alla som under säsongen bidragit med spel för vårt div. 3 lag!       /Conny


Kloster-cupen / Eskilstuna...

4 lag i öppen dubbel och 4 lag i Juniordubbel åkte till Eskilstuna
lördagen den 23 augusti för att spela boule och förhoppningsvis
få bra väder och bra resultat. Bra väder blev det, en del bra spel också.
Juniorernas spel blev ett klubbmästerskap då inga andra lag kom till start.
Gruppspel och därefter avslutande finalspel.
Bronsmatchen vanns av Carl Nordström/Cajsa Qvarnström mot
Evelina Sandström/Kajsa Grankvist. Finalen spelades mellan Loo Stening/ Amanda Sandström och Anders Bernström/Oliver Qvarnström.

Matchen var välspelad och en hel del fina lägg och skott dock lite för mycket ropande på domaren för mätningar. Loo och Amanda stod till slut som slutsegrare med 13-7 och därmed sattes punkt för årets Svea Camp Ungdom som vanns av Loo Stening med Amanda Sandström på 2:a plats.
I öppen klass spelade Anders Lindberg med en förkyld Jari Lahnama 1 seger och 3 förluster trots bra spel enl.egen utsago. Peo och Sussi spelade riktigt skapligt och fick till 2 vinster o 2 förl. Stefan Nordström i lag med Jonte spelade inte direkt div. 2 klass men Jontes lägg håller mycket fin nivå och Stefan fick till en del bra skott under dagen, 14 dar kvar till seriespel!!
Det fjärde laget Oskar o Adam håller som vanligt en mycket hög standard, enda lag med alla segrar i gruppspelet, semifinalen mot Cattis o Bosse från Bordeux fixades lätt med 13-0 och i finalen mötte man Pauli Mäkitalo/Jerry Karlsson Gripsholm.
En mycket välspelad match som till slut vanns av Gripsholmarna där Jerry var 100 procentig i sina lägg. Dock ett mycket stort beröm till våra pojkar för en bra genomförd lördag i Eskilstuna.
Sörbyängen fick också mycket beröm från arrangörerna för att vi alltid ställer upp med juniorer och seniorer så att det blir bra spel.
 Prisutdelning klostercuppen

 

 

 

 

 

 

 


Tack för den här gången.
Peo


Sverige storsegrare i NM

Nordiska Mästerskapen i Boule spelades i Kalundborg i Danmark 16-17 augusti.
Sveriges trupp tog med förkrossande marginal hem den Nordiska Mästartiteln och det nyinstiftade vandringspriset efter att ha kammat hem två guldmedaljer, tre silverpengar och en bronspokal.
Sverige ställde upp med två lag i vardera Öppen, Dam och Juniorklassen.
I Junior fanns tre spelare från Sörbyängen, Oskar Augustsson, Adam Nilsson och Loo Stening.
I Junior klassen blev det Guld för Adam och Loo som spelade med Anton Oskarsson samt Silver för Oskar som spelade med Alexander Norin och Lars Nilmark.

I Öppen Klass vann Danmark före Sverige 1 och trea Sverige 2.
Damklassen vanns av Sverige 2 före Sverige 1 och trea kom Finland 1

 


Seriespelet...

2:a sammandraget div 3 i Fellingsbro.

Under otroligt skiftande väderförhållande och skiftande spelkvalité hos de serieledande SÖR-laget, kunde vi ändå vid speldagens slut räkna in 4 av 6 poäng och stärkt serieledning med 1 resp. 3 poäng före Bollnäs och Flen.
Vi började dagen i strålande sol mot Flen som låg på tredje plats och efter lite knackigt spel i början tog vi oss dock samman och avslutade starkt med en 3-1 vinst som följd.
Som andra motståndare för dagen stod BRX Bordeaux från Eskilstuna som startat med en stark vinst mot vår huvudmotståndare om serietiteln, Bollnäs. Eskilstunalaget bestod av idel rutinerade spelare och efter första omgången var ställningen 1-1. Vårt andralag tog sedan raskt en vinst i sin match medan förstalaget hade en jämn match 8-7 när himlens portar öppnade sig och ett störtregn med åska av sällan skådat slag brakade in över Fellingsbro. Tjugo minuter senare med vattensjuka planer fortsatte det avbrutna spelet och förstalaget rullade in en 5:a  till en sammanlagd vinst med  3-1.

I sista mötet fick vi vår huvudmotståndare Bollnäs som opponent och efter en stark upphämtning av förstalaget 0-8 till seger 13-12 ( nämnas kan att en trött läggare i förstalaget glömde att kasta ett av sina klot i första omgången i öppet poängläge), gick vi till avgörande matcher med 1-1. Vårt andralag klarade inte av sin motståndare utan föll med 6-13 och hoppet om en oavgjord match stod nu till förstalaget som ånyo hamnat i stort underläge 1-8. Efter en fantastisk upphämtning ( med upprepade världsklasslägg av Jari) och 3 omgångar med avgörande chans till match fick vårt förstalag bita i det sura äpplet och inkassera en förlust med 12-13, och en 1-3 förlust mot Bollnäs. Surt sa räven, men ändå har vårt läge stärkts mot våra motståndare i serien inför avslutningen i Mora. Ett stort tack till de deltagande spelarna Amanda, Anders B, Anders L,, Oliver, Boa, Jari och Conny för en tålmodig och godkänd insats under en tuff  spel-och-vädermässig dag. Nu återstår bara en bra insats i Mora med förhoppning på en serieseger för vårt div 3; det tror vi alla på, eller hur?!   /Conny

2:a sammandraget, div 2 i Fellingsbro
Hur kul kan två dagar vara i delvis blåst och regn i Fellingsbro?
Riktigt kul kan alla vi 6 stolta Sörbyspelare säga efter det andra sammandraget av div 2.
Vi plockade åter igen 10 av 12 möjliga poäng och gjorde en klart godkänd helg. Vi har nu 2 poängs försprång på 018 och Boo.
Lördagen började bra med 4 poäng efter de två första mötena.
I slutet av andra mötet kom regnet…på några minuter ändrades underlaget från torrt och rulligt till trögt och lerigt. Lag två fick byta bana för det var en mindre flod på banan. Sista matchen var mot ett Bodenlag och här underpresterar lag två och får två förluster vilket resulterar i dagens poängtapp.
Söndagen började riktigt bra med en 4-0. Lag två började med att göra 11 av 12 klockrena kulor och hade 9-0 efter 2 vändor. Nämnas kan är att här börjar ”Stinsen” med långraspar. Vi snackar 3-5 meters kanoner, inte vackert men effektivt. Dagens poängtapp kommer mot NIL som är ett gäng gedigna boulespelare.  Dagen avslutas med en 4-0 mot Sitting Boule i ihållande regn.

Sista sammandraget går i Sundsvall och vi möter då både 018 och Boo under första dagen. Jag som lagkapten är riktigt nöjd med alla under helgen. Starkt av oss att hålla förstaplatsen trots att våra två bästa spelare var på landslagsuppdrag.


Boule/Holland

Sverige utslagna ur Junior-EM
Det blev inget avancemang för de svenska juniorerna efter gruppspelet i Holland.
Trots att svenskarna slog förhandsfavoriterna och gruppvinnarna från Tyskland samt vinster över
Holland och Schweiz så kom den så avgörande förlusten mot Danmark som kostade en kvartsfinalplats.
Sverige tog dock en Bronsmedalj i skytte genom stortalangen Alexander Norin.
Nu får våra Sörbyängsspelare ladda om inför Nordiska Mästerskapen i Danmark helgen den 16-17 augusti
där Sverige ställer upp med två trippellag och här spelar bland annat Oskar Augustsson ihop med
Alexander Norin, Lindome och Lars Nilmark, Ödenäs i det andra laget spelar Adam Nilsson med
Loo Stening, Sörbyängen och Anton Oskarsson Ödenäs med klara möjligheter till revanch på Danmark
för den snöpliga och oväntade förlusten i Holland.


SM / Borås 2008 slutrapport.

Ett fantastiskt SM är slut. Rekord på medaljsidan och rekord i antal klubbpoäng.

3 Guld, 4 Silver och 1 Brons. 100 Poäng

Medaljerna kom genom:
Guld
Mixed Yngre Juniorer.Adina Gerdvall/Oliver Qvarnström
Mixed Miniorer Isac Gerdvall/Kajsa Qvarnström.
Dubbel Juniorer Oskar Augustsson/Adam Nilsson.

Silver Mixed Juniorer Sara Maximov/Adam Nilsson,
Trippel Juniorer Anders Bernström/Amanda Sandström/Adam Nilsson.
Yngre Juniorer Trippel Adina Gerdvall/Loo Stening/Oliver Qvarnström. Miniorer Trippel Isac Gerdvall/Kajsa Qvarnström/Carl Nordström.

Brons. Skytte Juniorer Loo Stening.

Flera fina 4:e och 5:e platser av våra ungdomar.

Söndagen började med skapligt väder och skytte för Loo och Adam, Loo gick till semi men mötte tufft motstånd och kom till slut 3:a i juniorklassen, nämnas skall att Adam hade samma poäng som Loo i kvalet men en 3:a mindre och slutade som 5:a.

måndagens Mixspel var helt klart fantastiskt att skåda, mycket centercourtspel av Sörbyängen som slutar med 2 guld, 1 silver och en 4:e plats vilken ljusblå dag.
Utanför de fina banorna spelade Sussi o Peo Öppen Mix och gick vidare till 32-dels där man fick möta ”skulten” med partner mosade kan man säga men kul ändå, delad 33:e plats är inte så tokigt.

Under tisdagens singelspel var förväntningarna rätt stora på ungdomarna men det som kom i Mixen kom inte i singeln bäst blev Oliver o Kajsa med varsin 4:e plats samt Oskar o Adam med varsin 5:e plats, häftigast var nog ändå matchen mellan Boa och Rickard Nilsson,

Rickard som var 1:a seedad spelade helskumt medan Boa spelade för att få så många poäng som mögligt. Vid varje lägg eller skott som Rickard gjorde så vände Boa sig helt om för att slippa se och bli nervös, avslutningen blev dramatisk där Rickard gick på skott för att få övertag men missade och Boa kunde lägga hem matchen. Helt makalöst, bra gjort.
Rickard tackade lite surt för matchen med: Grattis nu är du förstaseedad, Varpå Boa blev darrig i knäna men försökte ändå ladda om till nästa match.

I matchen efter var Johan Karlsson från BK Strand lite väl bra för Boa som ändå fick en hedersam förlust.

Torsdagens Trippelspel gav 3 Silver och en fjärde plats vilket var klart godkänt. Närmast segern var miniorerna Isac/Kajsa o Carl som spelade mot Djurgården ledning hela matchen men vid ställningen 12-11 till Sör lyckades Djurgårdarna få in en 2:a å så va de slut.

Fredagen och Lördagens dubbelspel mönstrade många från Sör i alla klasser. I Dam spelade Kicki o Sussi mot bl.a de slutliga vinnarna i damklassen, de spelade bra men höll inte mot högt rankat motstånd. I Öppen klass hade vi 2 lag i 32-dels där så när Jonte/Robert var nära att gå vidare förlust 13-12. Ungdomarna avslutade dubbelspelet med två 9:e platser, två 5.e platser en 4:e plats och ett Guld. Oskar o Adam spelade en rafflande match mot Lindomes Alexander Norin/Niklas Carlen. Ledning hela matchen men vid ställningen 10-9 till Sör får plötsligt Lindome in en 3:a tar ledningen med 12-9. Sista rundan är hemsk (”för anhöriga och publik”) fina lägg varvas med bra skott men plötsligt missar ett skott och lillen far iväg till c:a 13m så att Sör har ett poängklot inne 4 klot kvar och Alexander 2 klot han väljer att skjuta men missar första, försöker lägga bättre med sitt sista men missar det också varpå Oskar kan lägga in sina två till poäng och därmed Guld till Oskar o Adam. Ruskigt skön avslutning.

Trots avståndet till SM så har stödet varit helt fantastiskt tjo o tjim hejarop m.m från bl.a Familjerna Sandström, Maximov, Mia o Ronny med barn och många fler, ett stort tack till er alla, allt går mycket lättare när man hör att publiken runt i kring hejar på en. Vädret var helt fantastiskt och himlen hade samma färg som våra tröjor och solen samma färg som våra fina medaljer. En del av våra barn kanske måste läras att inte rulla kloten på magen för mycket, efter en veckas rullande på magen ser man ut som en van goghtavla.

Nu satsar vi vidare mot höstens stora seriedrabbningar, vi deltar i 4 serier och leder just nu samtliga. Det vankas Junior-EM i Holland för Oskar o Adam, Nordiska mästerskapen i Danmark för Oskar, Adam o Loo, Prins Bertils Junior-cup i Stockholm och vårt eget lilla SM (Sörbyängsmästerskapen) och en del andra fina tävlingar runtikring så kom igen och låt hösten gå i ljusblått.

Samtliga våra resultat finns att läsa nedan.

Tack för mig: Peo A

 

Resultat Boule-SM 2008 i Borås

 

Skytte Öppen

 Skytte Junior

1:a Kristian Lilja  Coccinelle PC, Malmö

1:a Anton Oskarsson Ödenäs

Ut i kval. Adam Nilsson Sörbyängen  

3:a Loo Stening Sörbyängen

 

5:a Adam Nilsson Sörbyängen

Öppen Mixed  234 Lag

 

1:a Anders Larsson, Carina Schultz, LINDOME

Junior Mixed  13 Lag

33:a Peo/Sussi Augustsson Sörbyängen

1:a Pierre Karlsson, Ida Pedersen, TYRINGE

118:e Roger/Gunilla Gerdvall Sörbyängen

2:a Sara Maksimov, Adam Nilsson, Sörbyängen

118:e Robert Lindberg/Kicki Olofsson Sörbyängen

5:a Oskar Augustsson/Amanda Sandström Sörbyängen

118:e Hans Fohlström/Lisbeth Fohlström Sörbyängen

9:a Anders Bernström/Emma Bernström Sörbyängen

176:e Boa Berg/Mia Johansson Sörbyängen

 

 

 

Yngre Junior Mixed 4 lag

Minior Mixed  5 Lag

1:a Adina Gerdvall/Oliver Qvarnström, Sörbyängen

1:a Isac Gerdvall/Cajsa Qvarnström, Sörbyängen

4:a Evelina Sandström/Loo Stening, Sörbyängen 

 

 

Junior Singel  28 Lag

Öppen Singel  305 Lag

1:a Alexander Norin, LINDOME

1:a Thomas Wiede, HALMSTAD

5:a Oskar Augustsson Sörbyängen

33:a Boa Berg Sörbyängen

5:a Adam Nilsson Sörbyängen

65:a Roger Gerdvall Sörbyängen

9:a Anders Bernström Sörbyängen

65:a Lars Nilsson Sörbyängen

15:e Amanda Sandström Sörbyängen

65:a Stefan Nordström Sörbyängen

 

290:e Anders Bernström Sörbyängen

V55 Singel 216 Lag

Struken: Anders Lindberg Sörbyängen

1:a Clas Jansson,  QUATRE BOULES

 

109:a Peo Augustsson Sörbyängen

Yngre Junior Singel 23 Lag

 

1:a Lars Nilmark, ÖDENÄS

Minior Singel  18 Lag

4:a Oliver Qvarnström Sörbyängen

1:a Paul Johansson, DJURGÅRDEN

5:a Loo Stening Sörbyängen

4:a Kajsa Qvarnström Sörbyängen

9:a Adina Gerdvall Sörbyängen

9:a Isac Gerdvall Sörbyängen

 

9:a Carl Nordström Sörbyängen

Öppen Trippel  156 Lag

9:a Emma Bernström Sörbyängen

1:a Björn Ivarsson/Björn Johansson/ Albin Plantin, Sibirien

 

33:a Boa Berg/Robert Lindberg/Lars Nilsson Sörbyängen

 Junior Trippel  6 Lag

65:a Oskar Augustsson/Roger Gerdvall/Stefan Nordström Sörbyängen

1:a Nicklas Carlén/Fredrik Holmqvist/ Rickard Strandberg, LINDOME

97:e Peo Augustsson/Mia Johansson/ Anders Lindberg Sörbyängen

2:a Amanda Sandström/Adam Nilsson/Anders Bernström Sörbyängen

 

 

Minior Trippel  6 Lag

Yngre Junior Trippel  10 Lag

1:a Paul Johansson/Hjalmar Liljegren/ Ivar Liljegren, DJURGÅRDEN

1:a Jack Jansson Carlsson/Lars Nilmark/ Gustav Oskarsson  Ödenäs

2:a Isac Gerdvall, Carl Nordström/ Cajsa Qvarnström, Sörbyängen

2:a Adina Gerdvall/Loo Stening/ Oliver Qvarnström Sörbyängen

 

 

Öppen Dubbel  238 Lag

4:a Sara Maximov/Isa Lindberg/ Evelina Sandström Sörbyängen

1:a Joachim Andersson/Kristian Lilja COCCINELLE

 

33:a Roger Gerdvall/Stefan Nordström Sörbyängen

 Dam Dubbel  153  Lag

33:a Robert Lindberg/Jonas Sjökvist Sörbyängen

1:a Matilda Boström, Emma Köhalmi, COCCINELLE

65:e Mia Johansson/Boa Berg Sörbyängen

95:e Susanne Augustsson/Kicki Olofsson Sörbyängen

 

 

Yngre Junior Dubbel  12 Lag

Junior Dubbel  17 Lag

1:a Emma Bergström/Rebecka Bergström  BVP

1:a Oskar Augustsson/Adam Nilsson  Sörbyängen

4:a Oliver Qvarnström/Loo Stening Sörbyängen

9:a Anders Bernström/Amanda Sandström Sörbyängen

5:a Sara Maximov/Evelina Sandström Sörbyängen 

 

 

Minior Dubbel  12 Lag

 

1:a Lukas Johansson/Viktor Johansson  BLÄCKFISKEN Gävle

 

5:a Isac Gerdvall/Carl Nordström Sörbyängen

 

9:a Kajsa Qvarnström/Emma Bernström Sörbyängen

 

 

Klubbligan:

 

1:a Lindome 120 Poäng (2007 164 P)

 

2:a Sörbyängen 100 Poäng (2007  76 p)

 

 


Rapport från Brukscupen i Fellingsbro..
.

Tre lag till spel under lördagen, två trippel Roger G, Jonte o Kjell Andersson från 018 krigade sig fram till final och avslutade dagen som bruksmästare.
Loo, Amanda o oliver avstod juniorsingel och deltog i trippeln men blev dessvärre utslagna.
Conny o Peo deltog i V55 dubbel med blandat resultat dock slog man gruppsegrarna i sista matchen så en viss tillfredställelse fanns.

Söndagens dubbel mönstrade två lag från SÖR. Loo o Oliver som trots bra spel blev utslagna och fick spela i B, Kom till B-final men där blev Flen för tuffa.
Peo o Anders L. gjorde en heroisk första match mot BK Strand och den matchen ledde till kvartsfinal i A. Viilka fick man möta jo naturligtvis Bertil o Jarri och dom vann matchen och sedermera även semin. i skrivande stund så pågår finalen.

Svenska landslaget med Oskar i Junioruppställningen vann den prestigefyllda tävlingen Nordsjöturneringen i Köpehamn.
1:a Sverige 30 vunna matcher
2:a Holland 26
3:a Belgien 25
4:a England 20
5:a Danmark 14
6::a Norge 5

Peo A


Rapport från första dagens spel i Nordsjöturneringen, Köpenhamn.

Sverige spelade öppningsmatchen mot England med 4-0 och juniorerna med Oskar i laget vann sin match med 13-0.
Match två mot Danmark vann sverige med 3-1, U23 fick stryk i sin match med 13-1.
Juniorerna vann sin kamp med 13-4.
Lördagens spel ser ut som följer.
Holland kl: 09.00
Norge och därefter Belgien.

Peo


Seriespel div 2 norra i Umeå 14-15/6

Avresa 12.30 från Örebro. Mål Ö-vik 65 mil bort… låter inte som någon kul uppladdning inför en boulehelg men resan (både dit och hem) gick strålande med god underhållning av Adam. Det var ett taggat Sör som åkte de sista 10 milen på lördagsmorgonen. Det fanns dock en liten osäkerhet då vi inte hade koll på vilken nivå hälften av lagen höll. Efter första mötet blev vi dock lite lugnare då vi på fyra matcher släppte 13 poäng. Lördagen fortsatte bra med 12-0 i matcher och 6 sköna poäng. Efter dagens sista match han vi till hotellet och tom ta en dusch innan Sve-Spa. Nämnas kan att Roger vid Sveriges mål firade genom att vrålande hoppa ut genom hotellfönstret och hänga i brandstegen. Kanske har vi fått Sveriges första boulehulligan. Söndagen började med möte mot Boo som hade flera tjejer som har varit svenska mästare. 2-2 blev slutresultatet då ena Sör-laget inte kom igång med sitt vanliga spel, trots allt bra att vi krigade till oss en poäng. Sedan kom helgens plump. 2-0 efter de första matcherna mot LBJ och ledning i de två sista slutade med 2-2. Avslutningsmatch mot 018. Innan mötet hade de ledning i serien med en poäng och Sör låg tvåa. Efter lite knackig inledning av förstalaget kunde de dock vända och vi hade 2-0 inför de avslutande matcherna. Matchen slutar till slut 3-1 till Sörby med en riktig fläskläpp av Oskar/Adam/Stefan som vinner sista matchen med 13-0. Sör leder efter första sammandraget med 1 poäng. Sör har denna helg fått mycket beröm och flera klubbar har önskat oss lycka till och hoppas att vi går upp i 1:an vilket vore stort då vi som ”vanligt” är nykomlingar. Helgens spelare är klart Adam som spelat ett lysande mittspel och avslutat fyra matcher med en kalle. Fråga honom gärna om helgens sista skott…


Rapport från div. 3 lagets första seriesammandrag i Hälleforsnäs 14-15 juni.

Efter stabilt och bra spel under lördagen och en bra avslutning på söndagen kan SörbyÄngens div. 3-lag ståta med serieledning efter det första seriesammandraget i Hälleforsnäs.
Lördagen startade med bra spel mot Bordeaux och en 3-1 vinst. Näst på tur stod en av förhandsfavoriterna - Bollnäs, men efter att ha vänt underläge i 2 matcher till vinst, kunde SÖR även här räkna in en 3-1 vinst. Avslutande match mot Boliden kunde innebära att Sörbyängarna inte skulle hinna hem till Sveriges match mot Spanien så lagledaren förhandlade med Boliden om att skjuta upp en omgång till söndagen, men motståndarna vägrade. Vi hade alltså saken i egna händer och gick in och ”spöade” upp Boliden på drygt en timma med 13-0, 13-1, 13-2 och 13-4, och anlände till Örebro tio minuter innan matchstart.
Bra jobbat!

På söndagen mötte vi ett supertaggat och toppat EBP och efter lite ”krampaktig” spel från vår sida fick vi inkassera vår första förlust med 1-3. I slutomgångarna stod Oppboga och Svärdsjö för motståndet och efter bättre spel från SÖR fick vi med oss 2 vinster 3-1 och 4-0.
Sammanlagt alltså 5 vunna och en förlust 10 poäng ,18 - 6 i matchkvot och 105 plus i klotskillnad.
Ett stort tack till deltagarna för en väl genomförd tävlingshelg Amanda, Max, Robert, Boa, Lars N., Jari,  Cedrik och Conny. Ett särskilt tack till våra ungdomar Amanda och Max för ett fint spel och ett speciellt tack till Amanda som enda kvinnliga deltagande.

Vid pennan/Conny


Boule - DM
Botaniska trädgården Uppsala
                 Historiskt DM av Sörbyängen

Sörbyängens bouleande ungdomar ordnar medaljfest åt sin klubb.
Totalt 6 Guld, 5 Silver och 9 Brons blev facit efter helgens spel.

 

SÖR Ungdommar

 

 

 

Övre raden från vänster:
Loo Stening: 2 Guld, 1 Silver, Oliver Qvarnström: 1 Silver, 3 Brons
Anders Bernström: 1 Guld, 1 Brons.
Främre raden: Amanda Sandström: 1 Guld,  Kajsa Qvarnström: 1 Silver, 1 Brons
Adina Gerdvall: 1 Silver, 1 Brons, Isac Gerdvall: 1 Brons,
Carl Nordström: 1 Guld,
Saknas på Bilden: Oskar Augustsson: 1 Guld, 2 Brons, Adam Nilsson: 2 Silver, 1 Brons.

Ungdomarna tog samtliga Sörbyängens medaljer utom ett Guld som Trippellaget

i öppna klassen tog hem också det en historisk bedrift. Aldrig tidigare har ett lag från
Örebro vunnit ett trippelmästerskap.
Stefan Nordström/Roger Gerdvall och Max Carlström spelade hem Guldet till klubben.


DM / Botaniska trädgården Uppsala.....

Torsdag – söndag 1 – 4/5 2008
Historiskt DM - GULD till Sörbyängen

Årets DM startade på torsdagen Lägg och Skytte för öppen klass och Juniorer och
Här kom de första medaljerna till Sörbyängen.
Guld till Oskar Augustsson i Lägg och till Loo Stening i Skytte båda i juniorklassen. Silver till Adam Nilsson i Skytte och Lägg i Juniorklassen. Brons till Adam Nilsson i Skytte Öppen, Oskar Augustsson i Lägg Öppen och Skytte Junior, Oliver Qvarnström i Skytte och Lägg Junior samt Anders Bernström i Lägg Junior.
Trots ett hemskt väder och en fruktansvärt lång dag med regn och snålblåst och knappt några plusgrader så sken solen över Sörbyängens ungdomar. Vilket resultat redan startdagen, 2 Guld, 2 Silver och 6 Brons. Samt stor ledning i Klubbligan.

Fredagens Singelspel har aldrig någonsin haft så många med i de olika klasserna från Sörbyängen, blandade resultat men ändock klart godkända och vädermässigt ganska perfekt.
Guld till Loo Stening i Junior samt Carl Nordström i Minior.
Silver till Adina Gerdvall i Junior samt Kajsa Qvarnström i Minior.
Brons till Oliver Qvarnström i Junior samt till Isac Gerdvall i Minior.
4:e plats till Anders Bernström i Junior och en 5:e plats till Oskar Augustsson i Öppen klass.
Vilken andra-dag 2 Guld, 2 Silver och 2 Brons och fortsatt dominans i klubbligan.

Lördagens trippelspel skulle bli Sörbyängens historiska dag, till spel kom sex trippellag Samtliga i öppen klass då det var för få anmälda juniorer.
Lördagens väder var riktigt behagligt mycket sol, lite moln någon regnskur. Här gjorde dock våra yngre fantastiska insatser, Carl, Adina och Isac spelade mot bra motstånd och gjorde fantastiskt ifrån sig  vad sägs om 13-11 mot Örsundsbro förlust men
de hade matchchans vid ledning 11-10. Loo, Oliver och Amanda spelade strålande hela dagen och kämpade sig ända fram till 8-del matchchans här också men 018 blev till slut segrare dock med stor tur. Heder åt er ungdomar.
Adam, Oskar och Jonte hade hemsk lottning hela dagen och fick se sig utslagna i 8.delen men man måste säga att grabbarna spelade bra trots stor otur med lottningen.
Det historiska Guldet  kom genom Stefan Nordström, Roger Gerdvall och Max Carlström. Rätt lottning fram till 8-delen men med bra spel och en hög lägstanivå så gick man hela
vägen fram till vinst och Guld. Nu gäller det för våra tävlingsansvariga att hålla igång Max så vi får använda honom i kommande seriespel, SM och Juniorelitserien.
Medaljskörden blev ”bara” ett Guld idag men vi håller fortfarande ledningen i klubbligan.

Söndag och sista speldag, dubbel i alla klasser och vi representerar i Öppen, Juniorklasserna.
Guld till Amanda Sandström o Anders Bernström i Junior.
Silver till Oliver Qvarnström o Loo Stening i Junior.
Brons till Kajsa Qvarnström o Adina Gerdvall i Junior.
4:e plats Carl Nordström o Isac Gerdvall i Junior.
5.e plats Oskar Augustsson o Adam Nilsson i Öppen
5:e plats Stefan Nordström o Roger Gerdvall.
Det fanns fler som spelade men som inte är omnämnda ovan, ni är inte bortglömda men ni hade ju otrolig i lottningarna och fel domare vid mätningarna så det var ju därför ni inte kom på resultatplatserna.
Dock all heder åt er också: Lasse N, Anders L, Conny C, Boa B, Susanne A och Peo A.
Säga vad man vill om årets DM men historiskt blev det. Platsen: Botaniska trädgården i sig en historisk
plats att spela på, banorna var också historiska man kan nämligen inte komma närmare en badstrand eller sandlåda att spela boule i,
Medaljskörden blev också historisk. 6 GULD, 5 SILVER och 9 BRONS Samt en överlägsen ledning i Svealands klubbliga.

 

Vid rapporten   Peo Augustsson

 


 

Oskar uttagen i landslaget......

Utomhussäsongen har precis kommit igång när
Sörbyängen fick beskedet att Oskar Augustsson är uttagen i landslagstruppen.
Den 26-29 juni spelas den årligen återkommande Nordsjöturneringen, den här gången i Köpenhamn.

Deltagande länder är förutom värdlandet Danmark,
Tyskland, England, Norge, Belgien, Frankrike och Sverige.
Europas bästa boulenationer kommer till spel.
Varje nation ställer upp med ett lag i respektive Öppen klass,
Dam, Veteran, U23 samt Junior.
Sörbyängen`s Adam Nilsson skulle också deltagit men
har förhinder.
I år kan det bli storslam för Sörbyängen`s juniorer
det väntar Junior-EM i Maastricht,
Holland i mitten av augusti samt Nordiska Mästerskapen i
Danmark helgen efter EM.
Förutom Oskar Augustsson och Adam Nilsson så kan även två spelare till från Sörbyängen bli aktuella: Loo Stening och Oliver Qvarnström.
Försommarens tävlingar samt SM i Borås den 20-26/7 kommer att visa om Sörbyängen får med fler spelare.


Rapport Mars
 
Skackacupen i Karlsborg den 8/3 samlade 25 lag med mycket hög kvalite.
Från Sörbyängen kom 3 lag till spel.
Conny och Peo som med en knackig början spelade upp sig rejält spelmässigt dock var det för sent för att gå till slutspel.
Oskar och Adam som gjorde debut i Karlsborgshallen hade problem med underlaget hela dan och fick se sig utslagna i gruppspelet.
Roger och Robert fick igång sitt spel direkt men hade också en del resultat emot sig.
B-slutspel och så småningom även vinst i B-finalen, godkänt pojkar.
Oskar och Adam var dock helnöjda med matlådorna som bestod av kycklingsallad.
 
Marsmatchen i Eskilstuna den 15/3 samlade 16 lag med klart godkänt kvalite.
Från Sörbyängen åkte Kicki Olofsson och Susanne Augustsson. Med lite för lite träning i kroppen var målsättningen att ha kul och kanske gå till slutspel.
Tjejerna spelade dock mycket starkt och vann sina två gruppmatcher med bra lägg och en del skott som satt bra, Kvartsfinal i A-slutspelet blev förlust men siffrorna 10 -13 visar på en spelmässigt jämn match. All heder åt Kicki och Sussi som slutade delad 5:a.

/Peo


Samlad rapport från Sörbyängens representation under årets första två månader.

5-6/1     24-timmars i Höganäs. Här spelade Oskar o Adam ihop med Anton Oskarsson
från Ödenäs. 72 lag till start, 16 till A, 16 till B, 16 till C, 24 till D-slutspel.
15-lagsgrupper där man under natten spelar alla matcher från fredageftermiddag till
lördagförmiddag därefter slutspel. Hela svenska eliten på plats samt folk från Danmark, Norge och Tyskland. Våra pojkar lyckades riktigt bra tyckte de själva.
Vinst i C-finalen och placeringen 33 var de hyfsat nöjda med.


12/1     Bordeaux-cupen, Eskilstuna Öppen dubbel och här spelade Stefan o Roger samt Oskar o Adam, båda lagen till A-slutspel men utslagna i första rundan.


20/1     Snöboulen, Öppen dubbel Eskilstuna och här spelade Oskar o Stefan Berglund,
Stefan o Roger som gick till A-slutspel samt Adam o Oliver som också gick till A.
Dock blev båda lagen utslagna i första rundan. Oskar och Stefan gick hela vägen fram till A-final men fick här se sig besegrade dock en fin 2:a plats.


27/1     Mälarkulan, Öppen dubbel Uppsala, 3 lag från oss samt Oskar o Stefan, bäst gick det för Magnus o Fredrik som tog sig till A-slutspel men fick respass i första rundan. Peo o Sussi samt Roger o Adam hamnade i B-slutspel och fick här ge sig i första rundan. Oskar o Stefan klarade av B-slutspelets matcher och gick till final med vinst som belöning.


2/2     Skövdeblixten, Öppen dubbel Monrad i blixttempo, Oskar o Adam samt
Lasse o Conny, båda lagen till A-slutspel men respass i första rundan mot bra motstånd.


2/2     Motala-Mixen, Mixdubbel Robert o Kicki samt Peo o Sussi gjorde säsongsdebut i Mix. Mycket bra motstånd  och trots skapligt spel från oss hamnade vi i B-slutspel där vi fick respass ganska tidigt dock måste sägas att Robert o Kicki spelade riktigt bra i kvarten
mot Peo o Sussi.


9-10/2     Landskamp i Munktell Arena Eskilstuna. Oskar o Adam uttagna i Juniorlaget
tillsammans med Alexander Norin från Lindome. Trippelmatcher fyra stycken och ”vårt” lag vann sina fyra matcher och spelade mycket stabilt under hela helgen. Stort beröm åt våra pojkar från arrangerande EBP samt förbundskaptenerna.


17/2     Munktell-cupen, Eskilstuna Öppen trippel, två lag till spel Oskar, Adam o Roger kom till A-slutspel men fick trots skapligt spel respass i 8-delen.
Fredrik, Magnus o Peo fick i sin 8-del i A-slutspelet meriterade 018 men här lyckades vi med årets spel gå segrande ur striden, i kvarten fick vi möta Sibirien från Stockholm, antagligen är de för bra för oss eller så fattar inte vi att dom tillhör en annan planet, dom sköt på allt spelade ingen roll var vi la klotet, lite pinsamt i sista rundan när vi inte hade nåt klot kvar på banan och dom hade fyra poängklot och matchvinst 13-1 och Sibirien slutade som etta i cupen.
Vår poäng gjordes av Fredrik med ett raspskott 3 m ifrån träffkulan.

23/2     Klotträffen, Öppen trippel Borlänge, två lag Roger, Stefan o Loo samt
Oskar, Adam o Amanda, sistnämnda lag fick en tuff öppning och kom så småningom igång med spelet, laget tog sig till B-slutspel och lyckades där vinna B-finalen och en sammanlagd 9:e plats. Roger, Stefan och Loo lyckades lite bättre man tog sig till A-slutspel och gick fram till match om 3:e pris som man med bra spel tog hem. Stort beröm till Loo som spelade bra under hela tävlingen.

En hel del har varit ute och tävlat under de två första månaderna men ska vi leva upp till
de mål som vi har måste fler ställa upp och träna flitigare samt åka ut och tävla mot annat motstånd emellanåt. I år har vi: Div. 2, Div. 3, Elit Junior, Elit Div.1 Samt SM i Borås.

Kom igen nu Sörbyängen`s Boulare.


Landskamp Sverige – Finland
Munktell Arena Eskilstuna 9-10/2 2008

Oskar och Adam i segrande Sverigetrupp.

Boulelandskampen i Eskilstuna slutade med överlägsen svensk seger.
5 klasser och två lag i varje klass med dubbelmöten gjorde att 40 matcher skulle spelas under två dagar. 30 på lördagen och 10 på söndagförmiddag.

Öppen klass med bland annat Stefan Berglund från Gripsholm, Damklass medTherese Mäkitalo från Gripsholm, U23, Veteran samt Junior med bland annat

Oskar Augustsson och Adam Nilsson från Sörbyängen.
Efter lördagens matcher så var resultatet 21-9 till Sverige och för juniorernas del så klarade Oskar och Adam ihop med Alexander Norin från Lindome av sina tre matcher med klara vinster dock förlorade andralaget sina tre matcher och ställningen är därmed 3-3 i juniorkampen inför söndagens 2 avgörande matcher.
I den öppna klassen leder Sverige med 5-1, Damklassen 4-2, U23 4-2 samt i Veterankampen 5-1.
Söndagens avgörande matcher slutade enligt följande: Öppna 2-0 totalt 7-1 och här lyckades debuterande Stefan Berglund från Gripsholm i förstalaget vinna sina 4 matcher. Dam 1-1 Totalt 5-3 och här fick Therese Mäkitalo från Gripsholm trots bra spel en seger av fyra matcher, U 23 1-1 Totalt 5-3, Veteran 2-0 Totalt 7-1, Junior 1-1 Totalt 4-4, Bra spelat av Oskar, Adam och Alexander som vann sina fyra matcher. Slutresultat Sverige – Finland  28 – 12.

 

Stolta Segrare.....


Matchresultat:

Landskamp Sverige-Finland

Resultat Landskamp Sverige-Finland 9-10 feb MunktellArenan. Eskilstuna

 

 

 

Ö

D

U23

J

V

Totalt

Omg.1

SVE1

FIN2

13-5

7-13

13-6

13-2

13-7

 

15:00

SVE2

FIN1

13-11

13-0

9-13

5-13

13-6

7-3

Omg.2

SVE1

FIN1

13-11

8-13

13-9

13-5

7-13

 

17:00

SVE2

FIN2

13-0

13-7

12-13

7-13

13-6

6-4

Omg.3

SVE1

FIN2

13-2

13-7

13-11

13-10

13-2

 

19:00

SVE2

FIN1

10-13

13-12

13-4

12-13

13-0

8-2

Omg.4

SVE1

FIN2

13-0

9-13

13-0

13-3

13-3

 

10:00

SVE2

FIN1

13-5

13-10

7-13

7-13

13-8

7-3  Motala /12-timmars
 
12-timmarstävlingen i Motala natten mellan Fredag o Lördag mönstrade 16 trippellag från hela landet. Ett av lagen var Juniorlandslaget med Oskar Augustsson och Adam Nilsson från Sörbyängen. Tävlingen blev något längre än man räknat med då alla skall möta varandra och det hela var slut efter c:a 15 timmar.
 
1:a SCP Stockholm
2:a Juniorlandslaget
      Oskar Augustsson/Adam Nilsson Sörbyängen
       Anton oskarsson Ödenäs/Alexander Norin Lindome 3:a Union/Hvetlanda
 
Södertälje /V55+
 
24 lag kom till spel i Veterantävlingen i Södertälje som samlat det bästa sverige har i veteranboule med bland annat svenska lagmästarna från Fagersjö och Telges egna dubbelmästare.
 
1:a Fagersjö
2:a Stockholm Bouleklubb
3:a Bordeaux Eskilstuna
9:a Sörbyängen

Conny Carlsson/Peo Augustsson

     
      SILVER TILL SÖRBYÄNGEN I LAG-DM

I helgen spelades lag-DM för Svealandsdistriktet och Sörbyängens Bouleklubb nådde en av sina största framgångar hittills genom att i hård konkurrens bli  2:a och vinna SILVER.Trots att man hamnat i en grupp med tufft motstånd, så kunde Sörbyängen efter 5 grundspelomgångar ståta med gruppseger utan förlust och före lag som Gripsholm, 018 och Hedemora. Man tog också flest poäng i grundomgångarna av samtliga deltagande lag. Starkt jobbat!Efter en skiljematch i semifinalen mot EBP Eskilstuna som vi vann, väntade Gripsholm i finalen, som spelades halv åtta på kvällen efter tio timmars boulespelande.
Efter en usel inledningsomgång där våra två lag hamnade i underläge med 0-4 respektive 0-5, så gick luften ur våra Sörbyspelare samtidigt som Gripsholm visade upp ett spel i div1 nivå och relativt enkelt tog Gripsholm hem segern.Heder dock till våra Sörbyängare som gjorde en helgjuten insats och ännu en gång fåttrespekt med sig ute i BouleSverige. Ett stort tack till våra duktiga juniorer, Oskar och Adam för en fint genomförd tävling liksom till de andra deltagarna i laget, Lars N., Stefan N., Jonas S och Conny C.


Hallowen open i Eskilstuna Lö-Sö 20-21/10-07...
 
Lördagens trippel mönstraden 2 lag från Sör samt Oskar ihop med Berglund/Karlsson från Gripsholm.
Fredrik/magnus och Peo fick en tuff lottning i poolen och fick trots bra spel se sig utslagna och hamnade i B.
Stefan/Roger och Adam fick likaså inte spelet att stämma och gick till B.
Här möttes de båda lagen från Sör, Stefan/Roger och Adam fick här spelet att stämma och gick vidare till semifinal i B men fick där ge sig.
Oskar och grabbarna från Gripsholm slog sig fram till A-finalen där man fick tufft motstånd från Stockholm.
Finalen slutade med Stockholmsvinst med 13-8
 
Söndagens dubbel mönstarde 2 lag från Sör Stefan/Oskar samt Roger/Adam, båda lagen till A-slutspel.
Roger/Adam gick till kvarten och hade en stor ledning men fick se sig slagna med 13-12, Stefan/Oskar gick vidare och fick tuffast tänkbara motstånd i sin kvart. Berglund/karlsson och trots underläge med stora siffror kunde de vända matchen och vinna med 13-12. I semin var orken och fokuseringen slut och det blev förlust även i matchen om 3:e plats.
Trots allt så visar vi återigen att vi är att räkna med i kvalificerat motstånd.
Heder åt alla deltagande i Eskilstuna.
 
Pero Augustsson


 

Rapport från Maria Boule och Råxnäsmixen.
 
Lördag den 7/7 åkte ett Mixlag till Motala för att spela i Råxnäsmixen.
Peo och Susanne hamnade i en grupp med mycket kvalificerat motstånd.
Förra årets vinnare samt förra årets trea dessutom BVP,s egna familjen Bergström som spelade otroligt bra och kom tvåa i den här gruppen. Peo o Sussi spelade skapligt i första matchen men fick ge sig mot förra årets trea med 13-9 i förlust. Match två blev då mot fjolårsettan och den här matchen stämde det mesta för oss och vi segrade med 13-6.
Orken och fokuseringen pajade totalt inför avgörande matchen mot familjen Bergström som lätt slog oss med 13-6 och därmed gick vi till B-slutspel. Nåväl Bouelsjevikerna fick sig en omgång i kvarten men sen räckte vi inte till i Semi mot ett lag från Lejonkulan. Skapligt nöjda ändå med tanke på att vi tränat och spelat för lite ihop.
 
Söndag den 8/7 åkte Stefan N, Roger G och Oskar A. till Stockholm för att spela trippel i Maria Boule.
Trippeltävling med direktutslagning betyder att första matchen avgör om man hamnar i A eller B-slutspel. Tufft som bara den. En högkvalitativ tävling med många Div. 1 spelare landslagsspelare och VM-spelare. Lite otur gjorde att våra pojkar fick se sig slagna i första matchen med 13-8 och därigenom hamnade i B-slutspel. Grabbarna hamnade så småningom i semifinal i B-slutspelet och fick här ge sig mot ett mycket rutinerat äldre trippellag trots många bra "kallar", lägg och järnträffar.
Trots detta lät det som att tävlingen var häftigt trevlig och att det eventuellt blir ett återbesök kommande helg då Maria Bouledagarna fortsätter.
 

Peo A

 

 

Rapport från Brukscupen i Fellingsbro.
 
BruksCupen Fellingsbro 30/6-1/7
 
I lördagens trippelturnering kom tre lag från Sörbyängen: Stefan N,Roger G och Jonas S.
Peo A,Bertil J och Jarri L samt Conny C,Boa B och Lars N.
Våra juniorer kunde inte följa med då de befann sig på rikslägret i Lindome.
Samtliga lag lyckades riktigt bra med kvartsfinaler som belöning.
Fast som "vanligt" lyckades Stefan,Roger o Jonas med ett mycket bra spel och kom till final mot ett meriterat lag från BOO, Stockholm. BOO-pojkarna lyckades dock sno hem segern men all heder åt våra pojkar som återigen hade Gripsholm efter sig i prislistan.
Söndagens dubblar bestod av Conny C och Peo A i V55 samt Susanne A och Kicki O i Dam.
Tufft motstånd i båda klasserna och Susanne o Kicki fick respass efter gruppspelet trots att de spelade skapligt bra med tanke på den lilla mängd träning de har bakom sig.
Conny o Peo fick en shock direkt mot Flen men hämtade sig och slutade trea i gruppen med mycket bra spel. i Kvarten stod återigen Flen för motståndet och matchutvecklingen blev ungefär densamma som i gruppspelet. Dock vaknade Peo o Connny efterhand men det räckte inte ända fram förlust med 13-12.
Med tanke på Lasses hälsostatus under lördagen så måste man säga att Lasse och laget gjorde en bragd att ta sig till kvartsfinal, punkad lunga och allmänt krasslig gjorde det inte lätt för Lasse att spela.
Krya på dig Lars.
 
Vid pennan

Peo A

 


 

SERIESPEL OMG. 1 FELLINGSBRO DEN 9 –10/6 2007

Nykomlingarna i Div3 och Div 4, Sörbyängen Boule åkte till Fellingsbro med förhoppningar att kunna ligga på den övre halvan av respektive serier efter helgens spel. Ett fantastiskt fint väder med strålande sol, blå himmel och värme.
I Div. 3 spelade: Stefan N, Roger G, Robert L, Jonas S, Fredrik E och Oskar A. Dessa sex spelade en stabil och mycket bra Boule hela helgen, endast en oavgjord match och ingen förlust  gör att man leder Div 3 på 11 poäng före Mora på 8. Sista matchen mot Mora blev en dramatisk gruppfinal där Mora tog kommandot direkt och skaffade sig en kraftig ledning med 10-4 innan de våra började sega ikapp
med ett taktiskt bra spel, Slutresultatet blev 13-11 i Sörbyängens favör. Ett mycket stort grattis till grabbarna i Div.3, ser bra ut inför nästa omgång i Gävle.
Div. 4 laget bestod av: Conny C, Magnus F, Boa B, Lars N, Peo A, Amanda S och Oliver Q.Även laget i Div 4 spelade mycket stabilt och bra under helgen och lyckades åka från Fellingsbro utan förlust. Två oavgjorda och resten vinster gör att Sörbyängen delar förstaplatsen med Gripsholm på 10 poäng, trea ligger Bollnäs på 7 poäng och detta ser även här mycket lovande ut inför omgång 2 i Gävle.
Stor heder åt Amanda och Oliver som spelade mycket bra under helgen.

Vid Pennan
Peo 

..

Back to top